• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402110906688
  • خبرنگار : 71974

جعفریان:‌ نمکی که تایید وزارت بهداشت را ندارد، سم خالص است

جعفریان:‌ نمکی که تایید وزارت بهداشت را ندارد، سم خالص است

استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حدود ۲۰ مدل نمک در کشور داریم؛ ‌اما ساختار شیمیایی آن‌ها یکسان است و تنها در درصد منیزیم و روی تفاوت دارند. باید اعلام کنم نمکی که تاییدیه وزارت بهداشت را ندارد، سم خالص است.

به گزارش ایسنا، ‌کوروش جعفریان، استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران امروز در نشست خبری با موضوع «پویش تغذیه سالم با افزایش مصرف لبنیات و استفاده از نمک تصفیه شده یددار» اظهار کرد: متاسفانه شبه علم بر علوم کشور سایه انداخته است؛ به طوری که تبلیغات منفی اشتباهی در خصوص مصرف لبنیات شکل گرفته است با مصرف لبنیات کم‌چرب تا ۳۰ درصد احتمال بیماری سرطان کاهش خواهد یافت، ‌عده‌ای به اشتباه مصرف لبنیات را عامل پوکی استخوان عنوان کردند؛ در حالی که به دلیل کمبود مصرف سن پوکی استخوان به ۴۰ سال رسیده است.

وی با بیان اینکه مصرف زیاد شیر به میزان روزانه ۴ لیتر زیان آور است، افزود: سرانه مصرف سالانه شیر در هلند به ۴۰۰ لیتر می رسد؛ در حالی که میزان مصرف شیر در کشور کمتر از ۳۰ لیتر برای هر نفر است، ‌اگر مصرف شیر زیان آور بود که باید شاهد افزایش بیماری در کشور هلند بودیم.

جعفریان با بیان اینکه اثرات منفی لبنیات در مقابل ارزش غذایی آن بسیار ناچیز است، ‌عنوان کرد: مطالعات علمی نشان می دهد که مصرف لبنیات کم چرب نقش مهمی در کاهش دیابت دارد و لبنیات پرچرب باعث افزایش دیابت می شود، ‌باید این نکته را یادآوری کرد که خوردن کره و پنیرخامه‌ای به دلیل چربی بالای نسبت به سایر لبنیات ارزش غذایی کمتری دارند.

استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ‌با اشاره به مصرف بالای نمک در کشور اظهار کرد: میزان مصرف نمک به صورت پنهان در کشور بالاست، ‌بسیاری از غذاهای مصرفی ما حاوی نمک هستند. به طوری که بنا به آمارهای اعلامی هر ایرانی از نان حداقل ۵ گرم نمک دریافت می‌کند، در حالی که میزان معمول مصرف نمک برای هر فرد سالم به شرط نداشتن بیماری زمینه‌ای روزانه ۵ گرم است، میزان مصرف نمک در کشور به قدری بالاست که دیگر نیازی به استفاده از نمک به صورت آشکار نیست.

وی با بیان اینکه مصرف بالای نمک خطر ابتلا به فشار خون، ‌ابتلای بیماری کلیوی را افزایش خواهد داد، ‌عنوان کرد: حدود ۲۰ مدل نمک در کشور داریم، ‌ اما ساختار شیمیایی آنها یکسان است و تنها در درصد منیزیم وروی تفاوت دارد باید اعلام کنم نمکی که تاییده وزارت بهداشت را ندارد سم خالص است.

جعفریان با بیان اینکه ۳۰ سال پیش به دلیل کاهش مصرف نمک یددار شاهد افزایش ابتلا به بیماری گواتر و کاهش ضریب هوشی فرزندان تازه متولد شده بودیم، ‌عنوان کرد: به دلیل آموزش‌های غیرعلمی و شبه علم شاهد بروز بیماری های متعددی در جامعه هستیم، ‌نمک باعث افزایش پوکی استخوان، دیابت و سرطان می‌شود، تبلیغات سوئی در خصوص استفاده از نمک یددار توسط برخی از افراد غیرمرتبط اعلام می شود، ‌در این شرایط مردم باید برای کسب اطلاعات دقیق به پورتابل دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha