• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۱
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 1402092216634
  • منبع : فضای مجازی

قانون علاقه به چرندیات

قانون علاقه به چرندیات

نورس‌کوت پارکینسون، مورخ و نویسنده انگلیسی در سال۱۹۵۷ «اصل پیش پاافتادگی» یا «قانون علاقه به چرندیات» را مطرح کرد

به گزارش ایسنا، کانال تلگرامی «اقتصاد به زبان ساده» نوشت: نورس‌کوت پارکینسون، مورخ و نویسنده انگلیسی در سال۱۹۵۷ «اصل پیش پاافتادگی» یا «قانون علاقه به چرندیات» را مطرح کرد. او متوجه شد مردم به موضوعات مبتذل و پیش پاافتاده ارزشی بیشتر از موضوعات تخصصی می‌دهند. نظریه پارکینسون بر اساس مشاهداتش از کمیته مسئول تصویب طرح احداث یک نیروگاه اتمی بود.

ماجرا از این قرار بود که افراد کمیته اکثر وقت جلسات را صرف بحث روی موضوعات بیهوده و پیش پاافتاده و غیرمهم، ولی قابل فهم برای عوام کرده بودند، مثلاً مدت طولانی را صرف بحث درباره شکل و نوع سقف جایگاه دوچرخه کارمندان کرده بودند، در حالی که به موضوعاتی، چون طراحی ساختمان و تجهیزات اصلی خود نیروگاه اتمی کم توجهی می‌شد؛ موضوعی که بسیار مهم‌تر و پیچیده‌تر و بررسی آن دشوارتر و تخصصی‌تر بود.

او نشان داد زمانی که صرف هر موضوع مرتبط با طرح می‌شد، نسبت معکوس با میزان بودجه‌اش داشت. درباره امضای قرارداد ۱۰ میلیون پوندی ساخت رآکتور طی ۵/۲ دقیقه گفتگو تصمیم‌گیری شد، اما کمیته روی پارکینگ دوچرخه ۴۵ دقیقه بحث کرد تا میان پارکینگ «بهتر و راحت‌تر» یا «ساده‌تر و ارزان‌تر» تصمیم بگیرد، حال آنکه فرق دو حالت حدود ۵۰پوند بود.

یک رآکتور به قدری پیچیده و گران قیمت است که یک انسان معمولی قادر به درک آن نیست و تخصصی در مورد ساختار و تجهیزات آن ندارد، بنابراین به راحتی با جمع کنار می‌آید و برای اینکه احمق به نظر نرسد سکوت می‌کند، اما همه می‌توانند یک پارکینگ دوچرخه ارزان و ساده را در ذهن‌شان مجسم کنند و هرکسی می‌تواند یکی از آن‌ها را بسازد؛ در نتیجه افراد عادی برای اینکه در بحث حضور و در تصمیم‌سازی نقش داشته باشند، وارد این بحث کم اهمیت می‌شوند و برنامه‌ریزی برای این موضوع ساده به بحث‌های چرند بی پایان منجر می‌شود و هر کسی می‌خواهد چیزی اضافه کند و سهم خودش را در تصمیم گیری کلان نشان دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha