• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402092719205
  • خبرنگار : 30165

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات:

برخی مدیران اجرایی و سیاست‌گذاری به پژوهش، پیش از برنامه‌ریزی و اجرا اعتقادی ندارند

برخی مدیران اجرایی و سیاست‌گذاری به پژوهش، پیش از برنامه‌ریزی و اجرا اعتقادی ندارند

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برخی مدیران اجرایی و سیاست‌گذاری به پژوهش پیش از برنامه‌ریزی و اجرا اعتقادی ندارند، گفت: همچنین متولیان امر پژوهش در کشور نیز نتوانسته‌اند به رسالت خود به صورت کامل و دقیق عمل کنند.

به گزارش ایسنا، دومین جشنواره ملی پژوهشگران برتر فاوا با معرفی پژوهشگران برتر وزارت ارتباطات و همچنین حوزه فاوا در پژوهشگاه ارتباطات وفناوری اطلاعات با حضور معاونان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

سید محمد رضوی زاده، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم در ابتدا بیا بیان اینکه در بخش ICT در کشور با دو چالش عمده مواجه هستیم، گفت: نخست این‌که برخی از مدیران اجرایی و سیاست‌گذاری کشور اعتقادی به پژوهش و بررسی دقیق، پیش از برنامه‌ریزی و اجرا ندارند؛ دلیل آن هم محدودیت‌های زمانی موجود در اجرای طرح‌ها و یا تجربیات ناموفق آن‌ها از فعالیت‌های پژوهش‌های گذشته و ضعف‌های موجود در نتایج آن‌هاست.

وی ادامه داد: نکته دوم اینکه متولیان امر پژوهش در کشور که عمدتاً دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها هستند نیز نتوانسته‌اند به رسالت خود به صورت کامل و دقیق عمل کنند و بسیاری از پژوهش‌هایی که در این مراکز انجام می‌شود، متأسفانه به سمت پژوهش‌های تئوری و غیرهدفمند و با کاربرد کم در مسائل واقعی کشور است.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: این دو مشکل همواره در طول سال‌ها بر هم اثر گذاشته و تشدید شده و نتیجه آن چیزی است که امروزه می‌بینیم؛ یعنی فراق بین پژوهش و بدنه تصمیم‌گیری و اجرایی کشور؛ به این معنی که بسیاری از تصمیمات به‌صورت سریع و بدون مطالعه وسیع و فراگیر و دقیق انجام می‌شود و بر پایه آن‌ها فعالیت‌هایی نیز شروع می‌شود. در این فعالیت‌ها با وجود صرف وقت و انرژی و بودجه بسیار، ولی اثر آن‌ها در کشور و در زندگی مردم بسیار کم مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: صحبت از مسئله عدم توجه به پژوهش در کشور تنها به بخش‌های دولتی و حکمرانی کشور محدود نمی‌شود و در بخش خصوصی نیز شاهد عدم توجه و سرمایه گذاری مناسب در حوزه پژوهش و نگاه به این مساله به‌عنوان یک تبلیغات و یا تا حدی به شکل یک موضوع فانتزی است.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کم ارج شدن پژوهش، خود یک مساله پژوهشی مهم در کشور است، گفت: ما باید حداقل در حوزه ICT، این مساله پژوهشی را در همه مسائل در ابتدا مد نظر قرار دهیم که چگونه میتوان با بهبود کیفیت پژوهش ها و از سوی دیگر با تلاش در تغییر دیدگاه مدیران به این مقوله، نقش پژوهش را در حل مشکلات کشور در بخش ICT بالا ببریم. این مساله در حال حاضر یکی از دغدغه های اصلی پژوهشگاه است، یعنی ما با کمک همه همکاران پژوهشگاه تلاش می کنیم که فعالیت های خود را به سمت مسایل واقعی بخش ICT کشور بالا ببریم.

رضوی زاده تأکید کرد: در دوره اخیر تلاش کردیم که اولویت‌های اصلی فعلی وزارت ICT که مواردی نظیر شبکه ملی اطلاعات، شبکه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها، دولت هوشمند و اولویت های آینده و فناوری های نوین نظیر هوش مصنوعی، کوانتوم و بلاک‌چین را سرلوحه کار خود قرار دهیم و در فعالیت‌های خود از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور در بخش‌های دانشگاهی، خصوصی و نخبگان و صنعتگران استفاده کنیم.

رییس پژوهشگاه ICT در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم که همه ما در کشور نگاه و درک درست‌تری از نقش پژوهش و اجزای آن یعنی مطالعه، بررسی علمی و تحقیق دقیق روی موضوعات مختلف داشته باشیم و این گونه مراسم ها و بزرگداشت ها به پیشرفت این موضوع کمک کند.

بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این مراسم از پژوهشگران پیشکسوت در حوزه فاوا تجلیل به عمل آمد و همچنین پژوهشگران برتر دستگاه های تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه ICT معرفی شدند. همچنین دو طرح ملی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به نام «طراحی اسناد توسعه شبکه ملی اطلاعات» و «سامانه رصد و پایش شبکه ملی اطلاعات» که توسط پژوهشگران پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به انجام رسیده است، در حضور معاونان وزارت ارتباطات رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha