• دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 95092213736
  • خبرنگار : 71568

رئیس جهاد دانشگاهی اعلام کرد

تولید داخلی‌ ۸۵ درصد تجهیزات حمل و نقل ریلی و آب‌شیرین‌کن‌ها تا پایان برنامه ششم

تولید داخلی‌ ۸۵ درصد تجهیزات حمل و نقل ریلی و آب‌شیرین‌کن‌ها تا پایان برنامه ششم

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: تا پایان برنامه ششم باید ۸۵ درصد از صنعت حمل و نقل ریلی و تامین آب و آب‌شیرین‌کن‌ها داخلی‌سازی شود.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در دومین دوره تجلیل از برترین‌های پژوهش و فناوری که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد، با تبریک هفته وحدت و ولادت امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: همواره این صحبت که کشور باید دارای اقتدار دفاعی و اقتصاد دانش بنیان باشد از سوی مسؤولان مطرح می‌شود ما در جهاد دانشگاهی برای الگوسازی توان کشور در توسعه علمی و فناوری، در پیش‌گرفتن برنامه‌های توسعه جهاد و اینکه تلاش کنیم همه واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور چه در حوزه علم و چه در حوزه فناورانه کارهای شاخص داشته باشند، برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده‌ایم که امیدواریم در افق ۱۴۰۴ الگوی خوبی را به جامعه ارائه دهیم.

رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه برنامه پنجم توسعه در حال اتمام است و جهاد شروع به اجرای برنامه ششم کرده است، گفت: مشکل اساسی در اجرای برنامه مربوط به منابع مالی می‌شود. پروژه‌ها بر اساس نیازهای ملی و مزیت‌های استانی تعریف شده‌اند. یکی از راه‌های تامین منابع این است که اجرای پروژه‌های "پژوهشی و فناورانه" به صورت توامان انجام می‌شود که این توان در جهاد ایجاد شده و بسیاری از افراد دلسوز که علاقه به توسعه کشور دارند ریسک را قبول کردند و با جهاد قرارداد بستند جهاد نیز پاسخ خوبی به ریسک پذیری آنان داده و کارهای موثری را انجام داد.

وی ادامه داد: فعالیت‌های خوبی که در بخش صنعت انجام داده‌ایم به واسطه ریسک پذیری معقول مدیران بوده است. البته هنوز در کشور اراده لازم برای توسعه فناورانه وجود ندارد که این مسئله موجب می‌شود ما از کشورهای دنیا که به سرعت در حال سپری کردن مسیر علم و فناوری هستند عقب بمانیم.

طیبی اظهار کرد: ما بیشتر به دنبال اخذ ماموریت هستیم که البته با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تعیین نقش جهاد در نقشه جامع علمی کشور، هفت ماموریت به جهاد دانشگاهی ابلاغ شد.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: در واقع برنامه نقش جهاد در نقشه جامع علمی کشور تدوین شده که از جمله ماموریت‌های آن‌ می‌توان به انتقال تکنولوژی در پروژه‌ها و تشکیل سازمان توسعه‌ای جمهوری اسلامی اشاره کرد.

وی همچنین با بیان اینکه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حساب مشترکی را ایجاد کردیم که تعدادی طرح مشترک مورد نیاز را اجرا خواهیم کرد، گفت: در این راستا با مشکلی مبنی بر عدم تحقق جدول ۱۴ برای تامین منابع مالی مواجه شدیم که البته به دنبال حل آن‌ هستیم.

طیبی با اشاره به اینکه در پی گنجاندن سه بند در برنامه ششم توسعه جهت تحقق نقشه جامع علمی کشور هستیم، اظهار کرد: تا پایان برنامه ششم باید ۸۵ درصد صنعت حمل و نقل ریلی ساخت داخل باشد و همچنین ۸۵ درصد تامین آب و آب‌شیرین‌کن‌ها داخلی سازی شود. هم اکنون ۵۴ آب شیرین‌کن بدون امتیاز انتقال تکنولوژی وجود دارد که این مسئله قابل قبول نیست.

نظام ملی نوآوری اشکالات زیادی دارد

طیبی در ادامه نقاط قوت و ضعف موجود در مسیر پیش روی دستیابی به توسعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: از نقاط قوت می توان به فرهنگ جهادی، باور به درست بودن راه، تلاش برای حرکت در این مسیر، عدم انحراف از مسیر و حمایت معنوی مسؤولان و حمایت تعدادی از مسؤولان در عمل اشاره کرد

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: همچنین ازدیاد تعداد گروه‌های پژوهشی ، عدم اراده ملی در عرصه عمل برای دستیابی به پیشرفت و این که به شدت در تمام عرصه‌هاسیاست زده شده‌ایم که موجب می‌شود نتوانیم برنامه ریزی بلند مدت داشته باشیم سبب شده در را به روی دنیا برای توسعه علم و فناوری ببندیم البته این مسئله به عنوان گشایش بی مهابای درهای کشور نیست. با توجه به اینکه برای تبدیل علم به ثروت باید مسیر زیادی را طی کرد که ااز طریق تقسیم کار درست بین نهادها محقق می‌شود به نظر می رسد کسی به طور جدی دنبال این مسئله نیست و همچنین مشخص نبودن فعالیت‌های علمی و فناورانه کشور از مشکلات سر راه توسعه علمی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: از طرفی نداشتن آزمایشگاه‌های مرجع کنترل کیفیت که موجب شده افراد به دلیل مزیت‌های خارجی در برابر تولید داخل بایستند و عدم ریسک پذیری مدیران از مشکلاتی است که نقاط ضعف ما در مسیر دستیابی به پیشرفت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha