• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401081711364
  • خبرنگار : 71607

ربات استرالیایی با شکارچیان غیرقانونی مبارزه می‌کند

ربات استرالیایی با شکارچیان غیرقانونی مبارزه می‌کند

محققان استرالیایی از ساخت رباتی برای مبارزه با شکارچیان غیرقانونی در آفریقا خبر داده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وان نیوز، در پارک‌های ملی وسیع آفریقا، شکارچیان غیرقانونی و ستیزه جویان مسلح، محیط‌بان‌ها را با خشونت وحشیانه تهدید می‌کنند اما اخیرا محققان دانشگاه فدراسیون استرالیا(Fed Uni) از توسعه رباتی خبر داده‌اند که می‌تواند به محیط بانان در مبارزه با شکارچیان غیرقانونی کمک کند.

سیستم بدون سرنشین زمینی که محققان توسعه داده‌اند"GUS" نام دارد و یک ربات نظارتی با فناوری بالا است که مجهز به دوربین‌هایی حرارتی با لنز واید و قابلیت زوم برای شناسایی دشمنان، همراه با میکروفن مبتنی بر هوش مصنوعی برای شناسایی صداها است.

این ربات برای کمک به حفاظت از حیات وحش در نظر گرفته شده است اما توجه نیروهای مسلح را نیز به خود جلب کرده است.

چه صدای شلیک گلوله در هوا شنیده شود و چه فیل‌ها خرخر کنند، GUS قبلیت تشخیص تفاوت این صداها را دارد.

به گفته "گایان کاهنداوا"(Gayan Kahandawa) مدرس ارشد مکاترونیک از دانشگاه فدراسیون استرالیا برای مثال، اگر میکروفن ربات صدای موتورسیکلت را دریافت کند، می‌توان از دوربین‌های آن برای بررسی اینکه آیا راکب مزاحم است یا خیر استفاده کرد.

او گفت: در آفریقا، محیط بانان بسیاری کشته شده‌اند زیرا کسانی که وارد پارک‌ها شده‌اند سلاح‌های پیچیده‌ای دارند و سوار بر موتور هستند و برای زنده ماندن در این محیط مجهز هستند.

به همین منظور "لوک تاونسند" (Luke Townsend) متخصص مبارزه با شکار غیرقانونی در سال ۲۰۲۰ با محققان دانشگاه فدراسیون تماس گرفت تا GUS را در پاسخ به تهدید فزاینده برای محیط بانان در غرب آفریقا توسعه دهد.

این ربات همراه با دوربین و سیستم میکروفن خود دارای یک پهپاد است که با باز شدن پنل از زمین بلند می‌شود و فیلم را به مرکز فرماندهی می‌فرستد تا به محیط‌بانان کمک کند تا از برخوردهای خطرناک جلوگیری کنند.

تاونسند، مدیر پروژه، بودجه توسعه آن را به همراه گروهی از دوستانش تامین کرد. او امیدوار است تا مارس سال آینده یک نسخه آماده از این ربات را به جمهوری بنین برساند.

او گفت که ستیزه‌جویان کشور از شاخه محلی القاعده هستند و از مواد منفجره و کمین کردن برای کشتن محیط بانان یا ترساندن آنها در پارک‌ها استفاده می‌کنند، در حالی که برخی نواحی دیگر با شکارچیان غیرقانونی و حرفه‌ای بسیار با انگیزه روبرو هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha