• دوشنبه / ۳ مهر ۱۳۹۱ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91070302051

انجمن نجوم آماتوري ايران پيشنهاد كرد:

نامگذاري زادروز ابوريحان به عنوان روز ملي نجوم

نامگذاري زادروز ابوريحان به عنوان روز ملي نجوم

انجمن نجوم آماتوري ايران با پيشنهاد نامگذاري روزي به عنوان روز ملي نجوم در ايران، 13 شهريورماه، زادروز ابوريحان بيروني را گزينه مناسبي براي اين روز اعلام كرد.

انجمن نجوم آماتوري ايران با پيشنهاد نامگذاري روزي به عنوان روز ملي نجوم در ايران، 13 شهريورماه، زادروز ابوريحان بيروني را گزينه مناسبي براي اين روز اعلام كرد.

مسعود عتيقي، مدير انجمن نجوم آماتوري ايران در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمي ايسنا با اشاره به رونق روز افزون

فعاليت‌هاي نجوم آماتوري در كشور اظهار داشت: روز جهاني نجوم که در نزديکترين شنبه به تربيع اول ماه در فاصله زماني ميان 15 آوريل و 15 مي (26 فروردين تا 25 ارديبهشت) از مهمترين مناسبتهايي است كه در ايران و سراسر جهان و ايران گرامي داشته مي‌شود و بهانه اي است تا شيفتگان آسمان همسو با يکديگر، برنامه‌هايي را تدارک ديده و نجوم را در بين مردم ترويج دهند. انجمن نجوم آماتوري ايران نيز همسو با ساير منجمان آماتور دنيا از سال 1380 تا کنون اقدام به اجراي برنامه‌هاي ترويجي متنوع در اين روز كرده است.

وي خاطرنشان كرد: علاوه بر روز جهاني نجوم روزهاي ديگري هم هستند که منجمان آماتور گرد هم آيند که البته مبنايي خارجي و بيگانه داشته و نمي‌توان عناصر غني و ارزشمند شرقي ايراني را در آنها يافت. لذا خلاء وجود يک روز ملي با درونمايه‌هاي ايراني و اسلامي کاملاً احساس مي‌شود که با وجود آن مي‌توان با ترغيب حس وطن دوستي و توجه به نياکان پاک اين سرزمين، دل‌هاي شيفتگان آسمان را به هم نزديکتر کرد و همکاري هرچه بيشتري را بدست آورد.

عتيقي با پيشنهاد نامگذاري روزي از سال با محوريت انديشمندان اخترشناسي ايران به اين دانش کهن و جذاب اظهار داشت: يكي از مناسبتهاي مناسب براي تعيين اين روز، 13 شهريورماه زادروز ابوريحان محمد بن احمد بيروني، رياضي‌دان، ستاره‌شناس، تقويم‌شناس و تاريخ‌نگار سده چهارم و پنجم هجري است. بيروني يکي از بزرگ‌ترين دانشمندان مسلمان و انديشمندي ماندگار براي تمام اعصار است كه همه با تحقيقات و نظريه‌هاي اين دانشمند بزرگ مانند نظريه گردش زمين به دور خود و به دور خورشيد آشنا هستيم.

مدير انجمن نجوم آماتوري تصريح كرد: شهريور، ماه فصل فراغت از تحصيل آکادميک است و معمولاً اقشار مختلف جامعه مخصوصاً دانش‌آموزان و دانشجويان در اين ايام وقت آزاد بيشتري دارند. معمولاً در اين موقع از سال اجرام آسماني و صور فلکي بسيار زيبايي هم در آسمان خودنمايي کرده و فرصت نشان دادن زيبايي‌هاي بيشتري را به عموم مردم فراهم مي‌كند، ضمن آنکه وضعيت آب و هوايي به نسبت ديگر فصول در اکثر نقاط کشور به مراتب شرايط مطلوبتري دارد واجازه مشاهده زيبايي هاي آسمان را مي دهد.

وي با اذعان به اين كه 13 شهريور به تناسب گردش تقويم در روز‌هاي متفاوتي از هفته قرار مي‌گيرد در حالي كه شايد براي برگزاري برنامه‌هاي عمومي، تمايل به سمت تعطيلي پايان هفته يعني جمعه باشد، گفت: مي‌توان نزديکترين جمعه به 13 شهريور هر سال را که روز تعطيل و تفريح براي مردم است به روز ملي نجوم اختصاص داد تا همگان بتوانند در آن شرکت كنند. طبيعي است ترجيح دارد تا وضعيت فاز ماه نيز در آسمان از شرايط رصدي خوبي برخوردار باشد که اين خود تمامي اهداف از نگاه جهاني گرفته تا تلفيق تقويم‌ها را به دنبال خواهد داشت.

وي در پايان از تمامي اساتيد، منجمان و انجمن‌ها و فعالان نجوم كشور دعوت كرد طرح پيشنهادي انجمن نجوم آماتوري را مورد توجه و مطالعه قرار داده و با پيگيري و طرح ديدگاهاي خود در جلسات کارشناسي اين طرح را در مجامع‌ مرتبط با تقويم و مناسبت‌ها مطرح كنند تا شاهد ثبت آن در تقويم رسمي کشور و بزرگداشت اين علم کهن با رويکرد توجه به مفاخر ايراني باشيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha