• یکشنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402052213618
  • خبرنگار : 30057

ترفند علمی برای جلوگیری از گرم کردن نانوحسگرها در فرآیند تولید

ترفند علمی برای جلوگیری از گرم کردن نانوحسگرها در فرآیند تولید
عکس تزئینی است

نوشین نصیری، استادیار دانشگاه مک‌کواری با ارائه یک ترفند علمی، نیاز به گرم کردن نانوحسگرها را در فرآیند ساخت حذف کرده و یک روش ساده و با کارایی بالا را جایگزین آن کرده است.

به گزارش ایسنا، مهندسان دانشگاه مک‌کواری روش جدیدی را ایجاد کرده‌اند که از اتانول برای تولید نانوحسگرهای پایدارتر، ارزان‌تر و کارآمدتر استفاده می‌کند. نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان Capillary-driven self-assembled microclusters for highly performing UV detectors در Journal of Advanced Functional Materials به چاپ رسیده است.

این تیم مهندسی به جای فرآیند معمولی که شامل گرمایش مواد تا دمای بالا است، از یک قطره اتانول استفاده کرده است.

نانوحسگرها از میلیاردها نانوذره بر روی یک سطح حسگر کوچک تشکیل شده‌اند. با این حال، بسیاری از این حسگرها بعد از تولید، به دلیل پیوندهای طبیعی ضعیف بین ذرات خوب کار می‌کنند. این پیوند ضعیف منجر به شکاف بین نانوذرات شده در نهایت مانع از انتقال سیگنال‌های الکتریکی می‌شود.

به منظور رفع این مشکل، این حسگرها در دمای بالا قرار می‌گیرند تا لایه‌ها و فضای خالی بین نانوذرات در یک فرآیند وقت‌گیر و انرژی‌بر پر شده و کانال‌هایی به وجود آید که به الکترون‌ها اجازه می‌دهد از این لایه‌ها عبور کنند.

این کوره‌ها بیشتر حسگرهای مبتنی بر پلیمر را از بین می‌برند و نانوحسگرهای حاوی الکترودهای ریز مانند آنهایی که در دستگاه‌های حوزه نانوالکترونیک هستند، ممکن است ذوب شوند. در حال حاضر بسیاری از مواد برای ایجاد حسگرها قابل استفاده نیستند، زیرا نمی‌توانند در برابر گرما مقاومت کنند.

روش جدیدی که توسط این تیم تحقیقاتی ارائه شده، راه حلی برای رفع این مشکل ارائه می‌دهد که باعث می‌شود نانوحسگرها از طیف وسیعی از مواد ساخته شوند.

به نقل از ستاد نانو، دکتر نوشین نصیری، استادیار آزمایشگاه فناوری‌نانو این دانشگاه می‌گوید: «اضافه کردن یک قطره اتانول بر روی لایه حسگر، بدون قرار دادن آن در کوره، به اتم‌های موجود در سطح نانوذرات کمک می‌کند تا شکاف بین نانوذرات را پر کند و ذرات به هم بپیوندند. ما نشان دادیم که اتانول فراتر از آنچه پس از گرم کردن آنها به مدت ۱۲ ساعت دریافت می‌کنید، کارآیی و پاسخگویی حسگرهای ما را بسیار بهبود بخشید.»

این تیم برای ثبت اختراع این فناوری اقدام کرده است که انتظار می‌رود این یافته، یک روند کلیدی در صنعت جهانی را متحول کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha