• دوشنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1401121511295
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی:

ما به خاطر بیماری‌های آسایشی، جوان‌تر می‌میریم

ما به خاطر بیماری‌های آسایشی، جوان‌تر می‌میریم

رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، آمارهایی از میزان مرگ‌ومیر در ایران در اثر تغییر در سبک زندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان و دیابت ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی منتظری، رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با اشاره به تحولات جدید قرن ۲۱ در سبک زندگی انسان گفت: این تحولات منجر به عوارضی مثل تنبل‌شدن انسان شده است، به طوری که حتی برای خرید نان از اپلیکیشن‌های موبایلی استفاده می‌کنیم. این عوامل خطر که با سبک زندگی ما ارتباط وسیع و تنگاتنگی دارند، عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر هستند.

وی، عمده‌ترین بیماری‌های غیرواگیر را بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان، بیماری‌های تنفسی و دیابت دانست و گفت: عمده مرگ‌ومیرها در اثر این بیماری‌ها رخ می‌دهد.

رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی افزود: سال ۲۰۰۵ چهار نفر از متخصصان شناخته‌شده جهان در مقاله‌ای هشدار دادند که سلامت انسان در ازای پیشرفتی که با هدف آسایش فراهم می‌شود، به شدت در معرض خطر قرار می‌گیرد؛ بنابراین آنها بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان، بیماری‌های تنفسی و دیابت را بیماری‌های آسایشی نامیدند.

دکتر منتظری افزود: طبق آمار ۴۱ میلیون نفر (برابر با ۷۴ درصد از همه مرگ‌و میرهای جهان) در اثر این چهار بیماری می‌میرند. از این تعداد مرگ ۱۷ میلیون نفر در زیر ۷۰ سالگی رخ می‌دهد. سهم کشورهای کمتر توسعه‌یافته از این ۱۷ میلیون نفر نیز ۸۶ درصد است؛ به عبارت دیگر ما جوان‌تر می‌میریم.

وی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی ۸۱ درصد مرگ‌ومیرها در ایران را به دلیل بیماری‌های غیرواگیر گزارش داده است، افزود: ۱۵ درصد این مرگ‌ومیرها در افرادی است که زیر ۶۵ سال رخ می‌دهد. این موضوع غیر از آنکه یک مساله پزشکی باشد یک مساله اقتصادی است، زیرا فردی که قرار است ۳۰ سال به کشورش خدمت کند، در خواب جان خود را از دست می‌دهد.

رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی افزود: در مقاله‌ای در سال ۲۰۱۰ که در مجله لنست به چاپ رسیده، برای ایران سه ریزفاکتور مهم خطرهای ناشی از تغذیه، فشار خون بالا و شاخص توده بدنی (BMI) بالا ذکر شده است. متخصصان سلامت یعنی متخصصان آموزش و ارتقای سلامت در ایران منفعل هستند، در صورتی که با وجود سالانه ۳۰۰ هزار مرگ باید صدای بلندی داشته باشند.

دکتر منتظری گفت: متاسفانه وزارت بهداشت هم چندان دل خوشی از این متخصصان سلامت ندارد، چرا که بیشتر دنبال ایجاد بیمارستان و راه انداختن تخصص است، بنابراین این وزارتخانه با آن همه متخصص، تعداد انگشت شماری متخصص سلامت دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha