• یکشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402051508613
  • خبرنگار : 30057

انتشار یازدهمین استاندارد بین‌المللی نانو با سرپرستی ایران

انتشار یازدهمین استاندارد بین‌المللی نانو با سرپرستی ایران

یازدهمین استاندارد بین‌المللی با سرپرستی ایران در حوزه نانو تدوین شد.

به گزارش ایسنا، یازدهمین استاندارد بین‌المللی تدوین شده با سرپرستی ایران در حوزه فناوری نانو با عنوان «فناوری نانو – منسوجات حاوی نانومواد– خواص ابر آبگریز و ارزیابی دوام» به شماره ISO/TS ۱۰۸۱۸:۲۰۲۳ منتشر شد. این استاندارد با حمایت و نظارت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پس از تلاش مستمر یک گروه کاری متشکل از متخصصینی از صنعت، دانشگاه و آزمایشگاه‌های مربوطه تدوین شد.

یکی از مهم‌ترین موانعی که بر رشد بازار منسوجات آبگریز حاوی نانومواد و نانوساختارها تأثیر می‌گذارد، دوام آن‌ها در شرایط مختلف محیطی و نحوه استفاده آنها است. از دیدگاه مصرف کننده، دوام منسوجات آبگریز و فوق آبگریز بسیار مهم است. اگر خواص فوق آبگریز بادوام نباشد، در کاربردهای طولانی مدت خواص خود را از دست می‌دهند. به طور کلی روش استاندارد بین‌المللی برای ارزیابی دوام فوق آبگریزی منسوجات و درجه‌بندی این ویژگی‌ها وجود نداشته است.

استاندارد بین‌المللی ISO/TS ۱۰۸۱۸:۲۰۲۳، ویژگی‌ها، عملکرد  و دوام منسوجات ابر آبگریز حاوی نانومواد و نانوساختارها را بر اساس شرایط استفاده (شستشو، خشک کردن، اتو کردن، قرار گرفتن در معرض منابع نور و سایش) ارزیابی می‌کند. منسوجات ابرآبگریز به دلیل کاربردهای آن در پوشاک و لباس‌های محافظ در صنعت، بهداشت و درمان اهمیت دارند.

تاکنون ۱۰۳ استاندارد بین‌المللی توسط کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو ایزو ISO/TC۲۲۹ منتشر شده که تدوین ۱۱ استاندارد آن با سرپرستی جمهوری اسلامی ایران بوده است. تدوین استانداردهای بین‌المللی معمولا ۲ تا ۳ سال زمان می‌برد و اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، مبتنی بر اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است.

به نقل از ستاد نانو، کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۳۹ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور به عنوان عضو ناظر وجود دارد. با انتشار استاندارد فوق، ایران به ترتیب پس از کشورهای آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و انگلستان، بیشترین استانداردهای نانو را در سازمان بین‌المللی استانداردسازی (ایزو) تدوین کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha