• پنجشنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402110503683
  • خبرنگار : 71974

افزایش سقف اعتبار حمایت از پژوهش‌های کاربردی

افزایش سقف اعتبار حمایت از پژوهش‌های کاربردی

رئیس بنیاد ملی علم ایران از افزایش سقف اعتبار حمایت از پژوهش‌های کاربردی صندوق این بنیاد خبر داد و گفت: سقف این اعتبارات از ۱۸۰ میلیون تومان تا چهار و نیم میلیارد تومان است.

به گزارش ایسنا، محمدعلی سلطانی، در نشستی با حضور مسئولان این دانشگاه و نمایندگان دانشگاه‌های استان خوزستان که در تالار اجتماعات حوزۀ ریاست دانشگاه برگزار شد، با ارائۀ گزارشی از طرح‌های ارائۀ شده از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان خوزستان به این بنیاد، بیان کرد: تاکنون ۳۵۷ طرح پژوهشی از دانشگاه‌های استان خوزستان دریافت شده که از این تعداد، ۱۲۹ طرح پذیرفته شده است.

وی افزود: از تعداد طرح‌های پذیرفته شده ۷۲ طرح از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ارائه شده که ۶۱ طرح خاتمه پیدا کرده است. همچنین از ابتدای امسال نیز ۱۴ طرح اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان تصویب شده است.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی علم ایران (نسل دوم صندوق حمایت از پژهشگران و فناوران کشور)، از سال ۱۳۸۲ راه‌اندازی شده، ادامه داد: تاکنون ۳۰ هزار طرح از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور به این بنیاد ارسال شده که از این تعداد ۱۱ هزار طرح مورد حمایت قرار گرفته است.

سلطانی، خواستار ارائۀ طرح‌های پژوهشی از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان خوزستان به این بنیاد شده و اظهار کرد: بودجه امسال این بنیاد ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده و خوشبختانه مشکل تأمین اعتبار ندارد و از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۰ میلیارد تومان طرح تصویب شده است.

وی، نرخ پذیرش طرح‌های پژوهشی در این بنیاد را ۳۶ درصد عنوان کرد و گفت: در ساختار علمی، داوری و نظارت این بنیاد بیش از هفت هزار داور و ناظر فعال از جامعۀ علمی کشور، مشارکت دارند.

رئیس بنیاد ملی علم ایران، کمیته‌های تخصصی این بنیاد را شامل «علوم پایه و علوم زیستی»، «فنی و مهندسی»، «علوم دینی و معارف اسلامی»، «کشاورزی، منابع طبیعی و محیط‌زیست»، «علوم انسانی، اجتماعی و هنر» و «علوم پزشکی و سلامت» دانست.

سلطانی، تاکید کرد: توسعۀ بنیادهای جدید علمی از سوی ایرانیان، تصمیم‌گیری دولت‌ها و حل مسائل براساس پژوهش و رقابت شرکت‌ها برای پژوهش و اختصاص درصدی از درآمد به تحقیق و توسعه، چشم‌اندازهای مطلوب کشور در زمینۀ علم و پژوهش است.

وی از تدوین و اجرای برنامه‌های هدفمند حمایت از مأموریت‌گرایی دانشگاه‌ها، حمایت از پژوهش‌های عمیق مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، برنامه‌های ترویج علم برای افزایش مشارکت و اعتماد مردم به نهاد علمی و عالمان، توسعۀ همکاری‌های پژوهشی داخل و بین‌الملل، برنامه‌ریزی برای مشارکت بیشتر دانشگاه‌های استان‌ها و شهرستان‌ها و جذب حمایت‌ها، به عنوان رودیکردهای بنیاد ملی علم ایران، نام برد.

رئیس بنیاد ملی علم ایران، به روابط بین‌الملل این بنیاد اشاره کرد و افزود: تاکنون ۵۵ میلیارد تومان اعتبار در این بخش تصویب شده است و در این راستا توانسته‌ایم از تحقیقات پایه و مشترک میان پژوهشگران کشورمان و کشورهای چین، روسیه و ازبکستان حمایت کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست، گفت: این دانشگاه از اواخر سال ۱۳۹۶ و پیش از ارسال شیوه‌نامۀ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تدوین برنامه‌ای با محوریت مأموریت‌گرایی دانشگاه را در دستور کار قرار داد و پس از برگزاری نشست‌های تخصصی، هفت مأموریت برای این دانشگاه تعریف کرد که در هیئت امنای دانشگاه و کارگروه فناوری استان به ریاست استانداری خوزستان، تصویب شد.

علیرضا کیاست، تصریح کرد: همچنین دیگر دانشگاه‌های استان خوزستان نیز براساس ظرفیت‌های این مراکز علمی، مأموریت‌هایی را تدوین کرده و به دانشگاه شهید چمران اهواز ارسال کرده‌اند.

وی، با اشاره به راه‌اندازی پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: مجوزهای لازم برای راه‌اندازی این مرکز دریافت شده است و به زودی برای دریافت موافقت اصولی در شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طرح و بررسی می‌شود.

گفتنی است، در ادامۀ این نشست، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان به بیان نظرات و سوالات خود پیرامون مسائل مرتبط با بنیاد ملی علم ایران، پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha