• یکشنبه / ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۶:۵۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402032817763
  • خبرنگار : 71654

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد

اعتماد آمریکایی‌ها به علم در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است

اعتماد آمریکایی‌ها به علم در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است

یک نظرسنجی بزرگ نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ اعتماد به جامعه‌ی علمی در میان بزرگسالان ایالات متحده کاهش یافته است که این ناشی از شکاف حزبی در دیدگاه‌های علمی و پزشکی است که در طول همه‌گیری کووید-۱۹ پدیدار شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ای‌پی، به طور کلی، براساس نظرسنجی جدید ۳۹ درصد از بزرگسالان ایالات متحده گفته‌اند که «اعتماد زیادی» به جامعه علمی دارند در حالی که این آمار در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ بیشتر و ۴۸ درصد بوده است. این نتایج براساس نظرسنجی عمومی اجتماعی(GSS) که یک نظرسنجی طولانی مدت است که توسط یکی از بزرگترین سازمان‌های مستقل تحقیقات اجتماعی NORC در دانشگاه شیکاگو دنبال می‌شود، انجام شده است. این سازمان از سال ۱۹۷۲ نظرات آمریکایی‌ها را در مورد موضوعات کلیدی تحت نظر داشته است.

بر اساس تجزیه و تحلیل این نظرسنجی که توسط مرکز تحقیقات روابط عمومی «آسوشیتدپرس-NORC» انجام شد ۴۸ درصد از بزرگسالان در آخرین نظرسنجی گزینه‌ی «تنها مقداری»(only some) اعتماد را گزارش کردند، در حالی که ۱۳ درصد «تقریبا هیچ»(hardly any) اعتمادی را گزارش کردند.

جنیفر بنز(Jennifer Benz)، معاون مدیر مرکز، می‌گوید: این نظرسنجی سطح اعتماد پایینی را در میان جمهوری‌خواهان نشان داد، زیرا شکاف‌های حزبی که در دوران همه‌گیری پدیدار شده بود، باقی مانده است.

بین نظرسنجی‌ها در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱، با فراگیر شدن همه‌گیری، سطح اعتماد احزاب اصلی در جهات مخالف قرار گرفت. بنز گفت که دموکرات‌ها سطح فزاینده‌ای از اعتماد به علم را در سال ۲۰۲۱ گزارش کردند که علت آن شاید مواردی مانند واکسن‌های کووید-۱۹ و اقدامات پیشگیرانه باشد اما در همان زمان، اعتماد جمهوری خواهان شروع به سقوط کرد.

در نظرسنجی سال ۲۰۲۲، اعتماد دموکرات‌ها تقریبا به سطوح قبل از همه‌گیری کاهش یافت، به طوری که ۵۳ درصد اعتماد به علم در مقایسه با ۵۵ درصد در سال ۲۰۱۸ گزارش شد. اما اعتماد جمهوری‌خواهان به روند نزولی خود ادامه داد و از ۴۵ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۲۲ درصد کاهش یافت. اعتماد به پزشکی نیز از سال ۲۰۱۸ دوقطبی‌تر شده است. در آن سال، دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تقریبا به یک اندازه اعتماد بالایی را گزارش کردند. با این حال، در ۲۰۲۲، اعتماد جمهوری‌خواهان به ۲۶ درصد کاهش یافت در حالی که اعتماد دموکرات‌ها تقریبا مشابه قبل از همه‌گیری یعنی ۴۲ درصد بود.

به طور کلی، ۳۴ درصد از آمریکایی‌ها در سال ۲۰۲۲ اعتماد زیادی به پزشکی گزارش کردند، در حالی که قبل از همه‌گیری، ۳۹ درصد اعتماد داشتند.

جان بسلی(John Besley) که در دانشگاه ایالتی میشیگان به مطالعه‌ی افکار عمومی درباره علم می‌پردازد، گفت: به طور کلی، دانشمندان در مقایسه با سایر گروه‌ها در ایالات متحده از اعتماد بالایی برخوردار بوده‌اند. وی خاطرنشان کرد حتی با وجود آخرین کاهش‌ها، اعتماد به علم همچنان از بسیاری از موسسات دیگر بالاتر است.

اما به گفته‌ی کارشناسان، شکاف بین احزاب سیاسی مایه نگرانی است.

اعتماد آمریکایی‌ها به علم در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است

برای سودیپ پریخ(Sudip Parikh)، مدیر عامل انجمن آمریکایی برای پیشرفت علم، این افت‌ها ناامید کننده بود اما تعجب‌آور نبود. او آنها را به عنوان بخشی از «جدایی کلی جوامع ما» و از دست دادن اعتماد به بسیاری از نهادها می‌داند.

آخرین نظرسنجی نشان داد که بی اعتمادی نسبت به برخی گروه‌های دیگر نیز افزایش یافته است. بر اساس نظرسنجی سال ۲۰۲۲، اعتماد به دیوان عالی به پایین‌ترین سطح خود در حداقل ۵۰ سال گذشته رسیده است. آمریکایی‌ها همچنین سطوح پایین‌تری از اعتماد به آموزش، مطبوعات، شرکت‌های بزرگ و مذاهب سازمان یافته را گزارش کردند.

بسلی گفت که دانشمندان باید در مورد انگیزه‌های خود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا نشان دهند قابل اعتماد هستند. او می‌گوید: ما نه تنها تخصص داریم، بلکه از آن تخصص برای بهتر کردن جهان استفاده می‌کنیم.

پریخ می‌گوید: علم باید هر دو حزب را در بر بگیرد. علل آلزایمر چه جمهوری‌خواه باشید و چه دموکرات، یکسان است. همجوشی که در خورشید ادامه می‌یابد چه در توپکا زندگی کنید و چه در سانفرانسیسکو یکسان است.

نظرسنجی عمومی اجتماعی از سال ۱۹۷۲ توسط NORC در دانشگاه شیکاگو انجام شده است. اندازه‌ی نمونه در نظرسنجی هر سال از حدود ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ بزرگسال متفاوت است. جدیدترین نظرسنجی از پنجم مه ۲۰۲۲ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۲ انجام شد و شامل مصاحبه‌ای با ۳۵۴۴ بزرگسال آمریکایی می‌شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha