• شنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401052921138
  • خبرنگار : 30057

دستاوردهای اجرای پایلوت طرح تحول زمین‌شناسی بزودی اعلام می‌شود

دستاوردهای اجرای پایلوت طرح تحول زمین‌شناسی بزودی اعلام می‌شود

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی کشور با اشاره به طرح تحول سازمان زمین‌شناسی کشور، گفت: از حدود یک سال پیش استان خراسان‌جنوبی به عنوان اولین استان برای اجرای این طرح وزارت صمت پیشقدم شد که دستاوردهای این پروژه به زودی اعلام می‌شود.

به گزارش ایسنا، رضا جدیدی افزود: به علت وجود پتانسیل بسیار خوب معدنی در این استان آغاز این طرح به صورت پایلوت در خراسان‌جنوبی آغاز شد که دستاوردهای این پروژه به‌زودی اعلام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ مؤلفه‌های دولتی بخش معدن کشور شامل معاونت اکتشاف و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت، سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی کشور و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور سال گذشته توافق‌نامه همکاری سه جانبه‌ای را امضا کردند تا روند تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی و اکتشافات کشور را تسریع بخشند.

به گفته جدیدی، این طرح کشف ذخایر جدید معدنی و همچنین تحول در بخش عمران و زیرساخت کشور، تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و تکمیل چرخه اکتشاف توسط مؤلفه‌های دولتی بخش معدن و معرفی نتایج آن به بخش خصوصی برای ایجاد تحرک در بخش معدن را در نظر  دارد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان‌ زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور خاطرنشان کرد: از ابتدای سال گذشته نمایندگان این طرح در قالب کمیته راهبردی توافقنامه معرفی شدند که می‌توان گفت از لحاظ تاریخی بی‌سابقه‌ترین مدل مشارکتی و توافق همکاری در بخش معدن کشور بود.

وی با بیان این‌که با شروع دولت سیزدهم به سراغ برنامه‌ریزی مدل تحول در بخش زمین‌شناسی در قالب یک تفاهم‌نامه رفتیم، گفت: اعضای سه جانبه توافق‌نامه بر اساس اولویت‌های تخصصی و معدنی کشور این طرح را به اجرا در آوردند که اهداف متعددی را در دستور کار داشت.

جدیدی؛ کاهش زمان تبدیل کانسار به معدن و رسیدن به بخش‌های فرآوری و استخراج را به عنوان یکی از اهداف این طرح عنوان کرد و افزود: تولید اطلاعات پایه در این سازمان طی سال‌های گذشته یک چرخه تقریبی ۲۴ تا ۳۶ ماه بود که در این طرح و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و با فشرده‌سازی و افزایش دقت این زمان به یک سوم کاهش پیدا کرد.

وی افزود: برای اولین بار در طرح تحول زمین‌شناسی در خراسان جنوبی مقیاس یک‌پنجاه‌هزارم هزار انجام شد که به عنوان مقیاس حاکمیتی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان بخش حاکمیتی تولید اطلاعات پایه انتخاب شد.

به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، جدیدی با بیان این‌که این پروژه در مساحتی بالغ بر ۱۵ هزار کیلومتر مربع اجرا شد، تصریح کرد: از مطالعات ژئوفیزیک هوایی گذشته برای اکتشاف ذخایر پنهان استفاده شد و ۶۰ نقشه در سه لایه نقشه زمین‌شناسی، ژئوشیمی و زمین‌شناسی اقتصادی تهیه شد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان‌ زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که نقشه‌های زمین‌شناسی در بخش زیرساخت؛ جانمایی شهری، عمران و شریان‌های حیاتی نیز کاربرد دارند، افزود: لایه زمین‌شناسی اقتصادی چهار لایه فلزی، غیرفلزی، عناصر استراتژیک و کانی‌های نیمه‌قیمتی را معرفی می‌کند که از مهر ماه سال گذشته این طرح با آغاز دولت سیزدهم با دستور مقام عالی وزارت آغاز به کار کرد که نتایج آن به زودی به عنوان یک پروژه ملی اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha