• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402111410055
  • خبرنگار : 71970

پناهی خبر داد

درخواست استخدام ۲۵۰ عضو هیات علمی پژوهشی

درخواست استخدام ۲۵۰ عضو هیات علمی پژوهشی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از درخواست استخدام ۲۵۰ عضو هیات علمی پژوهشی خبر داد.

به گزارش ایسنا، یونس پناهی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر و  بیان دستاورد های معاونت تحقیقات و فناوری برگزار شد، گفت: یکی از جدی ترین وظایف تحقیقات و فناوری ورود به عرصه سرآمدان علمی، رسیدن به مرجعیت علمی و تولید علم نافع است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: باید با تحقیق و پژوهش نیازهای امروز و آینده جامعه مرتفع شود که این موضوع نیازمند الزامات و زیر ساخت است.

وی یکی از زیر ساخت ها را نیروی انسانی دانست و گفت: خوشبختانه در یک ماه اخیر نشستی را با همکاران اداره امور استخدامی داشتیم و  در خواست کردیم تعداد ۲۵۰ اعضای هیات پژوهشی استخدام شود.

پناهی تاکید کرد: برای جذب هیات علمی  شاخص های عملکردی مورد ارزشیابی قرار می گیرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: امسال مراکز تحقیقاتی که اثر بخش بودند را مورد آنالیز قرار داده ایم و به روسای دانشگاه ها تحویل داده شده است، اگر مراکزی اثر بخش نبوده اند، باید سر و سامان داده شوند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: اگر مراکز تحقیقاتی در زمانی که  مشخص کرده ایم، اعتبار لازم را کسب نکنند، در شورای گسترش مجددا برای فعالیت آنان تصمیم گرفته می شود.

پناهی گفت: باید رتبه علمی  که در حال حاضر در منطقه و دنیا داریم، ارتقا یابد. رتبه علمی در پایگاه استنادی اسکوپوس رتبه ۱۵ است. در برنامه هفتم توسعه باید به رتبه ۱۴ برسیم. کشورهای منطقه رقیب ما هستند؛ لذا دانشگاه های علوم پزشکی باید شتاب خوبی داشته باشند تا عقب نمانیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یاد آورد شد: معاونت آموزشی وزارت بهداشت فراخوان جذب اعضای هیات علمی آموزشی را به زودی خواهد داد، سهم محدودی برای بخش پژوهش هم وجود دارد؛ اما معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به صورت جداگانه برای جذب هیات علمی  پژوهشی اقدام کرده است و به همین منظور با دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه و اداره استخدام مفصل صحبت کرده ایم تا این‌جذب برای مراکز تحقیقاتی هم صورت گیرد.

پناهی استقرار ۳ هزار و ۵۸۹ شرکت فعال در حوزه سلامت در مراکز رشد علوم پزشکی کشور، تعداد ۵ هزار و ۸۰ محصول (نمونه اولیه  و تجاری شده)، تعداد ۴ هزار ۸۱۵ پژوهش فناورانه، اشتغال تعداد ۸ هزار و نفر در شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور حوزه سلامت، حمایت از ۸۰ پروژه فناورانه و گسترش آن را از وضعیت اکوسیستم فناوری وزارت بهداشت دانست.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه ثبت پتنت لازم است؛ اما کافی نیست، گفت: شاخص ارزیابی و اعطای مجوز ما نیاز جامعه و مردم است. مراکز تحقیقاتی تنها نباید ثبت پتنت کنند، مراکز تحقیقاتی پس از دریافت مجوز پژوهش باید نتایج آن پژوهش را وارد چرخه زندگی مردم کنند.

وی گفت: ما به تعداد مجلات امتیاز نمی‌دهیم؛ بلکه از مجلاتی که در پایگاه های استنادی همانند IsI و اسکوپوس نمایه شده اند، حمایت می کنیم.

پناهی با اعلام آمادگی از مجلات علمی گفت: از تشکل و انجمن هایی که مجلات علمی در راستای نیاز جامعه دارند و این داده های علمی به رشد سلامتی مردم کمک کند، حمایت خواهیم کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت حمایت مالی مجلات را مشروط به نمایه شدن دانست و گفت:  هر مجله ای که در پایگاه استنادی نمایه شد،  ۱۰۰ میلیون تومان مورد حمایت مالی قرار گرفت. امسال قرار شده است بر حسب شتاب حمایت شوند و احتمال افزایش این رقم وجود دارد.

وی با بیان اینکه یکی از نگرانی های ما  انگلیسی شدن تمام مجلات علمی است گفت: برخی از نشریات فارسی هنگامی که رشد بالایی پیدا می‌کنند، به سمت زبان انگلیسی می روند که از این موضوع جلوگیری می‌شود. هر نشریه ای که نمایه می شود، باید یک نمونه به زبان فارسی هم داشته باشند. در حال حاضر تعداد ۱۶۴ مجله به زبان فارسی داریم که ۲۹ مجله در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده اند.

پناهی به قابلیت های هوش مصنوعی هم اشاره کرد و گفت: امروز استفاده از قابلیت هوش مصنوعی بسیار بالاست و به شدت در آینده هزینه های سلامت را کاهش خواهد داد. تشخیص و پیشگیری از بیماری ها از قابلیت های هوش مصنوعی است.

پناهی در ادامه به حمایت از پایان نامه های آموزشی اشاره کرد و گفت: هر پایان نامه باید یک مشکل را حل کند، پایان نامه ها ضرورت دارند، مسئله محور باشند. همچنین هر پایان نامه باید یک مقاله کاربردی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha