• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402032717525
  • خبرنگار : 71452

معرفی پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع بیابان‌زدایی توسط SID

معرفی پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع بیابان‌زدایی توسط SID

مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، پربازدیدترین مقاله‌های علمی نمایه شده در این پایگاه با موضوع بیابان‌زدایی را براساس میزان بازدید مخاطبان معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، هدف از برگزاری روز جهانی مبارزه با بیابان‌زدایی و خشکسالی، بالا بردن آگاهی درمورد بیابان‌زدایی و خشکسالی و روش‌هایی برای جلوگیری از بیابان زدایی و بازیابی از خشکسالی است.

خشکسالی یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها، به‌خصوص در کشورهای توسعه یافته، برای توسعه پایدار است. اما خشکسالی برای کشورهای درحال توسعه نیز درحال افزایش است. درواقع پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۵۰ خشکسالی بر سه‌چهارم از جمعیت جهان تأثیر بگذارد.

تعداد و مدت خشکسالی‌ها از سال ۲۰۰۰ نسبت به دو دهه قبل، ۲۹ درصد افزایش داشته است. زمانی که بیش از ۲.۳ میلیارد از جمعیت جهان با استرس کمبود آب مواجه هستند.

شعار سال ۲۰۲۳ روز جهانی مبارزه با بیابان زدایی و خشکسالی

شعار امسال روز جهانی مبارزه با بیابان زدایی و خشکسالی «زمین او حقوق او» (به انگلیسی Her land Her rights) است. زنان سهم زیادی در سلامت زمین دارند اما اغلب کنترلی بر آن ندارند. در تمام نقاط جهان، زنان با موانع قابل توجهی روبرو هستند که توانایی آنها را برای شکوفایی محدود می‌کند. در بسیاری از مناطق، زنان تابع قوانین و شیوه‌های تبعیض‌آمیز هستند که مانع از دسترسی آنها به خدمات و منابع می‌شود.

بنابراین زمانی که زمین تخریب و آب کمیاب می‌شود، زنان بیشترین آسیب را می‌بینند. شعار سال ۲۰۲۳ روز جهانی مبارزه با بیابان زدایی و خشکسالی، بر دسترسی برابر زنان به منابع زمین و دارایی‌های آن به‌عنوان آینده بشریت تأکید می‌کند.

۱۷ ژوئن برابر با ۲۷ خرداد روز جهانی بیابان زدایی و خشکسالی نام‌گذاری شده است. به مناسبت فرا رسیدن این روز، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) به بررسی مقاله‌های فارسی با موضوع بیابان‌زدایی در حوزه‌های موضوعی مختلف پرداخته است.

معرفی مقاله‌های پربازدید علمی با موضوع بیابان‌زدایی

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، مقاله «بررسی مقایسه ای مدل‌های ICD و ESAs به منظور تهیه نقشه بیابان زایی در منطقه نیاتک سیستان» بیشترین بازدید را در میان مقالات مرتبط با بیابان زدایی داشته است. این مقاله در سال ۱۳۹۰ و در مجله پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی) منتشر شده است.

 در این مقاله چنین ذکر شده که بیابان‌زایی، نتیجه یک سری فرایندهای مهمی است که به دو عامل تغییرات اقلیمی و فعالیت های بشری مربوط است. بسیاری از مناطق کشور خشک و نیمه خشک است. در این بین، منطقه سیستان نمونه ای بارزی از مناطق بیابانی کشور است و فرسایش بادی از مهمترین عوامل تخریب و هدر رفت خاک در این منطقه شده است.

معرفی پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع بیابان‌زدایی توسط SID

جدول ۱. مقاله‌های فارسی پربازدید با موضوع بیابان‌زدایی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha