• شنبه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1402121208695
  • خبرنگار : 71567

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران:

باید چالش‌های فعالیت‌های بین‌المللی برطرف شود

باید چالش‌های فعالیت‌های بین‌المللی برطرف شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه باید چالش‌های فعالیت‌های بین‌المللی برطرف شود، گفت: از دانشجویان خارجی می خواهم که در فعالیت‌های بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شرکت کنند، از آن‌ها حمایت کنند.

به گزارش ایسنا، حسین قناعتی با بیان اینکه بازگشت به محیط دانشگاه، همیشه یک تجربه جذاب و پرانرژی بوده است و دانشجویان خارجی به عنوان سفیران و نمایندگان کشورهای خود نقش مهمی در ایجاد ارتباطات فرهنگی و تبادل دانش ایفا می‌کنند، گفت: بین المللی سازی آموزش عالی در دهه‌های اخیر به یکی از چالش‌ها و فرصت‌های مهم نظام‌های آموزش عالی جهان تبدیل شده است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با تاکید بر اینکه بین المللی سازی آموزش عالی، از طرفی یک ضرورت و و از سوی دیگر یک فرصت است که باید به آن پرداخته شود، تصریح کرد: رهبری و مدیریت در بین المللی سازی آموزش عالی نقش کلیدی دارد و به معنای تعیین راهبرد، اهداف، برنامه‌ها، سیاست‌ها، و سازوکارهای لازم برای اجرای فعالیت‌های بین المللی سازی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است. این رهبری و مدیریت باید از سطوح مختلفی از جمله سطح ملی، سطح دانشگاهی، و سطح دانشکده‌ای انجام شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: همچنین باید از ابزارهای مناسبی هم بهره برد، و در این راستا، دیپلماسی علمی می تواند یکی از راهکارهای عملی و ابزاری مناسب برای عبور کشور از مشکلات باشد.

قناعتی خاطر نشان کرد: دیپلماسی علمی فرایندی است که در آن یک کشور از طریق همکاری و تبادل علمی و فناورانه با کشورهای دیگر، روابط خود را با آن‌ها تقویت می‌کند و منافع مشترک را ایجاد می‌کند. در واقع دیپلماسی علمی می‌تواند در سه حوزه اصلی برای علم، از طریق علم، و در علم مورد توجه قرار بگیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: دیپلماسی برای علم به معنای حمایت از توسعه علم و فناوری در کشورهای مختلف است. دیپلماسی از طریق علم به معنای استفاده از علم و فناوری به عنوان ابزاری برای بهبود روابط بین‌المللی و حل مسائل جهانی است و دیپلماسی در علم به معنای تنظیم قواعد و معیارهای علمی و فناورانه در سطح بین‌المللی است.

به گفته وی، دیپلماسی علمی می‌تواند اعتبار و جایگاه کشور را در سطح جهانی بالا ببرد، و به حل مسائل مهمی مانند تغییرات اقلیمی، بهداشت و سلامت، انرژی و امنیت کمک کند. بنابراین، دیپلماسی علمی را نباید به عنوان یک گزینه انتخابی، بلکه به عنوان یک ضرورت استراتژیک در نظر بگیریم.

وی با بیان اینکه سلامت یکی از ارزش‌های اساسی و انسانی است که برای همه مردم جهان اهمیت دارد، افزود: سلامت همچنین یکی از شاخص‌های توسعه و پیشرفت هر کشوری است که بر روی عوامل مختلفی مانند رشد اقتصادی، کاهش فقر، افزایش آموزش، و تقویت امنیت تأثیر می‌گذارد. بنابراین، سلامت را نمی‌توان به عنوان یک مسئله داخلی و ملی در نظر گرفت، بلکه باید به عنوان یک مسئله بین‌المللی و جهانی با آن روبه‌رو شد. اما چگونه می‌توانیم سلامت را به عنوان یک مسئله بین‌المللی مدیریت کنیم؟ پاسخ این سوال، دیپلماسی علمی در حوزه ی سلامت است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دیپلماسی علمی در حوزه سلامت یکی از راه‌های مؤثر برای بهبود و ارتقا روابط بین الملل بین کشورها است، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران تلاش می کند یک رویکرد استراتژیک و برنامه‌ریزی شده برای دیپلماسی علمی در حوزه ی سلامت داشته باشد و با تعیین اهداف، اولویت‌ها، بودجه، منابع، شرکای، و شاخص‌های ارزیابی در این مسیر حرکت کند.

قناعتی ادامه داد: ما تلاش داریم در ایجاد شبکه‌ها و ارتباطات با دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی داخلی و خارجی از طریق برقراری ارتباط مستقیم، شرکت در همایش‌ها و کارگاه‌های علمی، عضویت در انجمن‌ها و شبکه‌های علمی و همکاری و تبادل علمی و فناورانه با دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی داخلی و خارجی، طرح‌ها و پژوهش‌های مشترک، تبادل دانشجویان و اساتید، ارائه برنامه‌های درسی و مدارک مشترک، و انتقال تکنولوژی و دانش فعال باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید بگویم برای توسعه فعالیت های بین المللی باید چالش های آن برطرف شود و همه در این زمینه به هم یاری رسانند. از دانشجویان خارجی می خواهم که در فعالیت‌های بین المللی سازی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شرکت کنند، از آن‌ها حمایت کنند و ما را در نیل به این هدف بزرگ و ارزشمند تنها نگذارند .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha