به گزارش ایسنا، دیدار ماه مبارک رمضان دانشجویان و فعالان دانشجویی دانشگاههای مختلف با حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای برگزار شد.
دانشجویان تا روز پنج شنبه ۹ فروردین ماه سال جاری فرصت داشتند برای حضور در دیدار رمضانی با رهبر انقلاب ثبت نام کنند.
در ابتدای این دیدار تعدادی از نمایندگان دانشجویان به بیان دیدگاه و نظرات می پردازند.
در این مراسم مهدی عباسی مهر، مدیر سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: بیش از ۷۰ هزار نفر از دانشجویان در فراخوان دیدار با رهبر انقلاب ثبت نام کردند و با توجه به تعطیلات نوروز و بسته بودن دانشگاهها این عدد، بیسابقه است.
وی در تشریح جزئیات دیدار امروز دانشجویان با رهبر انقلاب، در گفتوگویی تلویزیونی گفت: امسال همراه با این دیدار بیش از ۲۵۰ دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب داشتند؛ امسال مانند سنوات گذشته بیش از ۸ نماینده از تشکلهای دانشجویی و اتحادیههای رسمی کشور در این جلسه سخنرانی میکنند و نظرات خود را ارائه میدهند.
بر همین اساس، رهبر معظم انقلاب هر سال در ماه مبارک رمضان به واسطه امید و اعتمادی که به قشر دانشجو دارند، این فرصت را در اختیار فعالان دانشجویی قرار میدهند تا آنها بتوانند در کنار بیان نقدهای خود و همچنین بیان مسائل و مشکلات کشور راهکارهای خود را نیز برای عبور از بحرانها و گرفتارهای پیش روی جامعه ارائه کنند و این اتفاق نیز در یک فضای صمیمی و فارغ از هرگونه محافظه کاری و مصلحت اندیشی رقم میخورد.
بر کسی پوشیده نیست که امروز گفتگوی بی واسطه فعالان دانشجویی با رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان به یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین فعالیتهای جنبش دانشجویی در سطح دانشگاه و جامعه تبدیل شده؛ چرا که دانشجویان در این نشستها تلاش میکنند تا دردهای مردم و مسائل و مشکلات اداره کشور را همراه با ارائه راهکار محضر رهبر معظم انقلاب ارائه کنند و در مقابل شنوای پاسخ ها، رهنمودها و توصیههای معظم له باشند.
به نظر می رسد جلسه دیدار رهبری با دانشجویان از جمله راهبردی ترین جلسات دانشجویی یا مردمی با مسئولین کشور است؛ از این جهت که در آنجا مسائل مهم کشور با جمع بندی یا بدون جمع بندی توسط دانشجویان طرح میشوند و همین مسئله موجب شده تا باب برخی مسائل فکری و مباحث اندیشهای عمیق در کشور باز شود.
یکی از کارکردهای تریبون دیدار دانشجویی با رهبر انقلاب تصمیم سازی است و این موضوع اصلا موضوع عجیبی نیست، چون دانشجویان در این جلسه توانسته اند از تمام لایههای مدیریتی عبور کرده و مستقیما با رهبر انقلاب صحبت میکنند. دیدار دانشجویی با رهبر انقلاب تریبونی برای ضریب دادن به مسائلی است که جنبش دانشجویی میخواهد پیگیری کند. مضاف بر این یکی از خوبیهای این جلسه این است که یک سیگنال به حاکمیت میدهد به این صورت که دانشجویان در طول یک سال با رهبری وارد گفتگو میشوند و همین مساله یک شانیت به جنبش دانشجویی داده و این یکی از کارکردهای ذاتی این جلسه است.
بر اساس این گزارش، خبرگزاری دانشجویان ایران در آستانه دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب، طی چند روز گذشته با چند نفر از فعالان دانشجویی به گفتوگو نشست.
همچنین هشدار به کنکوریها درباره عضویت در گروههای مجازی مدعی تقلب از دیگر موضوعاتی بود که امروز رییس شورای حفاظت آزمون سراسری در خصوص عضویت داوطلبان آزمون سراسری در گروهها و کانالهای مدعی تقلب به آن پرداخت.
محمدحسین حاجیلو با یادآوری مفاد قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم آزمونهای سراسری گفت: نه تنها استفاده از وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاههای حافظهدار در جلسه آزمون سراسری تخلف است بلکه حتی همراه داشتن اینگونه وسایل بدون استفاده از آنها نیز منجر به محرومیت از آزمون سراسری میشود.
قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور ضمن تشکر از اقدامات نهادهای امنیتی و انتظامی در شناسایی و رصد سوداگران کنکور در شبکههای اجتماعی مجازی تأکید کرد: قانون در تشدید مجازات افراد متخلف در شبکهها و گروهها صراحت دارد و ارتکاب هر یک از اعمال تخلف آمیز مرتبط با آزمون سراسری در قالب عضویت در یک گروه یا شبکه به تناسب نوع جرم میتواند به حبس از یک تا پنج سال نیز منجر شود.
همچنین سید محمد مقیمی در جمع مسئولان و دبیران تشکلهای اسلامی، انجمنهای علمی دانشجویی، کانونها و نشریات دانشجویی دانشگاه تهران که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: اگر به موضوع مشارکت مردمی پرداخته شود، میتوان بسیاری از دغدغهها را پاسخ گفت و جهش تولید را رقم زد.
وی افزود: خروجیهایی که از هر سیستم سازمانی حاصل میشود عنوان تولید به خود میگیرد، بنابراین این طور تصور نشود که تولید صرفاً یک سری محصولات فنی است که در کارخانه ایجاد میشود. تولید همه بروندادها مربوط به یک فرآیند اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که اگر بخواهیم جهش داشته باشد و متفاوت از روندهای عادی اتفاق بیفتد، نیازمند مشارکت ذینفعان فرآیند به عنوان بهترین ظرفیت در اختیار مدیران برای جهش تولید هستیم.
بر همین اساس، محمدعلی زلفیگل نیز امروز در در دیدار نوروزی با کارکنان ستادی این وزارت، اشاره رهبر معظم انقلاب اسلامی به پیشرفتهای علمی در سخنرانی تحویل سال را افتخار مجموعه وزارت علوم و دانشگاهها دانست که موجب دلگرمی و تلاش بیشتر میشود.
وزیر علوم یکی از این اقدامات مهم را که در دو سال گذشته انجام شد، تثبیت سامانه نان اعلام کرد و از ثبت ۱۲ هزار نیاز صنعت و جامعه در این سامانه خبر داد.
وی افزود: ایجاد سامانه نان باعث شد مسیر تحقیقات اعضای هیات علمی و دانشجویان هدفمند شود و قراردادهای پژوهشی صنعت و جامعه، رسالهها و پایاننامههای دانشجویی موضوعات پژوهش را بر اساس نیاز کشور که در سامانه نان ثبت شده است؛ انتخاب کنند.
زلفی گل همچنین یکی از اقدامات شاخص وزارت علوم در دولت سیزدهم را نمایهسازی بین المللی مجلات علمی پژوهشی اعلام کرد و گفت: تا قبل از دولت سیزدهم ۱۰۱ مجله علمی پژوهشی وزارت علوم نمایه بینالمللی داشت ولی ما صرفاً در دو سال گذشته ۶۵ مجله را نمایه بین المللی کردیم که اقدام مهمی در مرجعیت علمی کشور بود.
همچنین به مناسبت روز جهانی سلامت علی منتظری، رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی به ایسنا گفت: هر سال بزرگداشت روز جهانی سلامت در هفتم آوریل برگزار میشود. دلیل این امر تاسیس سازمان سلامت جهان در ۷ آوریل سال ۱۹۴۸ است. امسال سازمان سلامت جهان (سازمان بهداشت جهانی) شعار این روز را «سلامت من، حق من» نامگذاری کرده است. یکی از دلایل انتخاب این شعار این است که مردم در همه نقاط جهان و کشورها باید از یک حقوق حداقلی در حوزه سلامت برخوردار باشند و تامین و توجه به تمام ابعاد سلامت شهروندان برعهده دولت هاست.
وی افزود: متاسفانه ما در کشور با گرفتاری و مشکلات زیادی در حوزه سلامت روبه رو هستیم. اولین و مهمترین مشکل ما مشکل معرفتی است؛ چرا که در کشور ما برداشت درست و صحیحی از مفهوم سلامت و ابعاد آن وجود ندارد. افراد بدون توجه و آگاهی در حوزه سلامت به این مطالب ورود و اظهار نظر میکنند و این اظهار نظرها در بسیاری از موارد غیر علمی و گاهی حاوی نکات اشتباه است. امروزه شاهدیم مردم در معرض بیماریهای واگیر و غیر واگیر، اختلالات، رنج و عذاب ناشی از درگیریها و جنگها هستند و زیر انبار سلاحهای دولتهای ستمگر در تمام نقاط دنیا تحت فشار قرار گرفته و سلامت آنها به خطر افتاده است. همچنین علاوه بر دردی که مردم در اثر جنگها متحمل میشوند، می توان به بحران آب و هوا و عدم دسترسی به آب و هوای سالم نیز اشاره کرد که حتی گفته میشود به همین دلایل هر ۵ ثانیه یک مرگ رخ میدهد. به هر حال انتخاب این شعار برای جلب توجه دولتها به امر سلامت است. به همین منظور، حدود ۱۴۰ کشور در قوانین اصلی و مادر خود همانند قانون اساسی، سلامت را به عنوان یکی از مصادیق حقوق بشر و حق شهروندی پذیرفتهاند. بقیه کشورها هم به این موضوع توجه دارند؛ اما مهمترین موضوع نگران کننده این است که تعداد چهار و نیم میلیارد از جمعیت جهان از دسترسی به خدمات مناسب سلامت محروم هستند.
انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در مجله معتبر انجمن فیزیک آمریکا نیز یکی از اخبار مهم حوزه پژوهش بود؛ مقاله محمدرضا اجتهادی استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی همراهش، با عنوان " ارتباط توپولوژی و هیدرودینامیک پلیمرهای حلقوی" در مجله معتبر فیزیکال ریویو لترز PRL به صاحب امتیازی انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد.
در این مقاله پلیمرهای حلقوی با توجه به نوع توپولوژی خود، حرکت متفاوتی در محلولها دارند. این یافتۀ دکتر محمدرضا اجتهادی و تیم همراهش که نتیجۀ پروژۀ ریحانه فریمانی(دانشجوی دانشکده فیزیک شریف) است، به بررسی ارتباط بین دینامیک پلیمرهای به هم پیوسته حلقوی و توپولوژی آنها پرداخته شده است.
در این پژوهش اجتهادی و همکارانش شبیهسازی رایانهای را برای دو نوع از پلیمرهای حلقوی خود اجتناب کننده -self-avoiding ring polymers انجام دادهاند. نوع اول، پلیمرهایی که به صورت مکانیکی به هم مقیدند به نام پلی (2) کاتینانها poly[2]catenanes به اختصار PCها و پلیمرهایی که به صورت شیمیایی به هم مقیدند به نام حلقههای مقید bonded rings یا به اختصار BRها. این شبیه سازیها هر دو در شرایط یکسان برشیِ ایستا انجام شدهاند.
انتهای پیام
نظرات