• جمعه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96020100070
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

رئیس دانشگاه شهید مدنی:

در آینده دانشگاه‌ها به کلینیک‌های حل و درمان مشکلات جامعه تبدیل می‌شوند

در آینده دانشگاه‌ها به کلینیک‌های حل و درمان مشکلات جامعه تبدیل می‌شوند

رییس دانشگاه شهید مدنی استان آذربایجان شرقی عملکرد یک ساله این دانشگاه در حوزه‌های علمی، فرهنگی، پژوهشی و دانشجویی را تشریح کرد.

حسن ولیزاده در گفت‌وگو با ایسنا، در این رابطه گفت: دانشگاه شهید مدنی آذربایجان یکی از دانشگاه‌های جامع و تاثیرگذار کشور و استان است، بالغ بر شش هزار و 500 دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که این تعداد در مهرماه و آغاز سال تحصیلی جدید به بیش از هفت هزار نفر افزایش پیدا می‌کند.

به گفته وی بیش از 98 درصد دانشجویان این دانشگاه در دوره روزانه تحصیل می‌کنند و حدود سه سال است که پذیرش دانشجو در دوره شبانه در تمام رشته‌های کارشناسی این دانشگاه متوقف شده است.

ولیزاده ادامه داد: 265 نفر عضو هیئت علمی  و 210 نفر نیروی اداری در این دانشگاه مشغول فعالیت  هستند.

وی با بیان اینکه رویکرد دانشگاه، توسعه رشته‌های تحصیلات تکمیلی به خصوص در رشته‌های بین رشته‌ای و کاربردی است، گفت: در 22 رشته، مقطع دکتری و در 60 رشته مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه دایر است.

 وی اضافه کرد: بر اساس رتبه‌بندی جدید در بین دانشگاه‌های جامع کشو، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با رشد دو پله از رتبه 27 به رتبه 25 ارتقا یافت.

ولیزاده خاطرنشان کرد: در این رتبه‌بندی شاخص‌های مختلفی از جمله نوع رشته‌های تحصیلی، میزان تولید علم، تحقیقات کاربردی، میزان خدمات رفاهی و دانشجویی، کیفیت آموزش، فعالیت‌های فرهنگی و غیره بررسی می‌شوند.

رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با اشاره به مفهوم دانشگاه‌های نسل سوم گفت: دانشگاه‌های نسل اول و دوم، دانشگاه‌های آموزش محور بودند و دانشگاه محلی برای آموزش و کسب آگاهی و دانش بود، با تعریف دانشگاه‌های نسل سوم در عرصه‌های دانشگاهی، نام وزارت آموزش عالی به وزرات علوم، تحقیقات و فناوری تبدیل شد، فناوری که در نام وزارتخانه به آن اشاره شد، تاکید می‌کند دانشگاه‌های کشور باید بتوانند از علم و آگاهی، فن و صنعت و ثروت حاصل کنند؛ ما باید به دنبال علم نافع باشیم که معضلات و مشکلات جامعه ما را در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره حل و فصل کند. دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز هم‌سو با برنامه‌های بالادستی، تصمیمات وزارتخانه و دانشگاه‌های کشور، برای توسعه فعالیت‌های پژوهشی و امکانات و تجهیر کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های پژوهشی، تقویت و توسعه دفتر ارتباط با صنعت، تلاش می‌کند.

وی از ایجاد و فعالیت کلینیک صنعت، معدن و تجارت در شهرک سلیمی خبر داد و گفت: برای اولین بار این کلینیک زیر نظر دانشگاه شهید مدنی آذربایجان مشغول به فعالیت است و در یک محیط مناسب فعالین صنعت با تیم دانشگاهی متشکل از اعضای هیئت علمی این دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ظرفیت‌های دانشگاهی آشنا می‌شوند، مرکز رشد نیز قبل از عید در دانشگاه راه اندازی و تاسیس شد و به دنبال آن اولین شرکت دانش بنیان نیز ثبت شد.

وی ابراز امیدواری کرد؛ به موجب فعالیت مرکز رشد این دانشگاه در شش ماه آینده پنج الی شش شرکت دانش بنیان در دانشگاه و توسط اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ثبت شود.

ولیزاده گفت: معتقدم در آینده ای نزدیک، دانشگاه ها به کلینیک های حل و درمان مشکلات جامعه تبدیل خواهد شد، یک زمانی وقتی صحبت از تولید علم و مقاله بدین شکل امروزی می‌شد، خیلی از دانشگاهیان نمی‌توانستند باور کنند که جایگاه ایران در جایگاه کنونی(رتبه اول در منطقه) قرار بگیرد، بحث ارتباط با صنعت و تولید فناوری توسط دانشگاهیان نیز همینگونه است، در آینده‌ای نه چندان دور این مسئله دیگر یک آرزو و ایده نخواهد بود و شکل اجرایی جدی خواهد داشت.

رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، با اشاره به راهکارهای تحقق اهداف دانشگاه‌های نسل سوم، خاطرنشان کرد: باید سیاست گذاری‌ها در راستای حمایت و نگاه ویژه به اعضای هیئت علمی و دانشجویانی باشد که بتوانند پژوهش‌های کاربردی انجام و اثرگذاری مناسب و لازم را در حل مشکلات جامعه داشته باشند.

وی یادآور شد: اگر استادی ببیند که به اینگونه فعالیت‌ها ارزش کافی داده می‌شود تشویق شده و در مسیر تحقیقات کاربردی  فعال می‌شوند.

ولیزاده در بخش دیگری از سخنان خود به اسناد بالادستی دانشگاه‌های کشور همچون سند جامع علمی کشور خاطرنشان کرد:  بر این اساس دانشگاه‌ها باید ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خود را به سمت تحقق اهداف، راهبردها و اولویت‌های نقشه جامع علمی سوق داده، تا ، وضعیت مطلوب علم و فناوری در افق 1404 محقق شود.

رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان اضافه کرد: این دانشگاه با وجود اساتید توانمند متعدد و با انگیزه در رشته‌ های مختلف می‌ تواند در فن‌آفرینی و کارآفرینی که از ملزومات حرکت به سمت علم نافع و اقتصاد دانش‌ بنیان است، بسیار اثرگذار بوده و در ثروت‌آفرینی از طریق علم که از جمله برنامه های مورد اشاره در نقشه جامع علمی کشور است، مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: اولین قدم در تنظیم برنامه راهبردی عملیاتی با شناسایی دقیق نقاط ضعف و قوت و فرصت ها و تهدیدهای دانشگاه و با الهام از همه اسناد بالادستی به ویژه نقشه جامع علمی کشور بوده که در هیئت امنای دانشگاه به تصویب رسیده است.

وی ادامه داد: برای اینکه بتوان از توانمندی ها و ظرفیت‌ های دانشگاه حداکثر استفاده را برده و بهترین نتیجه را گرفت، برنامه ریزی دقیقی در حوزه‌ های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی انجام شده و با رویکرد کیفی‌سازی آموزش و پژوهش، آیین‌ نامه‌ها و دستورالعمل‌های داخلی دانشگاه تنظیم شده است تا دانشگاه به سمت کارآفرینی و دانشگاه نسل سوم حرکت کند.

ولیزاده گفت: از آغاز سال 93 مشکل بودجه در دانشگاه وجود داشت و اعتبار تخصیص شده کافی نبود. مشکل از آنجا حاصل شده بود که در طول سال‌های گذشته  فکری برای تامین اعتبار نیروی انسانی و اعضای هیئت‌علمی جذب شده در این دانشگاه نشده بود. در طول سه سال گذشته با وجود بحران‎های بسیار جدی، بخش‌های قابل توجهی از این مشکل در این دانشگاه حل شد.

وی با بیان اینکه در سال 96 این مشکل به حداقل خواهد رسید، ابراز امیدواری کرد؛ با رشد قابل توجه بودجه در سال 97 به طور کلی مشکل اعتبار حل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha