• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402101107304
  • خبرنگار : 71974

عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم توانبخشی:

اولین طرح جامع نیازسنجی معلولین توسط کاظمی آشتیانی رقم خورد

اولین طرح جامع نیازسنجی معلولین توسط کاظمی آشتیانی رقم خورد

عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم توانبخشی گفت: کاظمی آشتیانی با تشکیل تیمی منسجم و باانگیزه جهت خدمت به جامعه به‌ویژه طبقه نیازمند و معلولین خدمات ارزشمندی ارائه شد و اولین طرح جامع نیازسنجی معلولین به همت ایشان قلم خورد و در چند جلد آماده شد.

به گزارش ایسنا، حدود ۳۲ سال پیش شاید کسی فکرش را هم نمی‌کرد امید تازه‌ای که زنده‌یاد سعید کاظمی آشتیانی دانشمندی جهادگر برای درمان ناباروری در کشور ایجاد کرد، خود بنیان انگیزه‌ها و امیدهای دیگر برای تحقیقات در زمینه سلول‌های بنیادی، زیست‌فناوری و در نتیجه یافتن راه‌های روشن‌تر و هموارتر برای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج یا لاعلاج باشد؛ اما او خود این پایه نیک را بر مبنای افق گسترده‌تری بنا نهاده بود. به‌طوری‌که امروز نام "سعید کاظمی آشتیانی" با کلیدواژه‌های "پژوهشگاه رویان"، "سلول‌های بنیادین"، "درمان ناباروری"، "بانک بندناف" و...... گره‌خورده است.

او که در ۱۸ سالگی هم‌زمان با قبولی در رشته فیزیوتراپی و ورود به دانشگاه علوم پزشکی ایران، در هنرستان "پیام امید" به تدریس ادبیات و بینش اسلامی مشغول بود، با تعطیلی دانشگاه‌ها و حضور در جبهه، توانست پس از ۱۱ سال مدرک کارشناسی‌ارشد خود را از دانشکده علوم توان‌بخشی بگیرد.

در این میان، سال ۶۱ با همکاری دو نفر از همکارانش، جهاد گروه پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران تأسیس کرد. این گروه، هسته اولیه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران بود که ۴ سال بعد شکل و سامان گرفت و زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی تا سال ۷۰ مسئول بخش طرح‌ها و تحقیقات آن بود.

از سال ۷۱ با تغییرات ساختار مدیریتی جهاد دانشگاهی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران شد و تا آخر عمرش، در این مسئولیت باقی بود. وی در طی این سال‌ها مراکز درمانی متعددی تأسیس و گروه‌های مختلف پژوهشی را راه‌اندازی کرد که در آن میان پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی یکی از مهم‌ترین این مراکز بود که خردادماه ۱۳۷۰ با مدیریت وی رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. این جهادگر فقید در طول دوران حیات ۴۴ ساله‌اش به موفقیت‌های چشمگیری دست‌یافت که آنها در اعتلای نام جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین‌المللی سهمی از یاد نرفتنی دارد.

غروب چهاردهم دی‌ماه ۱۳۸۴ و در ۴۴ سالگی قلب این انسان والا از تپیدن ایستاد و همکاران جهادگر خود را در رویان برای ادامه کار تنها گذاشت؛ اما رویکردی که او برای انجام کارهای تحقیقاتی و علمی بنیان گذاشت، در قالب یک فرهنگ رویانی همچنان پابرجاست و مسیر را برای دانشمندان فعال در این مجموعه روشن کرده است.

بزرگ‌مردی که رهبر معظم انقلاب اسلامی شنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۱ در بخش‌هایی از سخنانشان در جمع کثیری از بسیجیان کشور از دستاوردهای رویان و تلاش‌های مرحوم کاظمی آشتیانی در این پژوهشگاه یادکردند و عملکرد این جهادگر فقید را مصداق فرهنگ بسیجی دانستند. این سخنان رهبر انقلاب در شرایطی بیان شد که ایشان در برهه‌های مختلف و حداقل دو بار دیگر در همان سال، یعنی دیدار ۲۱ اردیبهشت‌ماه با معلمان و ۲۷ مهرماه با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی در مثال‌هایی به بخشی از شخصیت و عملکردِ «دکتر کاظمی آشتیانی» به‌عنوان «الگوی جهاد علمی» اشاره نمودند.

ایشان در بازدید سال ۱۳۸۶ از پژوهشکده رویان دلیل این علاقه را این‌گونه بیان می‌نمایند: «علت اینکه من به مرحوم سعید کاظمی این‌قدر علاقه داشتم والان هم در دلم و در ذهنم برای آن جوان عزیز، ارزش و جایگاه قائلم، همین است. حرکت او، نحوه کار او، مدیریت او، پیگیری او، یک مجموعه کاملی بود از آن چیزی که آدم دوست می‌دارد و آرزو دارد.»

رهبر انقلاب در پیامی هم که به مناسبت درگذشت دکتر کاظمی آشتیانی صادر کرده بودند ضمن معرفی ایشان به‌عنوان «یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویش‌های مبارک»، مجموعه رویان را مجمعی از جهادگران عرصه علوم زیستی معرفی کرده و پیدایش و رشد آن را مدیون همت، ایمان و پشتکار ایشان دانسته بودند.

در آستانه ۱۸ سال فراق زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی دانشمندی که در اعتلای نام ایران سهمی از یاد نرفتنی دارد و از خود یادگاری به نام "رویان" برجا گذاشت، قرار داریم، در سلسله گفت‌وگوهایی تلاش کنیم تا ضمن زنده نگاه‌داشتن خدمات ارزنده ایشان در معرفی این الگوی جهادی به نسل جوان گامی مؤثر برداریم.

مهدی اکبری، عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ویژگی اخلاقی زنده‌یاد کاظمی‌آشتیانی اظهار کرد: آشنایی من با سعید کاظمی‌آشتیانی از سال ۱۳۵۸در زمان ورودشان به دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز شد که این آشنایی برای من منشأ خیروبرکت و بسیار ارزشمند و تأثیرگذار بود درواقع دوستی با افراد با طبع و هوش بالا و سلامت نفس بهترین کلاس‌های درس دانشگاهی است.

*راه‌اندازی مؤسسه رویان از خدمات ارزشمند کاظمی آشتیانی

وی افزود: در ابتدای انقلاب و درواقع پس از نو گشایی دانشکده به‌اتفاق عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشکده بودیم و ایشان با دید وسیع و سازنده انگیزه‌های بالا و خوش‌فکری و مخصوصاً ایده‌پردازی‌های ارزشمندی که داشتند جهاد دانشگاهی دانشکده را راه‌اندازی کردند و پس از آن مسئولیت جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران را داشتند که من هم مسئول فرهنگی جهاد بودم و راه‌اندازی مؤسسه رویان نیز از خدمات ارزشمند این دانشمند بزرگ کشورمان بود.

به گفته وی؛ دوستی و همکاری با این دوست و دانشمند ارزشی مسیر زندگی من و بسیاری از دوستان را تغییر داد، ایشان همواره این جمله "ما موجیم که آسودگی ما عدم ماست" را سرلوحه خود قراردادند و الگوی پشتکار و تلاش در میان دوستان بودند.

اکبری با این جمله که «هم‌نشین تو از تو به باشد تا تو را عقل و دین بیفزاید» مصاحبه را ادامه داد و گفت: کاظمی صاحب چنین خصلت ویژگی روشنگرانه‌ای بود اگر ما باور داشته باشیم که ما ناگزیر از انتخاب دوست هستیم و محتاج و طبیعتاً تأثیری که دوست خوب بر انسان و شخصیت و ساختار ذهنی و فکری انسان می‌گذارد ما توفیق این را داشتیم که با چنین فردی همکار،‌ همراه و هم‌سفر شویم.

عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم توانبخشی بیان کرد: از ویژگی‌های دوستی با سعید این بود که راه‌های دوستی مرزهای دوستی انگیزه‌های دوستی آداب دوستی و معاشرت‌های دوستی و ادامه دوستی و حفظ حقوق دوستان را یکجا داشت.

اکبری بیان کرد: کاظمی‌آشتیانی با تشکیل تیمی منسجم و باانگیزه جهت خدمت به جامعه به‌ویژه طبقه نیازمند و معلولین خدمات ارزشمندی ارائه شد و اولین طرح جامع نیازسنجی معلولین به همت ایشان قلم خورد و در چند جلد آماده شد.

*بهترین رتبه جهانی برای پژوهشگاه رویان

وی افزود: ایشان در کسب و توسعه علم سیری‌ناپذیر بود و با شروع هر طرح و ایده نوآورانه به فکر ایجاد و توسعه ایده‌های جدید بود و از طرفی نیاز جامعه به خدمات ناباروری پژوهشگاه رویان را بنیان‌گذاری کرد مرکزی که بهترین رتبه جهانی را به خود اختصاص داده است.

اکبری با اشاره به تأثیرات اجتماعی پژوهشگاه رویان بیان کرد: جمعیت قابل‌توجهی از انسان‌هایی که چشم امید برای حضور یک کودک در محیط خانواده را داشتند، با درمان ناباروری امیدوار کرد و چراغ دل جمعیت بزرگی را روشن نمود و از فروپاشی بسیاری از خانواده‌ها جلوگیری کرد.

اکبری با اشاره به اقدامات کاظمی‌آشتیانی در پژوهشگاه رویان عنوان کرد: رویش ایده‌های جدید نوآوری، توجه به نیازهای جامعه و گسترش خدمات به آحاد جامعه از منتظران و چشم‌به‌راهان فرزند تا توجه به بیماری خاص ازجمله بیماری‌های سخت درمانی؛ چون تالاسمی، قلب و عروق و کاربرد سلول‌های بنیادی در بیماری‌های صعب‌العلاج از همت ایشان بود.

عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم توانبخشی ادامه داد: کاظمی آشتیانی در کسب و توسعه علم و فناوری سیری‌ناپذیر بود، تلاشگر و خستگی‌ناپذیر بود، با شروع هر ایده جدید به فکر تکمیل و توسعه آن بود، ایشان به اقدامات گروهی اعتقاد ویژه‌ای داشت و در بحث مدیریت ایده‌های مطرح‌شده سرآمد بود.

وی بیان کرد: کاظمی‌آشتیانی با داشتن روحیه اجتماعی بالا توجه ویژه‌ای به نیازهای اساسی جامعه داشت دوستی با همکاران بر اساس محبت صفا و صمیمیت و روحیه جهادی بود، برای همه صاحبان ایده فضا و موقعیت کاری ایجاد می‌کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha