• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1402102316136
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

یک نانوحسگر ویژه تشخیص سرطان با موفقیت آزمایش شد

یک نانوحسگر ویژه تشخیص سرطان با موفقیت آزمایش شد

حسگر ارزان قیمتی که به روشی زیست‌سازگار تولید شده، با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت. این حسگر حاوی نانوذرات طلا بوده که بدون نیاز به معرف‌های شیمیایی خطرناک و سمی تولید شده است.

به گزارش ایسنا، تیم تحقیقاتی دانشگاه شهر دوبلین (DCU) با موفقیت از فناوری نانو برای ساخت ابزار تشخیصی جدیدی استفاده کرد. آن‌ها این حسگر نانویی را با موفقیت برای تشخیص نوعی سرطان آزمایش کردند.

این گروه در دانشگاه شهر دوبلین روش جدیدی را برای تولید نانوذرات طلا  ارائه کرده است؛ نانوذراتی که برای ساخت یک حسگر زیستی ایمن، سبز و ارزان ضروری است. نتایج این تحقیق در نشریه Nature به چاپ رسیده است.

تشخیص سریع و دقیق بیماری‌ها از جمله مهمترین مسائل در پزشکی مدرن است. زیست‌حسگرها به عنوان اساس و پایه بخش تشخیصی هستند. در نتیجه دستاوردهایی نظیر این پروژه می‌تواند در تولید زیست‌حسگرهای جدید بسیار مؤثر باشد. چنین حسگرهایی می‌توانند به دلیل قیمت کم، در هر جایی استفاده شوند و در دسترس همگان باشند، بدون این که تولید آنها تاثیر زیست‌محیطی مخربی در پی داشته باشد.

این تیم یک فرآیند تولید جدید را آزمایش کرده است که شامل استفاده از لیزر برای منفجر شدن یک قطعه طلا در یک محیط مایع برای تولید نانوذرات است. این روش تازه توسعه‌یافته جایگزین مناسبی برای روش‌های شیمیایی مرطوب برای تولید نانوذرات طلا است، چرا که در آن از معرف‌ها و ترکیبات شیمیایی  کمتری استفاده می‌شود و مسیر تولید پایدارتری را فراهم می‌کند.

این گروه برای اثبات عملکرد این حسگر، با استفاده از آن موفق شدند یک مولکول نشانگر را در خون بیماران تشخیص دهند، ترکیبی که نشانگر سرطان است.

به نقل از ستاد نانو، این نوع ازحسگرها در حال حاضر به صورت تجاری در دسترس نیستند، دلیل آن قیمت بالای تولید این نوع حسگرهای زیستی است. این تیم تحقیقاتی به دنبال ساخت چنین حسگرهایی است که بتواند به صورت غیرتهاجمی، سرطان را در مراحل اولیه شناسایی کند و با این کار شانس درمان موفق را افزایش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha