• یکشنبه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95012913013

با هدف کاهش خطرات اسکن‌های تابشی انجام شد

طراحی آزمایش خون برای تشخیص ضربه مغزی

طراحی آزمایش خون برای تشخیص ضربه مغزی

محققان یک شرکت آمریکایی یک آزمایش خون جدید برای ضربه مغزی طراحی کرده‌اند که می‌تواند به اجتناب از گرفتن اسکن‌های تابشی کمک کند.

محققان یک شرکت آمریکایی یک آزمایش خون جدید برای ضربه مغزی طراحی کرده‌اند که می‌تواند به اجتناب از گرفتن اسکن‌های تابشی کمک کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این روش جدید می‌تواند یک نشانگر زیستی را شناسایی کند که در زمان آسیب مغزی آزاد می‌شود.

تحقیق شرکت Orlando Health در فلوریدا نشان داده که این نشانگر زیستی می‌تواند تا هفت روز در جریان خون فرد باقی بماند. رویکرد جدید محققان می‌تواند به سادگی ضربه مغزی را حتی زمانی که بیماران علائم را با تاخیر تجربه کرده‌اند، شناسایی کند.

این نشانگر که "پروتئین رشته‌ای اسیدی گلیال " نام داشته، از میان سد مغز و خون می‌گذرد و طی آسیب مغزی در جریان خون آزاد می‌شود.

محققان برای این تحقیق حدود 600 بیمار در یک دوره سه ساله بررسی کردند. آن‌ها در میان شرکت‌کنندگان بزرگسال دریافتند که یک آزمایش خون ساده می‌تواند ضایعات تروماتیک مغز (خفیف تا متوسط) را با حداکثر دقت 97 درصد تشخیص دهد. این آزمایش می‌تواند تعیین کند که آیا بیمار به عمل جراحی اعصاب برای نجات زندگی‌اش نیاز دارد یا خیر.

دانشمندان بر دو پروتئین خون تمرکز کردند که تحقیقات پیشین آن‌ها را با آسیب مغزی مرتبط دانسته بودند. آن‌ها بر چگونگی تغییر سطوح پروتئین پس از آسیب مغزی متمرکز شدند.

محققان تاکید کردند که به حداقل رساندن نیاز برای سی‌تی اسکن در بیماران بویژه کودکان برای اجتناب از عوارض جانبی مهم است. روش آزمایش خون جدید در حقیقت ساده است اما بطور خاص به بررسی سطوح یک نشانگر زیستی خاص می‌پردازد.

این آزمایش جدید برای ضربه مغزی یک ابزار اساسی در اختیار پزشکان برای تشخیص بیمار با استفاده از یک نشانگر خاص می‌گذارد. ضربه مغزی در صورت عدم تشخیص و درمان می‌تواند به عوارض طولانی ‌مدت منجر شود.

این تحقیق در مجله Jama Neurology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha