• دوشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۶:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401062115664
  • خبرنگار : 30057

با تلاش فناوران کشور حاصل شد؛

پیوستن ایران به جمع کشورهای تولیدکننده داروی چندقلوزایی دام از پلاسمای اسب باردار

پیوستن ایران به جمع کشورهای تولیدکننده داروی چندقلوزایی دام از پلاسمای اسب باردار

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به دانش فنی تولید داروی هورمونی دامی برای چند قلوزایی دام‌های سبک دست یافته‌اند و در حال حاضر در حال راه‌اندازی پالایشگاه پلاسمای دامی برای تولید محصولات دامی هستند.

سیدسینا دُر یتیم، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: یکی از مشکلات دامداری‌ها به‌ویژه دامداری‌های صنعتی استفاده از یکسری از داروها برای دوقلوزایی و چند قلوزایی و همزمان سازی فحلی است که به ویژه دامپروری‌های صنعتی برای این منظور از داروهای هورمونی حوزه دامی که دارای قیمت‌های زیادی است، بهره می‌برند.

وی عنوان این دارو را داروی گنادوتروپین هورمونی دامی مشتق از پلاسمای اسب باردار (PMSG)Pregnant Mare Serum Gonadotropin دانست و ادامه داد: "اسپانیا"، "استرالیا" و "آرژانتین" سه کشور تولیدکننده این داروی مشتق از پلاسمای اسب باردار در جهان هستند و خرید این دارو برای کشور سالانه ارزبری بالای ۱۲۰ میلیارد تومان را دارد.

دُر یتیم خاطر نشان کرد: با تولید این دارو در این شرکت، ایران به چهارمین کشور تولیدکننده PMSG در جهان تبدیل شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با تاکید بر اینکه توسعه دانش فنی داروی هورمونی PMSG را از حدود یکسال قبل آغاز کردیم، خاطر نشان کرد: با توجه به شعار سال و رهنمودهای رهبری سرعت کار را افزایش دادیم و دانش فنی تولید این دارو را بدون وابستگی به کشورها و واردات مواد اولیه، توسعه داریم و در حال تجهیز خط تولید آن هستیم.

وی راه‌اندازی پالایشگاه پلاسمای دامی برای تولید محصولات دامی را فاز بعدی این طرح ذکر کرد و یادآور شد: این پالایشگاه در حوزه دامی در حال راه‌اندازی است و با پتانسیل‌هایی که دارد، می‌توانیم نیاز دامداری‌های صنعتی به این دارو را مرتفع کنیم. با توجه به اینکه دانش فنی تولید این دارو از پلاسمای اسب باردار را در اختیار داریم، می‌توانیم با استخراج و تخلیص پلاسمای دریافت شده، این دارو را تولید کنیم.

دُر یتیم ادامه داد: علاوه بر آن ما در حال مذاکره با کشورهایی مانند روسیه و پاکستان هستیم که علاوه بر تامین نیاز داخلی کشور، این فرآورده دارویی را به این کشورها صادر کنیم.

وی با بیان اینکه نژاد اسب برای دریافت پلاسما مهم نیست، تاکید کرد: برای تولید داروی گنادوتروپین هورمونی دامی مشتق از پلاسمای اسب باردار، نژاد اسب مهم نیست، ولی باید در بازه مشخصی از بارداری اسب، پلاسما دریافت شود؛ چرا که در همین دوره بارداری است که هورمون Pregnant Mare Serum Gonadotropin در داخل پلاسما آزاد می‌شود.

به گفته این محقق، این داروی هورمونی برای دام‌های سبک به منظور چند قلوزایی، قابل تجویز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha