براي تازگي ميوهها «واكس ميوه» در دانشگاه صنعتي اصفهان توليد شد
در يك پاياننامه كارشناسي ارشد مهندسي شيمي در دانشگاه صنعتي اصفهان واكس ميوه در آزمايشگاه توليد و بهينهسازي شد.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، واكسن ميوه يك نوع ماده روغني است كه بر روي ميوهجات و سبزيجات اندود ميشود و از تماس مستقيم آنها با هوا و تبخير رطوبت سطح كه عامل شادابي و تازگي ميوه ميباشد جلوگيري ميكند.
واكس ميوه از تماس اكسيژن هوا با سطح و احتمالا گنديدگي به علت وجود باكتري در هوا يا سطح ميوه نيز جلوگيري ميكند، با اعمال اين روش طول عمر نگهداري ميوهجات طولاني شده و بدين وسيله ميتوان نسبت به ذخيره سازي و يا انتقال آنها در زمان طولانيتر اقدام كرد.
در اين پاياننامه آمده است: اين گونه روغنها دامنه وسيعي از لحاظ خصوصيات فيزيكي و شيميايي داشته و در صنايع غذايي و كشاورزي و امور دام در شرايط سهل تر در ساير صنايع مختلف ازجمله آرايشي، داروسازي، نساجي و پلاستيك نيز مورد استفاده قرار ميگيرند.
به علت طيف گسترده موارد استفاده خصوصا در مواد غذايي، دارويي و آرايشي، اين گونه روغنها بايد بيبو و بيمزه، بي رنگ يا شفاف بوده و از لحاظ شيميايي خنثي و داراي مواد مضر مخصوصا آروماتيكها نبوده و پايداري خوبي نسبت به ساير روغنها داشته باشد.
بر اساس نتايج اين پاياننامه، ماده اوليه جهت توليد واكس ميوه يكي از مشقات نفت خام ميباشد كه بايد فرايندهاي لازم به منظور توليد و تصفيه آن از نفت خام را پيش بيني نمود.
در گذشته با استفاده از اسيد سولفوريك اين گونه روغنها تصفيه شده و به دست ميآمد و با روش كاتاليستي ناخالصيها در حضور كاتاليست و هيدورژن تحت شرايط عملياتي مناسب از روغن ميگيرند.
در ادامه اين پاياننامه كه در اسفند ماه 81 با راهنمايي دكتر محمد فريش تهيه شده آمده است: در اين پروژه تركيبي از دو روش فوق در نظر گرفته شده است.
خوراك بهينه در برش نفتي در زنجيره پالايش نفتي خام شناسايي شده و پس از حذف بسياري از ناخالصيها و مواد مفيد در واحد ايزوماكس به منظور حذف باقيمانده ناخالصي از روش تصفيه با اسيد سولفوريك استفاده شده است.
مراحل تصفيه برش نفتي شامل اسيدشويي، خنثيسازي و رنگگيري يك به يك در مقياس آزمايشگاهي تست شد و شرايط بهينه علميات هر يك بدست آمده و با استفاده از نتايج حاصل نشان داده ميشود كه ميزان ارزيابي محصول از روش سنتي به مراتب بيشتر است و كيفيت محصول نيز در حد استاندارد مورد نظر ميباشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات