• سه‌شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401050403222
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

مرجعیت پارک فناوری تهران؛ عامل موفقیت در ایجاد پارک‌های علم و فناوری

مرجعیت پارک فناوری تهران؛ عامل موفقیت در ایجاد پارک‌های علم و فناوری

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تاکید کرد: همان طور که دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی و مرجعی برای همه دانشگاه‌ها و وزارت علوم محسوب می شود، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز مرجع تمام پارک‌های کشور محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اسدی در نشست با هیأت دانشگاه وارث الانبیا عراق (وابسته به عتبه حسینی) و دانشگاه الزهرا عراق با اشاره به سابقه ۲۰ ساله این پارک به عنوان اولین پارک دانشگاهی کشور گفت: در حال حاضر ۲۲۰ شرکت دانش بنیان و همچنین بیش از ۵۰۰ هسته فناور و نوآور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر هستند.

اسدی با تاکید بر شعار سال، خاطر نشان کرد: تمام فعالیت‌های مؤسسات، سازمان‌ها، دانشگاه‌های کشور به سمت دانش‌بنیان شدن پیش می‌رود، اعتقاد بر این است که اگر توسعه در کشور در همه زمینه‌ها باید در قالب دانش بنیانی باشد.

اسدی از اهمیت شعار سال و حمایت ریاست دانشگاه تهران در جهت توسعه شرکت‌های دانش بنیان یاد کرد و افزود: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران طرح توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری خود را ترسیم کرده است؛ به همین جهت تمرکز برنامه‌ها و حمایت‌های پارک به رشته‌های فنی و مهندسی محدود نبوده و رشته‌های غیرمهندسی مانند کشاورزی، زبان، روان‌شناسی و هنر را نیز پوشش خواهیم داد.

وی ادامه داد: تقویت ارتباط ارگانیک میان بخش پژوهش و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، یکی از محورهای مورد توجه سازمان است و در تلاشیم تا ارتباط هوشمند ارگانیک ایجاد کنیم.

اسدی از هدف گذاری ریاست دانشگاه تهران مبنی بر استقرار ۲۰۰۰ واحد فناور و نوآور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران صحبت کرد و گفت: در راستای تحقق این هدف از امکانات دانشکده‌ها، دانشکدگان و اساتید دانشگاه تهران بهره خواهیم برد.

اسدی ضمن اشاره به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و همچنین همجواری با کشور عراق، اظهار کرد: آماده‌ایم تا دانشگاه الوارث الانبیا و همچنین دانشگاه الزهرا را در جهت ایجاد پارک علم و فناوری و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کنیم و تجربیات خود را در اختیار ایشان قرار دهیم.

وی افزود: امیدواریم که در نتیجه این نشست‌ها، تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده و سپس در چارچوب توافقات به فعالیت‌های عملیاتی بپردازیم.

دکتر ایرج اله‌دادی، معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز در این نشست به معرفی این پارک پرداخت و گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در محدوده امیرآباد، همچنین در اطراف دانشگاه تهران و در داخل دانشکده‌ها به فعالیت مشغول است و در دیگر شهرها از جمله قم، کیش و ارس نیز شعبه دارد.

دکتر اله‌دادی با اشاره به راه‌اندازی پارک علم و فناوری در کشور عراق، گفت: تجربیات پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و همچنین آگاهی و در اختیار داشتن فرایندها، دستورالعمل‌های این حوزه سبب می‌شود تا در امر راه‌اندازی پارک علم و فناوری مؤثر عمل کند.

وی در ادامه پیشنهاد داد: تعدادی از شرکت‌های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که در زمینه‌های مرتبط و مورد نظر دانشگاه‌های عراق از جمله مهندسی پزشکی، بیوتکنولوژی می‌توانند در پارک علم و فناوری عراق مستقر شده و علاوه بر طراحی و تولید نرم‌افزار و دستگاه‌ها، در جذب سایر شرکت‌ها نیز نقش ایفا کنند.

اله دادی با اشاره به مسائل و مشکلات ارتباطات بین‌الملل در ایران، اظهار کرد: در این دوره بسیاری از شرکت‌های ایران توانسته‌اند به توسعه دست یابند و می‌توانند تجربیات خود را به دانشگاه‌های کشور عراق منتقل کنند.

دکتر هادی غفوریان یاورپناه، معاون اجرایی و فنی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، بزرگترین پارک دانشگاهی کشور است، اظهار کرد: پارک دانشگاه تهران دارای دو نوع دارایی مشهود و نامشهود است. از جمله دارایی‌های مشهود می‌توان به شرکت‌های پارک اشاره کرد که همکاری با این بخش می‌تواند در مدل‌های پیشنهادی مطرح شده توسط دکتر اله دادی صورت گیرد.

غفوریان یاورپناه با اشاره به ارائه دارایی‌های نامشهود، گفت: دارایی‌های نامشهود در دانشگاه تهران و در کشور ایران، مبتنی بر یک پایداری سیستمی طراحی شده است، بدین صورت که سیستم به گونه‌ای طراحی شده که پایداری آن توسط خود سیستم حفظ می‌شود، این دانش ضمنی در ایران ایجاد شده است.

به نقل از وزارت علوم، وی افزود: دارایی نامشهود پایداری سیستمی، یک مدل بومی شده است که متناسب با مشکلاتی که در منطقه خاورمیانه با آن مواجه می‌شویم، طراحی شده است. مطابق با مطالعات، کشورهای حوزه خاورمیانه دارای مسائل و مشکلات مشابهی هستند.

غفوریان یاورپناه تاکید کرد: طراحی مدل‌های بومی متناسب با مسائل روز را مزیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران است که این ویژگی پارک دانشگاه تهران را از سایر پارک‌های علم و فناوری کشور و حتی پارک‌های علم و فناوری کشورهای دیگر متمایز می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha