• دوشنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۸:۴۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401121511440
  • منبع : نمایندگی دانشگاه تهران

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در سمینار «علوم پایه» مطرح کرد

عبور سریع از آموزش‌وپژوهش برای رسیدن به فناوری از نگرانی‌های آموزش‌عالی

عبور سریع از آموزش‌وپژوهش برای رسیدن به فناوری از نگرانی‌های آموزش‌عالی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان این‌که نگرانی و دغدغه موجود در آموزش عالی عبور سریع از آموزش و پژوهش برای رسیدن به فناوری است، گفت: مأموریت اصلی دانشگاه تهران انجام تحقیقات بنیادین است و با مجوز هیئت امنا مبالغ پرداختی برای پژوهش تا ۱۰ برابر افزایش می‌یابد، البته در موارد خاص این بودجه پژوهشی به ۱۵ میلیون تومان هم خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی فکور ثقیه در سمینار «علوم پایه، اهمیت، نقش، چالش‌ها و فرصت‌ها» که امروز در سالن دهشور دانشکدگان علوم دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به وجود طرح‌های کاربردی خوب از حوزه علوم پایه برای خدمت به جامعه و صنعت، گفت: اما واقعیت این است وظیفه علم و علوم کشف حقایق و قوانین طبیعت است تا در اختیار افرادی با موضوعات کاربردی قرار بگیرد.

وی نگرانی و دغدغه موجود در آموزش عالی را عبور سریع از آموزش و پژوهش برای رسیدن به فناوری دانست و خاطرنشان کرد: هم‌اکنون نرم‌افزارها جای علوم پایه را گرفته‌اند، در حالی‌که مسائل پیچیده الاستیسیته را یک ریاضیدان حل کرده است. باید با اهمیت دادن به موضوع علوم پایه از این موضوعات در بخش‌های کاربردی استفاده شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان این‌که با مجوز هیئت امنا مبالغ پرداختی برای پژوهش تا ۱۰ برابر افزایش می‌یابد، گفت: البته در موارد خاص این بودجه پژوهشی به ۱۵ میلیون تومان هم خواهد رسید.

دکتر فکور با اشاره به افزایش گرنت تا حداکثر ۳ برابر رقم فعلی، افزود: همه این اقدامات برای حمایت از تحقیقات علوم پایه است.

وی حمایت از مجلات را از دیگر موضوعات در دستور کار این معاونت دانست و خاطرنشان کرد: هر چند تحقیقات در علوم پایه زمان‌بر و هزینه‌بر است، اما برون‌داد اصلی علوم پایه انتشار مقالات معتبر در لبه علم است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به مجوز مقام معظم رهبری برای اختصاص ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پایگاه‌های اطلاعاتی و تجهیزات (۱۲۰۰ میلیارد تومان برای پایگاه‌های اطلاعاتی و ۸۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات)، گفت: مأموریت اصلی دانشگاه انجام تحقیقات بنیادین است، حمایت از علوم پایه با اختصاص به موقع گرنت و بودجه‌های پژوهشی امکانپذیر است.

به گزارش ایسنا، «سمینار یک روزه علوم پایه، اهمیت، نقش، چالش‌ها و فرصت‌ها» به‌مناسبت سال بین‌المللی علوم پایه، با اهداف اطلاع‌رسانی عمومی درباره اهمیت، نقش و جایگاه علوم پایه، جلب توجه صنعت و جامعه به اهمیت، نقش و جایگاه علوم پایه، یادآوری اهمیت و ظرفیت علوم پایه به مسئولان و سیاستگذاران کشور، جلب‌نظر بخش خصوصی به علوم پایه و معرفی توانایی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه تهران در علوم پایه امروز دوشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱ در سالن دهشور دانشکدگان علوم پایه دانشگاه تهران برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha