• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۲ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1402101712301
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

تولید و عرضه کاتالیست نانویی خودرو در کشور

تولید و عرضه کاتالیست نانویی خودرو در کشور

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای انواع خودروهای داخلی مبدل نانوکاتالیستی تولید و به بازار عرضه کرده‌اند که استفاده از این مبدل‌ها در کاهش آلودگی‌ها نقش مهمی دارند. مبدل‌های کاتالیستی این شرکت حاوی نانوذرات هستند که موجب افزایش عملکرد آن‌ها می‌شود.

به گزارش ایسنا، این شرکت دانش بنیان که در سال ۱۳۸۵ به عنوان تولیدکننده انواع مبدل‌های کاتالیستی خودرو با هدف کاهش آلودگی هوا تأسیس شده است، مجهز به پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات تمام اتوماتیک است و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ قطعه مبدل کاتالیستی خودرو را دارد. انواع کاتالیست خودروهای داخلی، کاتاباکس، محافظ حرارتی و ارائه انواع خدمات آزمایشگاهی، از جمله محصولات و توانمندی‌های این شرکت دانش‌بنیان است.

مبدل‌های کاتالیستی حاوی فلزات گروه پلاتین شامل پالادیوم، پلاتین و رودیوم و ترکیباتی از جمله آلومینا و سریم اکساید هستند. با وجود مزایای برجسته فلزات گروه پلاتین در ساختار مبدل‌های کاتالیستی، استفاده از این ترکیبات مشکلاتی را نیز به همراه دارد. یکی از مهمترین چالش‌ها در استفاده از فلزات گروه پلاتین، بحث هزینه بالا و منابع محدود این فلزات است.

استفاده از نانوذرات در این محصولات موجب شده تا مساحت سطحی مبدل‌ها افزایش یابد و مصرف فلزات گرانبها نیز به حداقل برسد. در واقع هم مصرف مواد کاهش می‌یابد و هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، این شرکت در بخش تحقیق و توسعه خود روی توسعه انواع کاتالیست‌های راهبردی به منظور استفاده در پتروشیمی و پالایشگاه کار می‌کند و درصدد گسترش محصولات خود به سمت تامین نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است. این شرکت در بخش تولید کاتالیست برای واحدهای آمونیاک، متانول، بنزین و هیدروژناسیون صنایع غذایی فعالیت‌های تحقیق و توسعه داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۸ ۱۱:۴۹

به الله قسم دانشمندان ایران و حتا مردم عادی می‌خوان میتونن درست اش کنن

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۱۲:۱۶

خب اینکه که خیلی خوب شرکتای سازنده خودرو داخلی چرا نصب نمیکنه ک مردم باید جدا بخرن بدین نصب کنن تا الودگی کمتر بشه

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۱ ۱۱:۲۶

چرا روی خودروها نصب نمی کنین

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۰۹

ازکجابخریم