• دوشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1401120100348
  • خبرنگار : 71452

در نشست مشترک مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و سازمان غذا و دارو تاکید شد؛

همکاری در اجرای مفاد آیین‌نامه اجرایی لایحه حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور

همکاری در اجرای مفاد آیین‌نامه اجرایی لایحه حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور

نشست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران (وابسته به جهاد دانشگاهی) و سازمان غذا و دارو، با هدف بررسی زمینه‌های همکاری مشترک و با حضور جمعی از مدیران این دو نهاد برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست، دکتر رضا آذربایجانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ضمن ابراز خرسندی از آغاز همکاری‌های دو مجموعه گفت: سازمان غذا و دارو، رسالت سنگین و مهمی در حفظ سلامت و امنیت غذا و داروی کشور را به عهده دارد. از طرفی این مرکز نیز با توجه به حوزه فعالیت، زیرساخت‌ها و پتانسیل‌ها و ماموریتی که براساس آیین‌نامه اجرایی لایحه حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور واگذار شده است، آماده همکاری در موضوعاتی است که به امنیت غذایی و یا سلامت مردم کشور مرتبط است.

دکتر آذربایجانی افزود: در کشور بانک ژن‌های ارزشمند متعددی وجود دارد که بعضی از آنها قدمت بالایی نیز دارند، اما وظیفه آنها ارایه نمونه زیستی شناسنامه‌دار نیست. بانک‌های زیستی این مرکز جامع و براساس رسالتی که برعهده آن نهاده شده است، علاوه بر حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، شرایطی را فراهم کرده است که چنانچه ذینغعان که شامل دانشگاه، تحقیقات، فناوری، درمان و تشخیص و یا هر مرکز دیگری هستند، اگر بخواهند به نمونه زیستی استاندارد دسترسی پیدا کنند، به راحتی می‌توانند از رده‌های سلولی، میکروارگانیسم‌ها و یا سایر منابع ژنتیکی موجود با کمترین هزینه استفاده کنند.

وی همچنین افزود: با توجه به اینکه در شرایط تحریم، هزینه انجام خدمات و یا تهیه نمونه زیستی از خارج کشور با صرف هزینه زیاد، سخت و زمان‌بر است، این مرکز با حداکثر توان خود سعی کرده تا از این طریق باعث صرفه‌جویی ارزی و سهولت دسترسی شود.

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ضمن اشاره به مفاد آیین‌نامه اجرایی لایحه حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور عنوان کرد: پنج دستگاه ذینغع اجرای این آیین‌نامه هستند. در این آیین‌نامه موضوعاتی مانند تبادلات، خروج نمونه‌های زیستی و  ورود آنها به کشور مطرح شده است؛ بنابراین نیاز است تا با همکاری و بهره‌مندی از تخصص سازمان غذا و دارو در اجرایی‌شدن آن هم‌افزایی صورت پذیرد. در این راستا این مرکز آماده هر نوع همکاری است.

دکتر جلال غفار زاده، معاون تحقیق و توسعه سازمان غذا دارو نیز در این نشست گفت: باعث خوشحالی است که این نشست برای شروع همکاری‌ها برگزار شده است. آغاز این همکاری‌ها می‌تواند بستر مناسبی برای ساماندهی تخصصی این حوزه باشد. بر اساس مرام سازمان غذا و دارو، رگولاتوری در امنیت غذایی از وظایف مهم سازمان است که همه مولفه‌ها را شامل می‌شود.

معاون تحقیق و توسعه سازمان غذا و دارو افزود: در موضوع ذخایر ژنتیکی دو کارکرد مطرح است؛ یکی کاربردهایی که براساس آن اقداماتی انجام شود و همچنین بهره‌برداری اقتصادی که نیازمند توسعه و همکاری است. بنابراین مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران می‌تواند در زمینه کنترل‌ها و موارد تشخیصی نمونه‌هایی که وارد کشور می‌شوند، به این سازمان کمک کند. بنابراین با استفاده از نتایج این جلسه و جلسه‌های بعدی، موضوعات دقیق‌تر برای همکاری و عقد تفاهم‌نامه مشخص و انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، در این نشست مقرر شد جلسه‌های تخصصی برای تعیین موضوعات همکاری و عقد تفاهم‌نامه و همچنین اجرایی شدن مفاد آیین‌نامه اجرایی حفاظت از ذخایر ژنتیکی برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha