• دوشنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۹:۴۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402060604232
  • خبرنگار : 30057

پیشنهاد پژوهشکده علوم زمین برای استحصال لیتیوم موجود در شورابه‌های کشور

پیشنهاد پژوهشکده علوم زمین برای استحصال لیتیوم موجود در شورابه‌های کشور
عکس تزیینی است

رییس پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به وجود منابع لیتیوم در کلاس جهانی در شورابه‌های پلایای دریاچه‌های قم و خور و بیابانک، گفت: وزارت صمت می‌تواند از ظرفیت‌های علمی این پژوهشکده و دانشجویان دانشگاه‌ها در این راستا استفاده کند.

به گزارش ایسنا، راضیه لک در آیین اختتامیه طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی استان خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۳۰ ساله پژوهشکده علوم زمین در کنار سازمان زمین‌شناسی، افزود: این پژوهشکده تنها پژوهشکده دارای مجوز از سازمان گسترش آموزش عالی است و توانسته است با همکاری معاونت معدنی وزارت صمت از منابع دولتی در جهت استفاده از ظرفیت‌های دانشجویان و اساتید برای اجرای پروژه‌های شورای عتف برخوردار شود.

وی با تاکید بر اینکه این پژوهشکده پل ارتباطی میان وزارت صمت و وزارت علوم است، خاطر نشان کرد: دو گانه بودن پژوهشکده علوم زمین در بین دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و صنعت، معدن و کشاورزی می‌طلبد که با هماهنگی دو وزیر، بهترین جایگاه برای این پژوهشکده در راستای اهداف مورد نظر، تعیین شود.

لک با اشاره به ایجاد کرسی یونسکو در حوزه علوم زمین و مخاطرات، ادامه داد: این کرسی ظرفیت مناسبی برای ارتباطات بین‌المللی است و برای حوزه لیتیوم بهترین موردی که می‌توان استفاده کرد، ظرفیت کرسی یونسکو  است.

رییس پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی در خصوص ذخایر لیتیوم در شورابه‌ها، خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت شناسایی منابع لیتیوم در شورابه‌های ایران به عنوان یک کشور نسبتا خشک که وسعت پلایاها و دریاچه‌های نمکی بسیار زیاد است، توصیه می‌شود که همانند استحصال سایر عناصر از قبیل پتاس، منیزیم و نمک طعام به ذخایر لیتیوم موجود در شورابه‌ها پس از استحصال سایر عناصر اصلی از شورابه‌ها به مقادیر مناسبی در سطح شورابه‌ها خواهد رسید که استحصال آن را از لحاظ اقتصادی، مقرون به صرفه خواهد کرد.

وی نمونه‌های این شورابه‌های موجود در پلایاهای دریاچه قم و حوض سلطان، خور و بیابانک و حاج علیقلی سمنان و سایر شورابه‌ها و دریاچه‌های شور خشک شده دانست.

لک یادآور شد: آنچه که ما در این مطالعات کسب کردیم، این است که لیتیوم به تنهایی نباید هدف مطالعه در شورابه‌ها باشد؛ چرا که بعد از فرآیندهای پرسسینگ انجام می‌شود. لیتیوم در مقادیر بسیار بالا اقتصاد بالایی در آن وجود دارد و این برنامه‌ای است که ما در این مناطق با همکاری یکی از شرکت‌های کانادایی اجرایی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه این برنامه تحقیقاتی می‌تواند در خور و بیابانک و دریاچه قم و دریاچه حاج علیقلی سمنان اجرایی شود، اضافه کرد: مدیر عامل این شرکت کانادایی یک ایرانی است که از وی برای حضور در ایران دعوت کردیم و طی مذاکرات انجام شده برای خور و بیابانک در زمینه استحصال مواد معدنی طرح‌هایی را ارائه کرده است.

لک تاکید کرد: از ظرفیت‌های این پژوهشکده و دانشجویان دانشگاه‌ها می‌توان در جهت اجرای این طرح‌های تحقیقاتی دولتی بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha