• چهارشنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: توپ و تور
  • کد خبر: 1401092315461
  • خبرنگار : 71613

درجا زدن والیبال باشگاهی ایران در سطح جهان/ مدال، رؤیایی دوردست؟

درجا زدن والیبال باشگاهی ایران در سطح جهان/ مدال، رؤیایی دوردست؟

نماینده‌های والیبال ایران درمسابقات قهرمانی باشگاه‌های جهان تاکنون فقط یک بار موفق به کسب سکو آن هم در سال ۲۰۱۰ شده‌اند و از آن به بعد در رقابت با تیم‌های قدرتمند حاضر در این رقابت‌ها برای کسب مدال ناکام مانده‌اند.

به گزارش ایسنا، تیم والیبال پیکان با دو شکست در مرحله گروهی جام باشگاه‌های جهان ۲۰۲۲ در جایگاه پنجم این مسابقات قرار گرفت و از رسیدن به نیمه‌نهایی و کسب سکو بازماند.

پیکان در این مسابقات با تیم‌های ایتامبه میناس از برزیل و ترنتینو ایتالیا بازی کرد و در هر دو دیدار با نتیجه سه بر یک شکست خورد. البته با توجه به همگروهی تیم ایران با نماینده‌های برزیل و ایتالیا شانس پیکان برای صعود به جمع چهار تیم برتر کم بود. از طرفی این تیم با ترکیب متفاوتی نسبت به جام باشگاه‌های آسیا در رقابت‌های جهانی شرکت کرد.

محمود افشاردوست، کارشناس و مربی والیبال در مورد عملکرد پیکان در قهرمانی باشگاه‌های جهان به ایسنا گفت: پیکان از تیم‌های با ریشه کشور است، زیرساخت‌های خوبی دارد، شاید به نوعی برند ورزش گروه صنعتی، ایران خودرو است و در قاره آسیا شناخته شده است. چندین دوره هم در قهرمانی باشگاه‌های جهان شرکت کرده است. پیکان با توجه به زمان آماده‌سازی و شرایطی که داشت نتیجه بدی نگرفت. البته شاید از نظر برخی کارشناسان عدم صعود پیکان قابل پیش بینی بود، اما جنگیدن و تلاش کردن برای کسب بهترین نتیجه خیلی مهم است و قطعا بازیکنان و کادر این تیم تلاش خود را کرده‌اند. 

اولین حضور تیم‌های ایران در جام باشگاه‌های جهان به سال ۲۰۰۹ برمی‌گردد که پیکان آغازگر این راه بود. پرافتخارترین تیم ایران در اولین دوره حضور خود چهارم شد و در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ هم سهمیه حضور در این مسابقات را به دست آورد. این تیم در سال ۲۰۱۰ در جایگاه سوم قرار گرفت که بهترین عملکرد تیم‌های ایرانی در ادوار مختلف این مسابقات محسوب می‌شود.

نمایندگان ایران در  ۱۰ دوره این مسابقات شرکت کرده‌اند اما هیچ‌گاه نتوانسته‌اند رتبه‌ای بهتر از سومی (آن هم فقط یکبار) کسب کنند. از طرف دیگر به تدریج رتبه‌های بدتری کسب کردند و این سوال مطرح می‌شود که آیا والیبال باشگاهی ایران پتانسیل حضور در جمع برترین‌های قهرمانی باشگاه‌های جهان و شانس کسب مدال را ندارد؟ 

افشاردوست در این مورد بیان کرد: در بهترین حالت اگر تیم باشگاهی خوبی با ترکیبی خوب و کامل از ایران به قهرمانی جهان برود، فکر می‌کنم شانس حضور در جمع چهار تیم راداشته باشد یا در بهترین حالت امیدوار به کسب سکو باشد اما کار بسیار سختی است چون اغلب تیم‌های باشگاهی حاضر در این مسابقات مثل پروچا و ترنتینو اغلب بازیکنان تیم ملی ایتالیا، صربستان، لهستان و امثال این‌ها را دارند و طبیعی است حتی اگر با ترکیب تیم ملی هم به این مسابقات برویم، نمی‌توانیم مطمئن به کسب مدال باشیم.  

رتبه نماینده‌های ایران در سال‌های مختلف حضور به شرح زیر است:

سال نماینده ایران رتبه نماینده ایران
۲۰۰۹ پیکان چهارم
۲۰۱۰ پیکان سوم
۲۰۱۱ پیکان پنجم مشترک
۲۰۱۳ کاله مازندران هشتم
۲۰۱۴ متین ورامین ششم
۲۰۱۵ پیکان تهران چهارم
۲۰۱۷ بانک سرمایه هفتم
۲۰۱۸ خاتم اردکان هفتم
۲۰۲۱ فولاد سیرجان ایرانیان ششم
۲۰۲۲ پیکان پنجم

هرچند شانس تیم‌های باشگاهی ایران در کسب مدال جهانی با حضور تیم‌های قدرتمند جهان سخت است اما باید باشگاه‌هایی که سهمیه حضور در این مسابقات را به عنوان نماینده آسیا و ایران کسب می‌کنند، با برنامه‌ریزی درستی خود را آماده کنند تا شانس کسب امتیاز از برترین‌های جهان را داشته باشند. بنابراین باید این رویه که در بیشتر مواقع تیم‌های ایرانی حاضر در این رویداد فقط چند هفته قبل از مسابقات از بازیکن کمکی استفاده می‌کنند، تغییر کند چرا که بازیکنان کمکی برای هماهنگی در ترکیب تیم و کادر فنی برای رسیدن به ترکیب اصلی خود نیاز به زمان دارند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha