• چهارشنبه / ۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: باشگاه دانشجویان
  • کد خبر: 1402100603982
  • خبرنگار : 71674

نشست گرامیداشت «روز علوم سیاسی» برگزار شد

نشست گرامیداشت «روز علوم سیاسی» برگزار شد

نشست گرامیداشت «روز علوم سیاسی» به همت انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه مازندران و با حضور دکتر محمدرضا دهشیری ـ رییس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، در دانشگاه مازندران برگزار شد.

به گزارش با شگاه دانشجویان ایسنا، در ابتدای این نشست امیرمحمد بانکیان ـ دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه مازندران، ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس مدرسه علوم سیاسی (۲۸ آذر ۱۲۷۸) آن را از ابتکارات ادوار سابق اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران دانست و گفت: رشته علوم سیاسی با وجود قدمت و اهمیتی که دارد متاسفانه آن‌طور که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

وی این نشست را فرصت مناسبی برای بیان مطالبات دانشجویان عنوان کرد.

در ادامه برنامه دکتر حسین رفیع ـ مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران، با اشاره به تاریخچه فعالیت این گروه آموزشی در دانشگاه مازندران، گفت: از سال ۱۳۸۰ رشته علوم سیاسی در دانشگاه مازندران پایه‌گذاری شد و بعد از فارغ‌التحصیلی اولین گروه دانشجویان کارشناسی، مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی راه‌اندازی شد و بعد از آن هم رشته‌های روابط بین‌الملل، اندیشه سیاسی در اسلام و مطالعات منطقه‌ای در این مقطع دانشجو جذب کرد. در دوره دکتری نیز این دانشکده در رشته‌های علوم سیاسی ـ گرایش مسائل ایران و روابط بین‌الملل فعال است.

 رفیع افزود: در استان مازندران، بهترین نیروهای سیاسی استانداری، فرمانداری، بخش‌های سیاسی ـ عقیدتی و ... از فارغ‌التحصیلان رشته علوم سیاسی هستند.

در ادامه دکتر محمدرضا دهشیری ـ رییس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در سنگال ضمن تقدیر از دکتر رفیع، گفت: در سخنان امروز می‌خواهم به بیان ۱۰ دلیل بپردازم که چرا ما باید علوم سیاسی بخوانیم؟ اولین دلیل آن است که علوم سیاسی به ما یک درک جامع و دقیق از پدیده‌های سیاسی می‌دهد. رشته‌ای مانند حقوق بیشتر به نهادها توجه دارد اما علوم سیاسی به فرآیندها توجه دارد. دومین دلیل آن است که علوم سیاسی در عین کلان‌نگری، جزئی‌نگر نیز هست، به‌طور مثال هم به رفتارشناسی مردم حین رای‌دهی در انتخابات و هم به تحلیل کلان‌سیستم نظام بین‌الملل می‌پردازد. سومین دلیل یادگیری این علم نیز قدرت تحلیل و تفسیر انتقادی پدیده‌هاست. چهارمین علت نیز آن است که علوم سیاسی یک علم پویا و متحول است و هر روز تحولات جدیدی در آن شاهد هستیم و باید دائما به روز باشیم. پنجمین ویژگی علوم سیاسی آن است که در عین بهره‌گیری از علوم مختلف اما یک علم مستقل است.

رئیس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت خارجه افزود: ششمین دلیل مطالعه علوم سیاسی، به آن خاطر است که یادگیری این علم به انسان یک رویکرد مسئولانه در زمینه شهروندی می‌دهد. هفتمین ویژگی این علم، ایجاد ذهنیت متعادل است، به آن معنی که دانشجویان علوم سیاسی از افراط و تفریط به دور هستند، به دلیل آنکه این دانشجویان کمتر رویکرد صفر یا صدی به وقایع دارند بلکه رویکرد طیفی و خاکستری دارند، هشتمین دلیل پیوند نظر و عمل در این رشته است. علوم سیاسی تلفیق دانش، بینش، منش و کنش است؛ دانش به این معنا که آگاهی پیدا می‌کنیم. بینش شیوه تحلیل را بالا می‌برد، منش به ما می‌آموزد که چگونه رفتار کنیم و کنش می‌آموزد که چطور عمل کنیم.

وی ادامه داد: نهمین دلیل یادگیری علوم سیاسی آن است که این رشته رویکرد حل مسئله دارد، این رشته راه‌حل‌ها و آلترناتیوها را فراهم می‌کند، چراکه سیاست عمومی پنج مرحله دارد؛ مرحله اول درک مشکل، مرحله دوم تنظیم راه‌حل‌ها، مرحله سوم تصمیم‌گیری، مرحله چهارم اجرا و مرحله پنجم ارزیابی است. حل مسئله نیازمند کار تیمی است و در نهایت دهمین دلیل مطالعه علوم سیاسی، گستره فرصت‌های شغلی است، از جمله فعالیت در رسانه‌های مجازی و مکتوب، مدیر امور بین‌الملل، مدیر روابط عمومی، مدیر تبلیغات سیاسی، مشاور سیاسی، دیپلمات، نویسنده و مترجم کتاب، تحلیلگر سیاسی، تدریس، مناصب سیاسی، کارمند سازمان‌های بین‌المللی، حضور در سمن‌ها و ... البته این فرصت‌ها برای همه فراهم نیست و باید ظرفیت‌های خود را بالا ببرید.

سفیر سابق ایران در سنگال ادامه داد: سعی کنید ظرفیت‌های علمی خود را بالا ببرید. برای این کار چند پیشنهاد دارم؛ اولین مورد آن شبکه‌سازی است، یک شبکه از دانشجویان علوم سیاسی ایجاد کنید و فرصت‌های شغلی یا همایش‌های علمی را به هم اطلاع دهید. دومین مورد تمرکز بر تخصص‌گرایی است، سعی کنید یک تخصص در این رشته برای خود داشته باشید. سومین موضوع یادگیری مداوم است، گمان نکنید بعد از پایان تحصیل، دیگر علم آموزی به پایان رسید بلکه باید دائم مطالعه داشته باشید و باید از آخرین تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با خبر باشید. چهارمین شرط آن است که روی تجربه‌های عملی تمرکز کنید و دوره‌های کارآموزی و شبیه‌سازی را سپری کنید.

دهشیری گفت: درخصوص دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، امیدواریم که به زودی تفاهم نامه‌ای را با دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران منعقد کنیم و همکاری‌های خود را توسعه دهیم.

رئیس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه افزود: درخصوص جذب در وزارت امور خارجه هیچ‌گونه تبعیضی بین فارغ‌التحصیلان آن دانشکده و باقی دانشگاه‌های کشور وجود ندارد. درخصوص جذب دانشجو ما یک اختلاف نظرهایی با سازمان اداری و استخدامی داریم که بعد از رایزنی‌های مختلف از سوی دکتر امیرعبدالهیان، رئیس جمهور پذیرفته‌اند که در جلسه آتی شورای عالی اداری در مورد تداوم فعالیت دانشکده با نظر مثبت رسیدگی شود و امیدواریم با این حکم، در سال آینده پذیرش دانشجو داشته باشیم.

در ادامه جلسه دکتر دهشیری به سوالات حاضران  پاسخ داد.

دکتر علویان ـ معاون فرهنگی دانشگاه مازندران، دکتر رادمرد و دکتر صالحی، معاونان فرهنگی و آموزشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران، دکتر جعفری ـ استاد تمام گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه مازندران، دکتر اختیاری و دکتر عباس تبار، اعضای هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران از جمله حاضران در این نشست بودند.

نشست گرامیداشت «روز علوم سیاسی» برگزار شد

نشست گرامیداشت «روز علوم سیاسی» برگزار شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha