• سه‌شنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94072818338

توسط ایرانداک صورت گرفت

رونمایی از «سامانه عرضه و تقاضای پژوهش» و «رصدخانه پژوهش و فناوری»

رونمایی از «سامانه عرضه و تقاضای پژوهش» و «رصدخانه پژوهش و فناوری»

«رصدخانه پژوهش و فناوری» به عنوان ابزاری مدیریتی در حوزه علم و پژوهش و با امکان فراهم کردن پیگیری روند تغییرات اطلاعات علمی و پژوهشی در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران آغاز به کار کرد.

«رصدخانه پژوهش و فناوری» به عنوان ابزاری مدیریتی در حوزه علم و پژوهش و با امکان فراهم کردن پیگیری روند تغییرات اطلاعات علمی و پژوهشی در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران آغاز به کار کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، همزمان با نشست رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور از دو طرح «سامانه عرضه و تقاضای پژوهش (ساعت)» و «رصدخانه پژوهش و فناوری ایرانداک» توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) رونمایی و اجرای آزمایشی آنها آغاز شد.

سامانه عرضه و تقاضای پژوهش (ساعت) پیوندگاهی است میان درخواست‌کنندگان و عرضه‌کنندگان پژوهش کشور که افزایش بهره‌وری ملی را با شبکه‌سازی میان نیازها و پژوهش‌ها پی‌می‌گیرد.

این سامانه در گام نخست، پیوند میان پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی را با نیازهای پژوهشی سازمان‌ها دنبال می‌کند.

این پیوند با یک پایگاه روزآمد و جامع از تقاضای پژوهش (نیازها و حمایت‌ها) و عرضه پژوهش (توانمندی‌ها و نیاز به حمایت) پشتیبانی می‌شود.

سازمان‌ها می‌توانند در این سامانه، درخواست‌ها و حمایت‌های خود را به آگاهی پژوهشگران برسانند که محور و موضوع پژوهش، تأمین منابع مالی، خدمات مشاوره، تأمین تجهیزات و سخت‌افزار، تأمین اطلاعات و مانند آنها را در بر دارد. از سوی دیگر، دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند توانمندی‌ها و گرایش‌های پژوهشی خود را به همراه حمایت‌هایی که برای پیگیری آنها نیاز دارند، به آگاهی سازمان‌ها برسانند.

همچنین، رصدخانه پژوهش و فناوری، ابزاری مدیریتی و راهکاری تصمیم‎یار در حوزه علم، پژوهش و فناوری کشور است که امکان تحلیل، مقایسه، گزارش‎گیری و پیگیری روند تغییرات اطلاعات علمی، پژوهشی و فناورانه‎ای را فراهم می‎کند.

این رصدخانه از گنجینه اطلاعاتی تغذیه می‎کند که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در نزدیک به نیم قرن تاریخچه غنی خود بر پایه ماموریت «گردآوری، سازمان‌دهی،‌ ذخیره، حفظ،‌ بازیابی، تحلیل و اشاعه‌ مدارک و اطلاعات علم و فناوری کشور» به دست آورده است.

رصدخانه پژوهش و فناوری دارای پنج داشبورد مدیریتی شامل «داشبورد پارس (پایان‌نامه‎ها و رساله‎ها)» برای رصد اطلاعات پایان‎نامه‎ها، رساله‌‏ها و پیشنهادیه‎های تحصیلات تکمیلی کشور، «داشبورد پیشینه پژوهش» برای رصد اطلاعات درخواست‌های پیشینه پژوهش دانشجویان، استادان و پژوهشگران کشور، «داشبورد همانندجو» برای رصد همانندجویی در نوشتارهای علمی کشور، «داشبورد دانش ایران» برای رصد تولید دانش ایران در سطح جهان و «داشبورد سمات ملی» برای رصد اطلاعات پژوهشی کشور است که از این میان «داشبورد پارس» راه‌اندازی شده است.

بر اساس این گزارش، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با پیشینه 47 سال فعالیت در زمینه علم و فناوری، بیش از 800 هزار رکورد اطلاعات علمی را در پایگاه گنج در اختیار پژوهشگران قرار داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha