• دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402091309119
  • خبرنگار : 71974

عراقچی در دانشگاه علامه طباطبایی:

شبیه‌سازی مذاکرات سیاسی باعث افزایش مهارت دیپلماسی می‌شود

شبیه‌سازی مذاکرات سیاسی باعث افزایش مهارت دیپلماسی می‌شود

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: شبیه سازی مذاکرات مانند مانورهای نظامی است که در آن سربازان با تیراندازی مهارت خود را برای میادین جنگی افزایش می‌دهد، دیپلمات‌ها نیز باید با شبیه سازی خود آمادگی خود را برای مذاکرات افزایش دهد تا سطح استدلال ها و کنترل اضطراب موثر است.

به گزارش ایسنا، عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در افتتاحیه نخستین دوره مسابقات شبیه‌سازی روابط بین‌الملل که امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، با بیان اینکه میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند، اظهار کرد: مذاکره یک راه کم هزینه برای رسیدن به اهداف سیاسی است، در عین برخورداری از دیپلمات‌های سیاسی توانمند باید با هنرمندی از میدان استفاده کرد.

*افزایش توان ایران با دیپلمات‌های ماهر

عراقچی عنوان کرد: علم سیاست علاوه بر تحصیل نیازمند کسب تجربه است، با وجود تعداد بالای کسانی که در خصوص عدم سیاست اظهار نظر می کنند، این علم بسیار تخصصی است و تربیت نیروی ماهر می‌تواند منجر به افزایش توان ملی شود.

وی افزود: برای موفقیت در امر دیپلماسی نیازمند استفاده از نیروی ماهر است، به همین دلیل نباید اهمیت مذاکره را دست کم گرفت، حتی درست خواندن برای دیپلمات شدن کافی نیست مانند دندانپزشکی که تمام واحدهای تئوری را با موفقیت کسب کرده اما تجربه‌ای در خصوص ترمیم دندان به صورت عملی ندارد، بنابراین نمی‌تواند دندانپزشک خوبی شود.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: دیپلماسی هنر اغنا کردن است وقتی در دیپلماسی موفق هستید که نسبت به آنچه شما می‌خواهید بتوانید طرف مقابل را قانع کنید.

عراقچی با بیان اینکه پروژه شبیه سازی مذاکرات می‌تواند نقش مهمی در افزایش آگاهی دانشجویان باشد، بیان کرد: شبیه سازی مذاکرات مانند مانورهای نظامی است که در آن سربازان با تیراندازی مهارت خود را برای میادین جنگی افزایش می‌دهد، دیپلمات‌ها نیز باید با شبیه سازی خود آمادگی خود را برای مذاکرات افزایش دهند تا سطح استدلال ها و کنترل اضطراب موثر است.

*خروج کامل ایران از فصل ۷ شورای امنیت

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی عنوان کرد: قطعنامه ۲۲۳۴ تا دوسال دیگر به طور کامل منقضی خواهد شد؛ با ِلغو این قطعنامه، ایران به طور کامل از فصل ۷ شورای امنیت ها خارج خواهد شد که می‌تواند چالش‌هایی سیاسی فراوانی به دنبال داشته باشد.

عراقچی با بیان اینکه کلمه به کلمه این قرارداد بر مبنای ایران نوشته شده است، تصریح کرد: برای اولین بار در قراردادهای بین المللی تمام مفاد قرارداد به به جای بررسی موضوع با کلمه ایران در همه بخش‌ها همراه شد، یک طرف ایران و یک طرف آمریکا به عنوان نماینده تیم پنج به علاوه یک در حال مذاکرده بودند.

وی افزود: تصویب قطعنامه آخرین سند برجام بود، روزهای پایانی برای تصویب این قطعنامه فشار مضاعفی به تیم ایرانی وارد کرد، اما برخی از رسانه‌ها به اشتباه اعلام کردند که ایران به دلیل گریه‌های وندی شرمن از مواضع خودکوتاه آمده است.

*گریه وندی شرمن در جریان مذاکرات

عراقچی با بیان اینکه در جریان مذاکرات وندی شرمن به دلیل پافشاری ایران بر سر منافع خود گریه کرد، گفت: شرایط مذاکرات به قدری سنگین بود که وندی شرمن در یکی از این جلسات گریه کرد و حتی جان کری نیز با احساسی شدن گریه کرد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی بیان کرد: در هیچ مذاکره‌ای به یاد ندارم که یکی از مذاکره کنندگان گریه کند، حتی وندی شرمن در کتاب خاطرات خود این موضع را تایید کرد و گفت زمانی که توافقات صورت گرفت، طرح ایرانی همچنان به دنبال افزایش امتیازات خود بود اما برخی از از جناح‌های سیاسی در ایران گریه وندی شرمن را برای دریافت امتیاز بیشتر از ایران دانستند.

وی افزود: مذاکرات برجامی به به صورت چند جانبه نبود، بلکه یک طرف ایران و طرف دیگر کشورهای پنچ به علاوه یک بود، حتی روسیه و چین به عنوان کشورهای دوست ایران در هسته‌ای نشدن تهران با اعضای دیگر توافق داشتند و حتی  پیشنهاداتی ارائه می کردند که برخلاف منافع ایران بود، این اقدامات شرایط سختی فراوانی برای جریان دیپلماسی ایران به وجود آورد.

عراقچی بیان کرد: روسیه و چین در برخی از مواقع پیشنهادات و راهکارهای  خود را به عنوان خواست کشورهای پنج به علاوه یک مطرح می کردند، البته تیم ایرانی با این شگردها آشنا بود، اما به دلیل دوستی با این کشورها مجبور بودیم پیشنهادات را با یک رویکرد ملایم بررسی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha