به گزارش ایسنا، محسن ردادی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه در یادداشتی در الف نوشت: اقدام مشروع و کاملا قانونی ایران علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی از دو جهت میتواند موجب انسجام و همبستگی بین مردم ایران شود. اول آنکه وقتی مردمی با یک بحران، چالش و یا دشمن مشترک روبهرو میشوند و با هدفگذاری و عمل مشترک دست به تقابل با آن دشمن میزنند یا در جهت رفع بحران اقدام میکنند؛ همین امر میتواند همبستگی بین مردم را به همراه داشته باشد. در حمله به کنسولگری، مردم ایران با هر عقیده و تفکری خواهان اقدام متقابل ایران علیه رژیم صهیونیستی بودند و تحقق آن از سوی نیروهای نظامی ایران باعث شد تا همراهی و پشتیبانی مردم را به همراه داشته باشد. عملیات علیه اسرائیل خواستهای از پایین به بالا بود و انجامش موجب همبستگی بین ایرانیان شد؛ چون همه ایرانیان خودشان را در این عملیات سهیم میدانند و معتقدند ضد دشمن مشترکشان که اسرائیل باشد اقدامی صورت گرفته است.
دومین وجهی که تنبیه رژیم صهیونیستی میتواند یک انسجام و همبستگی بین ایرانیان را به ارمغان آورد بروز شجاعت و اقتدار از سوی جمهوری اسلامی است. اساسا هر حکومت، نهاد و شخصی که از خود شجاعت و اقتدار نشان دهد، فارغ از آنکه موفقیت به دست میآورد یا خیر، چنین القا میکند که میتوان به او تکیه کرد و ذیل او به یک وحدت رسید. جمهوری اسلامی با درایت خود توانست این شجاعت را به نمایش بگذارد و مردم را با سلایق و عقاید گوناگون ذیل خود با محوریت امنیت ملی و دفاع از خاک به وحدت برساند.
حال نکته مهم و اساسی این است که چگونه میتوان این انسجام را حفظ کرده و آن را ارتقا بخشید. بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری وحدت کلمه حول محور امنیت ملی در راستای حفظ این انسجام بسیار راهگشاست چرا که موضوعی است مورد اتفاق همه مردم با هر عقیده و تفکری. در بسیاری از زمینهها امکان ایجاد وحدت کلمه نیست، اما مسائل کلانی چون کشور و تمامیت ارضی این قابلیت را دارا هستند که بتوانند وحدتآفرین باشند؛ لذا توجه و تمرکز بر این امر میتواند در این شرایط بسیار مفید فایده برای جامعه ایرانی باشد.
البته نباید فراموش شود که در موقعیتهای حساس و در شرایط جنگی، وقتی که این همبستگی ایجاد شد، قصد دشمن این است تا به اشکال مختلف صفوف وحدتآفرین جامعه را در هم بشکند. اساساً جنگ روانی و ستون پنجم در چنین وضعیتی معنا پیدا میکند و نیاز است رفتار و گفتارها در این ایام به شدت کنترل شود و خدایی نکرده اقدامی موجب نشود تا انسجامِ علیه دشمن مشترک درهم بشکند و فضا را به نفع طرف مقابل عوض کند. ضمناً لازم است که حاکمیت و مسئولین امر خودشان را مجریان درخواست مردم مطرح کنند؛ یعنی گرچه این اتفاق با هماهنگی و نقشه نیروی نظامی ایران رخ داد، اما این مردم بودند که درخواست جواب محکم به اسرائیل را از حاکمیت طلب کردند.
انتهای پیام
نظرات