• جمعه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403012412430
  • خبرنگار : 71567

استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی:

دشمنان خارجی با ایجاد بحران در سیستان و بلوچستان دنبال امتیازگیری هستند

دشمنان خارجی با ایجاد بحران در سیستان و بلوچستان دنبال امتیازگیری هستند

یک استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه دشمنان خارجی با ایجاد بحران در سیستان و بلوچستان دنبال امتیازگیری هستند، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است اهل باج دادن نیست و در روزهای آینده برنامه مدون و منظمی را برای شناسایی و از بین بردن افراد پشت صحنه جریانات افراطی را در دستور کار خود قرار داده است.

اصغر زارعی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به تحلیل ریشه اتفاقات اخیر سیستان بلوچستان به ویژه چابهار پرداخت و اظهار کرد: قطعا عواملی در خارج از کشور در پشت صحنه اتفاقاتی که اخیرا در این استان و شهرستان‌های چابهار، راسک، سیب و سوران اتفاق افتاد، قرار دارند، جریاناتی که هم به دنبال تجزیه هستند و هم برای بی ثبات کردن کشور تلاش می کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: تلاش های فوق از سوی دشمنان خارجی و حتی داخلی در شرایطی اتفاق می افتد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرتمندترین کشور در پشت بسیاری از مسائل منطقه قرار دارد و تمامی معادلات دشمنان را بهم ریخته و صحنه بازی در منطقه را کاملا تغییر داده. این چیزی است که همه قدرت های بزرگ دنیا به آن اعتراف می کند.

زارعی ادامه داد: رژیم صهیونیستی با توجه به توان و مطالعاتی که از لحاظ اطلاعات جاسوسی و نظامی در اختیار داشت، همچنین حمایت و پشتیبانی که این رژیم از سوی آمریکا داشت جریانات معارض که علیه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران در منطقه فعال بودند، سعی کرد با بهره گیری از آموزش های اطلاعاتی، نظامی و توانمندی هایی که در اختیار نیروها قرار داده آنها را در برابر جریان مقاومت جمهوری اسلامی ایران تحریک کنند. این در حالی است که موفق نشدند و امروز گروه های مقاومت نقش اصلی را در منطقه بازی می کنند.

وی تاکید کرد: با توجه به خنثی شدن نقشه و ناکامی آمریکا و متحدان منطقه ای او نظیر برخی از کشورهای عربی که نتوانستند به اهداف خود در سوریه، عراق، لبنان، یمن و برخی دیگر از مناطق دست یابند و هیج موفقیتی در این زمینه کسب نکردند. به نوعی توان خود را گذاشتند با ایجاد بحران و مشکلات داخلی برای جمهوری اسلامی ایران، نیرو و توان کشور ما را بر روی خنثی کردن عوامل ناامنی و بی ثباتی کشور خود کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: ما مشاهده می کنیم که اهداف تفرقه انگیز دشمنان در داخل کشور گاهی با عنوان اقداماتی نظیر جنبش زن، زندگی و آزادی در سال گذشته شکل می گیرد، همچنان که سال گذشته در تلاش بودند که کشور را درگیر بحران کنند تا زمینه برای فشارها و تحریم های بین المللی فراهم شود. در این موضوع نیز توفیقی حاصل نشد.

زارعی ادامه داد: جریاناتی مثل جریان کوردی که در اقلیم کردستان فعال بودند، تلاش کردند در غرب کشور نفوذ کنند نیز نتوانستند به اهداف خود دست یابند. بر این اساس امروزه می بینیم دشمنان و برخی کشورها منطقه سراغ جریانات افراطی و تندرویی مثل جیش الظلم(جیش العدل) آمدند، حتی کشورهایی مثل عربستان، امارات، پاکستان و غیره با حمایت رژیم جعلی صهیونیستی به دنبال این بودند که منطقه را دچار ناامنی و بی ثباتی کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: شاید بتوان یک زمینه تاریخی برای اتفاقات سیستان و بلوچستان نیز مطرح کرد، در واقع «سیستان و بلوچستان آزاد» همواره برای جریانات سنتی این منطقه مطرح بود، اما اساسا این جریانات در اتفاقات اخیر سهمی ندارند و بیشتر گروه های افراطی و تندرو مورد حمایت کشورهای خارجی دنبال ایجاد بحران هستند و این کشورها می خواهند از این طریق از نظام جمهوری اسلامی ایران در معادلات منطقه ای امتیاز بگیرند.

استاد دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است اهل باج دادن و کوتاه آمدن از اهداف خود نیست. این نوع جریانات افراطی در سیستان و بلوچستان نیز نیز به زودی با حضور پررنگ کشور از بین خواهند رفت. کشور ما در روزهای آینده برنامه مدون و منظمی را برای شناسایی و از بین بردن افراد پشت صحنه و مراکز پنهانی که جریانات افراطی را حمایت می کنند، در دستور کار خود قرار داده است.

زارعی با بیان اینکه حضور دشمنان در استان سیستان و بلوچستان ریشه تاریخی دارد، گفت: حضور دولت استعماری انگلیس در شبه قاره هند و تشکیل کمپانی هند شرقی به نوعی زمینه حضور استعمار برای ۱۰ سال در این منطقه را فراهم کرد و بعد از استقلال هندوستان و جدایی پاکستان، مرزهای سیاسی و جغرافیایی کشورها به گونه ای توسط استعمار انگلیس طراحی شد که اختلافات، زمینه های درگیری و تنش در آینده نیز وجود داشته باشد و بتوانند از این درگیری ها بهره برداری کنند.

زارعی یادآور شد: عواملی نظیر مولوی عبدالحمید به عنوان یک چهره تندرو و افراطی که دشمنان نیز بر روی او سرمایه گذاری کردند از او برای ایجاد اختلافات و دامن زدن به درگیری ها و تنش بهره برداری کردند. اما شرایط نظام ما به گونه ای نیست که بخواهد مطالبات تاریخی را بازستانی کند. لذا این مسائل بهانه ای برای ایجاد تنش، بی ثباتی و ناامیدی و بهره برداری از آن برای اعمال فشار و سیاست های مداخله گرانه دشمنان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۲۵

من بلوچ از سیستان و بلوچستان به شخصه از همه ادیان در کشور عزیزم رو دوست دارم .بلوچ همیشه در صمیمیت و دوستی پیشتازه هست و خواهد ماند .

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۶ ۰۷:۳۸

هیچ قدرت و توانی وجود نخواهد داشت که بتواند فرهنگ غنی و سنت مهمان نواز ما را در سیستان و بلوچستان تخریب کند تمدن و فرهنگ ما ایران و به طول تاریخ باستان است شاهنامه نیز حکایت از شجاعت و وطن پرستی ما ایرانیان دارد

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۶ ۱۱:۰۹

مولوی عبدالحمید همیشه نشان داده دوستدار مردم ایران و نظام هستند