• یکشنبه / ۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: دانشگاه‌های بین‌الملل
  • کد خبر: 1403010502023
  • خبرنگار : 71967

اعتصاب غذای دانشجویان کانادایی در اعتراض به جنایات اسرائیل

اعتصاب غذای دانشجویان کانادایی در اعتراض به جنایات اسرائیل

گروهی از دانشجویان دانشگاه مک‌گیل بیش از سه هفته است که در اعتراض به جنایات اسرائیل در غزه، اعتصاب غذای خود را آغاز کرده‌اند. هدف آنها این است که این دانشگاه کانادایی را مجبور کنند تا از سرمایه‌گذاری و کمک به شرکت های حامی ارتش اسرائیل صرف‌نظر کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از گاردین، این اقدام پس از ماه‌ها اعتراض و تحصن در مک‌گیل و دانشگاه‌های سراسر جهان صورت می‌گیرد زیرا دانشجویان و اعضای هیات‌های علمی در دانشگاه‌های مختلف نسبت به حمله نظامی اسرائیل به غزه اعتراض کرده‌اند. اسناد منتشر شده روی سایت مک‌گیل نشان می‌دهد که این دانشگاه در شرکت‌هایی از جمله لاکهید مارتین ( یک پیمانکار دفاعی که جت‌های جنگنده به اسرائیل فروخته است ) و Safran ( یک شرکت دفاعی و هوایی فرانسوی ) سرمایه‌گذاری می‌کند.

رانیا امین، دانشجوی مقطع کارشناسی مک گیل که حالا بیش از یک ماه از شروع اعتصاب غذایش می‌گذرد، در این باره می‌گوید: « دانشگاه برای ما چاره‌ای نگذاشته است، زیرا آنها اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان و گروه‌های دانشجویی در محوطه دانشگاه را نادیده می‌گیرند. مک گیل در نهایت ما را به انجام این کار سوق داد تا سلامت و زندگی خود را در معرض خطر قرار بدهیم تا به آنها بفهمانیم که نمی‌خواهیم از پول شهریه ما برای سرمایه‌گذاری در این جنایات استفاده کنند.»

این گروه از دانشجویان از مسئولان مک گیل می‌خواهند که از حدود ۲۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خود در شرکت‌های حامی اسرائیل صرفنظر کنند. بنا به گفته امین، مسئولان مک‌گیل از اعتصاب غذای دانشجویان اطلاع داشتند و پیش از برگزاری یک مجمع عمومی با آن موافقت کرده بودند. در همین حال، مسئولان دانشگاه در اوایل ماه مارس پیشنهاد برگزاری یک جلسه خصوصی با دانشجویان معترض را داد که از طرف اعتصاب‌کنندگان رد شد.

چادی یکی دیگر از دانشجویان مقطع کارشناسی است که چند روز پیش وارد بیستمین روز اعتصاب غذای خود شد. چادی در این باره گفت: همه این‌ها زمانی متوقف می‌شود که مک‌گیل از سرمایه‌گذاری و همکاری‌های خود کنار بکشد. ما قبلا و در مدت زمان طولانی‌تری نیز ثابت کردیم که می‌توانیم در این مسیر ثابت قدم باشیم.

در همین حال دانشگاه مک‌گیل چند روز پیش با انتشار بیانیه‌ای نسبت به وضعیت سلامت دانشجویان شرکت‌کننده در این اعتصاب ابراز نگرانی کرد. در این بیانیه آمده است: « مک‌گیل به حق آزادی بیان و تجمع آزاد، در محدوده سیاست دانشگاه و قانون احترام می‌گذارد. ما مکررا پیشنهاد داده ایم که به صورت مستقیم با معترضین دانشجویی ملاقات کنیم. اگرچه آنها تاکنون رد کرده‌اند، اما این پیشنهاد همچنان پابرجاست. امید ما این است که آنها متوجه شوند که سیاست‌های دانشگاه به این شکل تعیین نمی‌شود. ما از آنها می‌خواهیم انتخاب‌هایی داشته باشند که سلامت آنها را در اولویت قرار دهد.» این واکنش در حالی است که دانشگاه مک‌گیل در ماه فوریه اعلام کرد پس از یک کمپین چند ساله از سوی دانشجویان و اعضای هیئت علمی در اعتراض به سوخت فسیلی، از سرمایه‌گذاری در تعدادی از  شرکت‌های شناخته شده صنعت زغالسنگ صرفنظر کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha