• دوشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۷:۰۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95022717126
  • خبرنگار : 30057

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد

حضور 459 شرکت دانش‌بنیان در پارک‌های فناوری/احداث مرکز خدمات‌دهی به شرکت‌ها

حضور 459 شرکت دانش‌بنیان در پارک‌های فناوری/احداث مرکز خدمات‌دهی به شرکت‌ها

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر این که از دو هزار و 321 شرکت دانش بنیان، 459 شرکت آن مستقر در پارک‌های علم و فناوری هستند، گفت: در حال حاضر 149 شرکت دانش بنیان مستقر در پارک‌ها به صندوق نوآوری و شکوفایی طرحی ارائه نکرده‌اند. ‌

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر این که از دو هزار و 321 شرکت دانش بنیان، 459 شرکت آن مستقر در پارک‌های علم و فناوری هستند، گفت: در حال حاضر 149 شرکت دانش بنیان مستقر در پارک‌ها به صندوق نوآوری و شکوفایی طرحی ارائه نکرده‌اند. ‌

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی در نشست با پارک‌های علم و فناوری و رؤسای مراکز رشد هدف از تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی را کمک به تحقیق و توسعه اقتصاد دانش بنیان و تکمیل زنجیره ایده تا بازار دانست و افزود: این صندوق در تلاش است تا علاوه بر تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و اختراعات، زمینه برای کاربردی کردن دانش از طریق حمایت از شرکتهای دانش بنیان را فراهم کند.

وی با اشاره به تسهیلات اعطا شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانش بنیان خاطرنشان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته نرخ ترجیحی تسهیلات اعطا شده به شرکتهای دانش بنیان کاهش یافته است، به گونه‌ای که بهره تسهیلات این صندوق از 20 درصد به 17 درصد و از 17 درصد به 14 درصد و در نهایت به 12 درصد کاهش یافته است.

سلطانی با اشاره به کاهش نرخ بهره تسهیلات لیزینگ از 12 درصد به 9 درصد ادامه داد: این صندوق همزمان با ارائه تسهیلات به شرکتها در جهت توانمندسازی آنها در اجرای پروژه‌ها نیز نظارت خواهد داشت.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به نقش صندوق حمایت از پژوهشگران در توسعه فناوری یادآور شد: بر این اساس در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شد که مبلغ 200 میلیون تومان از صندوق توسعه ملی به صندوق حمایت از پژوهشگران اعطا شود چرا که نبودن این صندوق باعث می‌شود شرکتهای دانش بنیان بدون انجام کارهای تحقیقاتی به سراغ صندوق شکوفایی و نوآوری بیایند.

وی رویکرد صندوق نوآوری و شکوفایی را حمایت از نمونه‌های صنعتی ذکر و اضافه کرد:‌ شرکتهایی که نام آنها در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده باشد، دارای ساختار خصوصی یا تعاونی باشند، طرح آنها دارای ارزش افزوده فراوان باشد و شرکت آنها دارای ساختار دانش بنیان باشد، مشمول تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی هستند.

وی با اشاره به حمایت‌های این صندوق از شرکتهای دانش بنیان دانشگاهی توضیح داد: موضوع شرکتهای دانش بنیان دانشگاهی از 10 سال قبل مطرح شده است و در حال حاضر این صندوق آمادگی دارد تا از این شرکتها در صورتی که بخواهند تزهای دوره دکتری یا کارشناسی ارشد را تجاری‌سازی کنند، در قالب مشارکت VC از آنها حمایت کند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای حل مشکل ضمانتنامه‌های بانکی برای شرکتهای دانش بنیان گفت: برای این منظور 100 میلیارد تومان در نزد یکی از بانک‌ها بلوکه شده تا هزار میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای شرکتهای دانش بنیان صادر کند.

به گفته وی، تا کنون 40 تا 50 شرکت دانش بنیان از این ضمانت‌نامه‌ها بهره‌مند شده‌اند.

سلطانی با اشاره به تسهیلات مختلف و متنوع این صندوق اضافه کرد: تسهیلات این صندوق در قالب وام‌های قرض‌الحسنه نمونه‌سازی، ثبت پتنت، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC)، سرمایه در گردش، تسهیلات به صندوق‌های پژوهش و فناوری و اعطای تسهیلات لیزینگ و تسهیلات شرکتهای دانش بنیان ارائه می‌شود.

سلطانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار شرکتهای دانش بنیان خاطرنشان کرد: تا 20 فروردین ماه امسال تعداد کل شرکتهای دانش بنیان دو هزار و 321 شرکت به ثبت رسیده که از این تعداد هزار و 413 شرکت نوپا، 755 شرکت تولیدی و 153 شرکت صنعتی دارای فعالیت‌های دانش بنیان هستند.

وی بیشترین رقم تسهیلات اعطا شده از سوی این صندوق را مربوط به شرکتهای صنعتی دانست و ادامه داد: علاوه بر آن، 123 میلیارد تومان تسهیلات این صندوق به عنوان سرمایه در گردش، 43.5 میلیارد تومان تسهیلات این صندوق به حمایت از تولید صنعتی و 39.8 میلیارد تومان در قالب قرض‌الحسنه و بیش از 100 میلیون تومان به شرکتهای دانش‌بنیان اختصاص داده شده است.

وی میزان تسهیلات لیزینگ این صندوق را 39.2 میلیارد تومان و وام قرض‌الحسنه کمتر از 100 میلیون تومان را 28.8 میلیارد تومان ذکر کرد و یادآور شد: بیشترین تسهیلات اعطا شده این صندوق مربوط به حوزه فناوری‌های زیستی است که در طول دو سال برای 143 شرکت، 178 میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات اعطا شده در حوزه محصولات پیشرفته را 78 میلیارد تومان برای 137 شرکت ذکر کرد و گفت: تسهیلات این صندوق برای 170 شرکت حوزه الکترونیک 75 میلیارد تومان، حوزه تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی 67.2 میلیارد تومان، حوزه فناوری اطلاعات 62.4 میلیارد تومان و برای داروهای پیشرفته 46.5 میلیارد تومان بوده است.

سلطانی تامین دفاتر کار برای شرکتهای دانش بنیان را از دیگر خدمات این صندوق نام برد و گفت: تا کنون مجتمع‌های فناوری برای دانشگاه‌های شریف و تربیت مدرس راه‌اندازی شده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از راه‌اندازی ساختمانی برای خدمات‌دهی به شرکتهای دانش بنیان خبر داد و گفت: به منظور ارائه خدماتی چون تهیه سالن‌هایی برای برگزاری نشست شرکتهای دانش بنیان، مرکزی برای ارائه خدمات به شرکتهای دانش بنیان ایجاد می‌شود.

سلطانی در ادامه با اشاره به حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از پارک‌های علم و فناوری افزود: در حال حاضر 38 پارک علم و فناوری و 167 مرکز رشد در کشور راه‌اندازی شده است و بر اساس آمارها از تعداد 2 هزار و 321 شرکت دانش بنیان، تعداد 459 شرکت در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند.

سلطانی تعداد طرح‌های وارد شده به صندوق نوآوری را هزار و 938 طرح ذکر کرد که 430 طرح آن از سوی شرکتهای مستقر در پارک‌های علم و فناوری ارائه شده است و کل طرح‌های مصوب این صندوق 967 طرح است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 149 شرکت دانش بنیان مستقر در پارک‌ها به صندوق طرحی ارائه نکرده‌اند، ضمن آن که 51 طرح از سوی این شرکتها در صندوق در حال بررسی است و 31 طرح نیز رد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha