• جمعه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401121208550
  • منبع : صندوق نوآوری و شکوفایی

تولید ترکیب‌های بیولوژیک جایگزین سموم کشاورزی در یک شرکت دانش‌بنیان

تولید ترکیب‌های بیولوژیک جایگزین سموم کشاورزی در یک شرکت دانش‌بنیان

یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است با طراحی و تولید برخی ترکیبات بیولوژیک، جایگزین موثری برای سموم کشاورزی پیدا کند.

به گزارش ایسنا، این شرکت دانش‌بنیان در زمینه گیاه‌پزشکی و تولید ترکیبات بیولوژیک خاک فعالیت می‌کند و توانسته است در سال‌های گذشته، محصولات موثری طراحی و تولید کند که جایگزین سموم کشاورزی شده‌اند.

مجتبی‌ مرادزاده اسکندری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: حوزه فعالیت ما در دو قسمت، سازمان یافته است؛ در حوزه اول مشغول تولید ترکیبات بیولوژیکی هستیم که جایگزین سموم هستند. در واقع این ترکیب‌های بیولوژیک در حوزه‌هایی قابل استفاده هستند که استفاده سم برای رفع مشکل بیماری‌های گیاهی هیچ تاثیری ندارد، مانند بیماری‌های ریشه و طوقه. در بخش دوم نیز شرکت در جایی که سموم کارایی ندارند، در زمینه مشاوره گیاه‌پزشکی و تغذیه گیاهی فعالیت دارد.

اسکندری بیان کرد: فرایند کاری ما بدین شکل است که وقتی وارد یک مزرعه می‌شویم، ابتدا بررسی می‌کنیم که مزرعه دچار چه بیماری‌هایی است؟ سپس بر اساس بیماری‌ها، ترکیب‌های بیولوژیکی را معرفی و توصیه می‌کنیم. در واقع ترکیب‌های بیولوژیک، ارگانیزم‌های زنده‌ای هستند که در خود خاک وجود دارند، اما برخی خاک‌ها از نظر داشتن این ترکیبات فقیر هستند و ما تلاش می‌کنیم این ترکیب‌ها را تقویت و به خاک اضافه کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: معتقدیم که مصرف سم باید منطقی باشد؛ یعنی از سم صحیح در زمان صحیح و به میزان درست استفاده شود. در حوزه کشاورزی در بعضی مناطق بیماری‌هایی وجود دارد که سم کارایی لازم را ندارد و باید از ترکیب‌های دیگری استفاده کنیم. این ترکیب‌ها، اولین کاری که می‌کنند این است که روی ریشه را می‌پوشانند و بر سر پوشش ریشه با پاتوژن‌ها رقابت می‌کنند و میزان مقاومت گیاه را بالا می‌برند؛ در حالی که اگر سم را وارد خاک کنیم، تمامی موجودات مفید و مضر خاک را از بین می‌برد و اکوسیستم خاک را دچار مشکل می‌کند. امروزه در دنیا به جای استفاده از سم، سعی بر غنی ‌کردن خاک‌ها دارند.

وی ادامه داد: این کاری است که کنترل بیولوژیک خوانده می‌شود، یعنی بیماری‌های خاک و بذر را رصد کردن و با کمترین آسیب به درمان آن‌‍‌ها بپردازیم. ما اگر بتوانیم در کشور خود از تمام جایگزین‌ها به درستی استفاده کنیم، سالانه 35 تن مصرف نابه‌جای سم را کاهش خواهیم داد. از سوی دیگر، ماده موثره تولید سم از خارج کشور وارد می‌شود و ارائه راهکارهای جایگزین به جلوگیری از خروج ارز در کشور نیز یاری خواهد رساند.

به گفته اسکندری، ترکیب‌های بیولوژیکی که این شرکت تولید کرده است، در استان‌های اصفهان، کرمان، هرمزگان، همدان، اردبیل خراسان‌ شمالی، جنوبی و رضوی و سیستان‌وبلوچستان استفاده شده و اکنون جای خود را در میان کشاورزان و باغداران پیدا کرده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: با توجه به اینکه یکی از کارهای شرکت ما ارائه مشاوره‌ گیاه‎پزشکی به کشاورزان است، سعی کردیم در هر منطقه، رفت و آمد کارشناسان شرکت را بیشتر کنیم و این کارشناسان با کشاورزان وارد گفت‌وگو شدند، کلاس ترویجی برگزار کردند، نمونه‌های آزمایشی بررسی شد و امروز خود کشاورزان به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از ترکیب‌های بیولوژیک در کشت و کار آن‌ها موثرتر است. برای مثال، برخی بیماری‌های توتون را تشخیص دادیم و بر اساس آن‌ها ترکیب‌های بیولوژیکی را به خاک افزودیم. این ترکیب‌ها را به کشاورزان استان گلستان ارائه دادیم و آن‌ها امسال خود به دنبال این محصول آمده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: پیش از این نمونه‌هایی از محصولات خود را به برخی کشورهای همسایه ارائه دادیم و آن‌ها اظهار رضایت کردند و به دنبال این هستیم تا پیش‌زمینه‌های صادرات خود را به کشورهای منطقه فراهم کنیم و طبیعتا در این زمینه صندوق نوآوری می‌تواند کمک‌های شایانی به صادرات ما داشته باشد.

اسکندری درباره تسهیلاتی این شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: من به نوبه خود از حمایت‌ها و اقداماتی که صندوق نوآوری در زمان برپایی نمایشگاه جامع کشاورزی به ثمر رساند تقدیر می‌کنم. پاویون اختصاصی شرکت‌های دانش‌بنیان که با حمایت صندوق برپا شده بود جایی در خور و برازنده بود و سبب بهتر دیده شدن محصولات و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha