• سه‌شنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402083022548
  • خبرنگار : 30165

دوگانه مقاله‌محوری یا مساله‌محوری؛

باید کمک کنیم که در کشور خلق ثروت انجام شود

باید کمک کنیم که در کشور خلق ثروت انجام شود

رئیس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که باید کمک کنیم که در کشور خلق ثروت انجام شود، گفت: رفتن به سمت فناوری نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. برای سرمایه‌گذاری نیز باید جیب ما پر از پول باشد، وگرنه باید به حداقل‌ها اکتفا کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا خواجه‌سروی در نشست علمی تخصصی با عنوان «نقش دانشگاه‌ها در نظام حکمرانی و توسعه کشور؛ دوگانه مقاله‌محوری یا مساله‌محوری» که امروز (سه‌شنبه ۳۰ آبان‌ماه) در مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری برگزار شد؛ با بیان این‌که باید به سمت مقالات مساله‌محور برویم و انتشار مقالات علمی آثار ملی و بین‌المللی دارد، گفت: منتشر نکردن مقاله‌ها اصلاً به صلاح نیست. از جمله آثار انتشار مقاله‌های علمی، امیدآفرینی برای نسل جدید و افزایش اعتماد به نفس ملی است. اینکه در دنیا بگوییم ما زنده‌ایم و نفس می‌کشیم و حرف داریم.

وی خاطر نشان کرد: در عین حال ما باید به سمت تحول و پیشرفت برویم، به خصوص در حوزه فناوری در دانشگاه‌های صنعتی این موضوع نیاز به توجه بیشتر دارد.

رئیس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که نشست دیگری در مورد حل مسائل کشور توسط دانشگاه‌ها مورد نیاز است، اظهار کرد: همان‌طور که جمهوری اسلامی ایران تعداد دانش‌آموختگان کشور را از ۱۱۵ هزار نفر به حدود ۴ میلیون نفر رساند و آموزش عالی گسترده شده است؛ به موازات آن مسائل مختلفی نیز در کشور به عرصه ظهور رسیده است. شاید در گذشته این آمادگی نبوده که دانشگاه‌ها به حل مشکلات کمک کنند، ولی الان باید برای حل مشکلات در آینده آماده شویم و نیاز است که یک بحث جدی در مورد این موضوع انجام شود.

وی با تاکید بر این‌که سازمان برنامه و بودجه، متصدی توسعه و پیشرفت کشور است، گفت: سازمان برنامه و بودجه در این زمینه به سنجش، طراحی و کمک فکری نیاز دارد؛ ولی شرایط و مشکلات و اقتضائات این سازمان را تبدیل به سازمانی می‌کند که به تخصیص بودجه بپردازد، در صورتی که وظیفه اصلی چیز دیگری است.

خواجه‌سروی با بیان این‌که همه بخش‌های کشور از جمله مجلس شورای اسلامی باید کمک کنیم که در کشور خلق ثروت انجام شود، گفت: این موضوعی است که رئیس‌ جمهوری نیز روز گذشته در وزارت نفت به آن اشاره کردند. صنعت نفت یک صنعت پول‌زا است و می‌تواند به توسعه کشور کمک زیادی کند.

وی ادامه داد: برخی کشورهای کوچک اطراف ما فقط ریگ‌زار هستند، ولی به واسطه نفت پول زیادی دارند و زحمت زیادی نیز برای این پول نکشیده‌اند. وضعیت این کشورها با ایران قابل مقایسه نیست؛ ولی در کل این موضوع اصلی است.

رئیس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه با اشاره به کمبود منابع مالی، گفت: پول همیشه کم است و زمانی که به جایی می‌رسیم که می‌خواهیم تاثیرگذار باشیم، این پول تمام می‌شود. بنابراین باید به موضوع خلق ثروت توجه بیشتری داشته باشیم. باید کاری کنیم که جیب دولت پر از پول باشد و نگوییم که ما همه پول‌ها را حقوق و دستمزد می‌دهیم.

وی افزود: از حقوق و مزایا که گریزی نیست. رفتن به سمت فناوری نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. برای سرمایه‌گذاری نیز باید جیب ما پر از پول باشد، وگرنه باید به حداقل‌ها اکتفا کنیم.

خواجه‌سروی خاطرنشان کرد: این موضوع مهمی است که باید به آن توجه بیشتری کنیم تا در مسیر توسعه کشور حرکت کنیم. علم و فناوری و فعالیت‌های دانشگاهی موتور محرکه پیشرفت کشور است و اگر این را از کشور بگیریم، توسعه کشور متوقف می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha