• پنجشنبه / ۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402070603955
  • خبرنگار : 71654

ساخت قوی‌ترین لیزر جهان توسط دانشمندان بریتانیایی

ساخت قوی‌ترین لیزر جهان توسط دانشمندان بریتانیایی

دانشمندان بریتانیایی در حال ساخت قوی‌ترین لیزر جهان هستند که میلیاردها بار درخشان‌تر از خورشید است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان بریتانیایی قرار است قوی‌ترین لیزر جهان را بسازند که می‌تواند پرتویی یک میلیاردها بار پرنورتر از خورشید تولید کند.

امید می‌رود که این لیزر ۸۵ میلیون پوندی به نام Vulcan ۲۰-۲۰ که در آکسفوردشایر ساخته می‌شود، پیشرفت در گداخت هسته‌ای، انرژی‌های تجدیدپذیر و باتری‌ها را تسریع کند.

یک پالس لیزری از این دستگاه جدید که یک تریلیونم(هزار میلیاردم) ثانیه طول می‌کشد، قدرت بیشتری نسبت به کل شبکه ملی ارائه می‌دهد و ۲۰ برابر قدرتمندتر از لیزر قدرتمند فعلی یعنی ولکان(Vulcan) است، که عمدتا برای مطالعه فیزیک پلاسما استفاده می‌شود.

ساخت این لیزر شش سال طول خواهد کشید و دانشمندان امیدوارند که بتوانند درک بهتری از پدیده‌های اخترفیزیکی مانند ابرنواخترها و شراره‌های خورشیدی ارائه دهد.

کارشناسان می‌گویند که می‌توان از آن برای مطالعه یک روش جدید شتاب ذرات برای درمان‌های بالقوه رادیوتراپی سرطان استفاده کرد.

جورج فریمن، وزیر علوم می‌گوید: بازگرداندن عنوان خانه قدرتمندترین لیزر جهان به بریتانیا، فرصتی هیجان‌انگیز برای کشف چیزهای ناشناخته در اخترشناسی و فیزیک، گام برداشتن به سمت منابع جدید انرژی پاک و بسیاری موارد دیگر است.

این لیزر در مرکز لیزر مرکز شورای تاسیسات علوم و فناوری(STFC) در هارول ساخته خواهد شد و تسهیلاتی ۸۵ میلیون پوندی از تحقیقات و نوآوری بریتانیا که سرمایه‌گذارعلمی مورد حمایت دولت است دریافت کرده است.

مرحله اول کار جداسازی لیزر ولکان برای ایجاد فضا برای جانشین آن خواهد بود که این کار به تازگی آغاز شده است.

پروفسور مارک تامسون(Mark Thomson)، رئیس اجرایی مرکز شورای تاسیسات علوم و فناوری می‌گوید: این تاسیسات نیروی محرکه‌ای در پشت اکتشافاتی بوده که درک ما را از موارد مختلفی از خواص اساسی ماده در شرایط شدید تا شکل‌گیری ستارگان و سیارات بهبود بخشیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha