• پنجشنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1402111208873
  • منبع : مطبوعات

روی لبه تیغ

روی لبه تیغ

حامیان غربی و اروپایی نتانیاهو معتقدند که حمایت از نتانیاهو برای ادامه جنگ در غزه برای آن‌ها گران تمام خواهد شد و از همین رو صداهای مخالف برای ادامه جنگ غزه در اروپا و حتی آمریکا بلند شده است.

به گزارش ایسنا،  سید رضی عمادی در یادداشتی نوشت: جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه به مرحله حساسی در صحنه داخلی اراضی اشغالی رسیده است. منازعه نظامیان و سیاسیون در درون کابینه نتانیاهو و همچنین منازعه در درون کابینه جنگی علنی شده است.«یو آو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی آشکارا در مقابل «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر قرار گرفته و بی‌اعتمادی میان طرفین شدیدتر از قبل شده است.

نتانیاهو و گالانت از همان روزهای ابتدایی جنگ غزه با یکدیگر اختلافاتی تاکتیکی و محاسباتی در قبال مدیریت نبرد داشتند اما این اختلافات بیشتر در فاز پنهان مناسبات این دو ظهور و بروز پیدا کرده بود.اکنون این منازعات از فاز پنهان وارد فاز آشکار شده و حتی خود را در سردرگمی کابینه جنگ در قبال آن چه در غزه می گذرد، نشان می دهد.

گزارش‌هایی مبنی بر این که نتانیاهو و یوآو گالانت به ندرت با یکدیگر صحبت می‌کنند، منتشر شد.همچنین گفته می شود، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نسبت به رایزنی های مخفی گالانت با مقامات کاخ سفید و حتی برخی مخالفان نتانیاهو در موساد نگران است. به نظر می رسد نتانیاهو اعتماد خود را به وزیرجنگ کابینه اش به صورت کامل از دست داده است. اماضلع دیگر این شکاف در درون کابینه جنگ بروز کرده است.

«گادی آیزنکوت» از اعضای کلیدی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس  را متهم کرد که در مورد اهداف نظامی در غزه حقیقت را نگفته است.گادی آیزنکوت که خواستار برگزاری انتخابات جدید شده، گفته است کسانی که از «شکست مطلق» حماس حمایت می‌کنند، «راست نمی گویند.» این اظهارنظر آیزنکوت در حالی است که وی و برخی مقامات دیگر صهیونیستی تا قبل از عبور جنگ غزه از مرز زمانی دوماهه، مدعی بودند نابودی حماس قطعا محقق خواهد شد و نتانیاهو در این خصوص بلوف نزده است، اما تحقق نیافتن اهداف ترسیم شده از سوی نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس، جایی برای دفاع از وی، حتی از سوی نزدیک ترین افراد به نتانیاهو نیز باقی نگذاشته است.

در همین حال، بنی گانتس یکی دیگر از اعضای کابینه جنگی نیز اختلاف‌های آشکاری با نتانیاهو دارد و حتی در تظاهرات علیه وی شرکت کرده و رسماً نیز خواستار برکناری نتانیاهو از نخست وزیری است. این شکاف‌ها، نتانیاهو را روی لبه تیغ قرار داده است. پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) موضوع استیضاح نتانیاهو، نخست وزیر را بررسی می‌کند، در حالی که رژیم صهیونیستی روزهای حساسی از جنگ را پشت سر می‌گذارد. گرچه سقوط نتانیاهو از مسیر استیضاح در کوتاه مدت محتمل به نظر نمی‌آید، اما می‌تواند آغاز مسیری باشد که انتهای آن پایان عمر سیاسی نتانیاهو و متحدان نزدیکش باشد. فرایند سلب اعتماد، مستلزم حداقل ۶۱ رأی موافق اعضای کنست است در حالی که ائتلاف دولتی نتانیاهو دارای اکثریت ۶۴ کرسی داخل کنست است.

با این حال، برخی از اعضای حزب لیکود هم با نتانیاهو زاویه پیدا کرده و خواستار برکناری وی از نخست وزیری هستند. به نظر می‌رسد زنگ خطر جدی برای بقای کابینه نتانیاهو به صدا درآمده است. براساس آخرین نظرسنجی ها، ائتلاف حاکم به ریاست نتانیاهو در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شکست خواهد خورد و ائتلاف اپوزیسیون آرای لازم را کسب خواهد کرد. این نظرسنجی ها شانس بنی گانتس وزیر جنگ اسبق و عضو کنونی کابینه جنگ را برای تصدی پست نخست وزیری بالا دانسته است.همچنین در فضای بین‌المللی نیز فشار زیادی بر نتانیاهو به دلیل افزایش تلفات انسانی جنگ در غزه به بیش از ۲۶ هزار شهید و ۷ هزار مفقود وجود دارد. حتی حامیان غربی و اروپایی نتانیاهو معتقدند که حمایت از نتانیاهو برای ادامه جنگ در غزه برای آن‌ها گران تمام خواهد شد و از همین رو صداهای مخالف برای ادامه جنگ غزه در اروپا و حتی آمریکا بلند شده است. با توجه به آن چه گفته شد دو مسئله عدم دستیابی به اهداف در غزه در کنار فشارهای داخلی و البته خارجی باعث شده تا نتانیاهو به فکر عقب نشینی بخشی از نیروهای خود در غزه باشد.براین اساس به نظر می‌رسد نتانیاهو با عقب نشینی بخشی از نیروهای ارتش از غزه تلاش دارد تا تاکتیک خود در جنگ را از عملیات پرشدت و بمباران‌های کور و گسترده به سمت عملیات هدف دار با حملات نقطه‌ای تغییر دهد.

همین دیروز خبر رسید که تیپ۵ ذخیره در نیروی ویژه «ناحال»،   غزه را ترک کرده است.تیپ۵ ذخیره در نیروی ویژه «ناحال» در شمال غزه می جنگید و مسئول کنترل مناطق ساحلی غرب شهر غزه بود.از این رو انتظار می‌رود در فاز سوم عملیات نظامی اشغالگران اسرائیلی در غزه ما شاهد عملیات‌های نقطه‌ای در غزه با تمرکز بر منطقه خان یونس باشیم و البته که صهیونیست‌ها احتمالا هدف قرار دادن رهبران مقاومت را به عنوان راهی برای دستیابی به اهداف خود می بینند، هرچند نیروهای مقاومت نشان داده‌اند که با ترور فرماندهان و رهبران میدانی، نیروهای جدیدی را جایگزین می‌کنند و از این نظر بعید است که عملیات هدف دار اسرائیلی علیه رهبران مقاومت برای تل آویو نتیجه بخش باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha