• چهارشنبه / ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401061612934
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت علوم:

بخش فرهنگی دانشگاه‌ها باید پیش‌قراول سایر حوزه‌ها باشد

بخش فرهنگی دانشگاه‌ها باید پیش‌قراول سایر حوزه‌ها باشد

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفتاد و یکمین نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سراسر کشور با بیان اینکه فرهنگ پوسته و پیوست نیست بلکه اصل، هسته و ذات دانشگاه است، اظهار داشت: بخش فرهنگی دانشگاه باید پیشران و پیش‌قراول سایر حوزه‌ها باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده در دومین روز از نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سراسر کشور  طی سخنانی به بیان ساز و کارها و سیاست‌های مدنظر دانشگاه پرداخت. 

ذوالفقارزاده در این نشست هم‌اندیشی، سخنان خود را با تعریف سیاست و فرهنگ آغاز کرد و گفت: فرهنگ، فوقِ برنامه نیست بلکه عین برنامه است و زمانی می‌توانید در بخش فرهنگی موفق شوید که خودتان را به عنوان مدیر فرهنگی در تلاقی بخش‌های مختلف دانشگاه و در بطن و باطن این برنامه‌ها تلفیق کنید. 

وی ادامه داد: فرهنگ پوسته و پیوست نیست بلکه اصل، هسته و ذات دانشگاه است. لذا، اول باید همه چیز در قالب فرهنگ تعریف و تببین شود. 

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه بخش فرهنگی دانشگاه باید پیشران و پیش‌قراول سایر حوزه‌ها باشد، گفت: کافی است عینک فرهنگ را با هر تعریفی که به ذهن متبادر می‌شود، به چشم زد و  از پس این عینک به داخل دانشگاه نگریست و به این سؤال، صادقانه پاسخ داد که آیا در طول این سال‌ها انتظاری که از یک محیط فرهنگی داشتیم، در دانشگاه‌ها تحقق یاقته یا خیر؛ در صورتی که تحقق نیافته چه راهکاری برای تحقق آن پیشنهاد می‌شود. 

ذوالفقارزاده در ادامه به 3 شعار مهم دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: رسیدن به «دانشگاه فاضل و اخلاقی» به عنوان قله این حرکت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بسیار مورد توجه است. دوم، رسیدن به «دانشگاه مسئول و شبکه‌ای» و در نهایت «دانشگاه آینده و تمدنی» مورد لحاظ این وزارتخانه است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ باید دانشجویان را مسئله‌مند، دغدغه‌مند و دارای مسئولیتِ اجتماعی تربیت کند. 

وی با تأکید بر داوطلبانه بودن به عنوان مهم‌ترین مؤلفه مسئولیت اجتماعی اظهار داشت: اگر دانشجو مسئولیت اجتماعی را با عشق و علاقه و بر اساس رسالت خود انتخاب کند، ارزشمند است که این امر نیاز به آگاه‌سازی دارد. 

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت علوم یکی از مهمترین دغدغه‌های معاونت‌ها و مراکز فرهنگی در دانشگاه‌ها را تهییج، تحریک و ایجاد انگیزه درونی در دانشجویان برای کار داوطلبانه عنوان کرد و افزود: رسیدن به این هدف باید در معاونت‌های فرهنگی مد نظر قرار گیرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم؛ ذوالفقارزاده در پایان اظهار داشت: دانشگاه مطلوب به عنوان یک «دانشگاه پاسخگو، مسئول و شبکه‌ای» باید تلاش کند دانشگاه را از وضعیت تازه به وضعیت مطلوب و آرمانی نزدیک کند که در این حالت شعار سوم وزارتخانه به عنوان «دانشگاه آینده و تمدنی» تحقق پیدا می‌کند که دو مأموریت قبلی را نیز در دل خود جای داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha