• یکشنبه / ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1402112215877
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی:

قوانین حمایتی همگام با رشد زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور به‌روز شود

قوانین حمایتی همگام با رشد زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور به‌روز شود

ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی در راستای انجام ماموریت‌های خود از جمله حمایت از موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه به منظور تولید تجهیزات و مواد پرمصرف در جهت هم‌افزایی امکانات و خدمات قابل ارائه از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، "گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه پزشکی بازساختی و معرفی راهکارهای حمایتی بالقوه" را برگزار کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری، اضافه‌ شدن عبارت «اقتصاد دانش‌بنیان» به نام «معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری» و تعریف مأموریت‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان برای این معاونت از تغییراتی است که در دوره جدید اتفاق افتاده است، در این راستا، آگاه‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان از توانمندی‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در دوره جدید امری مهم تلقی می‌شود.

در این راستا در گردهمایی «شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه پزشکی بازساختی و معرفی راهکارهای حمایتی بالقوه» با حضور رضا اسدی فرد، معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان، حق‌جوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و احسان عارفیان دبیر ستاد هم به مباحثی چون اعتبار مالیاتی، خدمات شبکه آزمایشگاهی، خدمات کریدور فناوری تا بازار و تصمیم‌گیری در خصوص لزوم تشکیل انجمن صنفی تخصصی(سندیکا) پرداخته شد.

احسان عارفیان، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی با اشاره به تفاوت زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان امروز با زیست‌بوم سال ۱۳۹۰ و دهه پیشین، افزود: به همین دلیل قوانین حمایتی و همچنین سازوکارها نیز باید همگام با رشد زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور، به‌روز شود و معاونت علمی و فناوری در مسیر تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان خود کریدورهایی را تنظیم کرده است.

وی ادامه داد: کریدور خدمات صادرات محصولات دانش‌بنیان با هدف توسعه بازار صادراتی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان و شناسایی و ارزیابی شرکت‌های خدماتی فعال در این حوزه، خدماتی با کیفیت و اثربخش را در جهت توسعه توان صادراتی شرکت‌ها ارائه می‌کند.

عارفیان با اشاره به اولویت‌های مد نظر ستاد، توسعه درمان‌های مبتنی بر فناوری سلول‌های ایمنی، توسعه درمان‌های مبتنی بر فناوری ژن درمانی، توسعه درمان‌های مبتنی بر فناوری فرآورده‌های سلولی مهندسی بافت و بسط زیرساخت‌ها و تجهیزات را از اولویت‌های اصلی ستاد عنوان کرد که در جهت پیشبرد این اولویت‌ها، چهار گروه شکل گرفته که یکی از این‌ها، گروه توسعه زیرساخت و تجاری‌سازی است. دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی، هدف از شکل‌گیری این گروه را کمک به توسعه تجاری‌سازی محصولات، ارتقای کشش بازار، آموزش، مشاور و توانمندسازی افراد، شرکت و تولیدکنندگان، شناسایی فعالان بخش تولید، رتبه‌بندی تولید بانک‌های اطلاعاتی و شبکه‌سازی، کمک به توسعه و بهبود قوانین دستورالعمل‎‌ها و استانداردهای تولید، توصیه‌ همکاری‌های بین‌المللی در راستای تبادل فناوری و صادرات محصولات دانست.

در ادامه این نشست با اشاره به سند ملی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی مطرح شد: حوزه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی در افق ۱۴۰۴ حوزه‌ای مبتنی بر مبانی معرفتی، اصول اخلاقی و ارزش‌ها و احکام اسلامی است که با تکیه بر زیرساخت‌های بومی، منابع انسانی، فیزیکی مورد نیاز و توسعه‌یافته، الهام‌بخش، افتخارآفرین و دارای تعاملات گسترده ملی و بین‌المللی با اولویت کشورهای همسو است.

همچنین، این حوزه، کارا و قابل اتکا در تأمین نیازهای راهبردی و جاری جامعه ایرانی و جهان اسلام است که دارای سهم مؤثر در تولید دانش و ثروت ملی و حائز رتبه اول در سطح منطقه و کشورهای اسلامی و در زمره ۱۰ کشور برتر جهان در تولید علم و ثروت است و در ماده هفت این سند چهار اقدام بر مبنای بحث توسعه فناوری و تجاری‌سازی بازار شامل تشویق بخش غیردولتی برای سرمایه گذاری، جلب مشارکت مردمی خیرین و نهاد عمومی غیردولتی، حمایت از تولید تجهیزات مواد پرمصرف، حمایت از بازاریابی تولیدات و خدمات شرکت‌های دانش ‎بنیان مطرح شده است.

همچنین در این نشست به ضرورت بازنگری و ویرایش سند ملی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با توجه به رشد حوزه پزشکی بازساختی، اشاره شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha