• دوشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96020402301
  • خبرنگار : 71578

24 آوریل؛ سالروز کشف واکسن سل

24 آوریل؛ سالروز کشف واکسن سل

آلبرت لئون شارل کالمت دانشمند فرانسوی در سال 1921 در چنین روزی واکسن ب.ث.ژ(سل) را کشف کرد.

به گزارش ایسنا، واکسن ب ث ژ(BCG=Bacillus Calmette–Guérin) واکسن پیشگیری و مبارزه با سل است و در کشورهایی که بیماری سل شایع است یک دوز در نوزادان سالم توصیه می‌شود که بهتر است تا حد ممکن زمان تجویز آن به زمان تولد نزدیک باشد.

آلبرت لئون شارل آلبرت کالمت پزشک نامدار و محقق برجسته فرانسوی در 12 ژوئیه 1863 متولد گردید و تحصیلات خود را در دانشگاه پاریس به پایان رسانید.

وی سپس به عضویت انیستیتو پاستور برگزیده شد و در جریان تحقیقات خود سِرُم ضد طاعون را کشف نمود. کالمت در ادامه مطالعات و آزمایش‏های خود، مبارزه با بیماری سل را مد نظر قرار داد و موفق شد در 24 آوریل 1921 بعد از چندین سال مطالعه و کوشش، واکسن ب.ث.ژ را کشف نماید.

واکسن ب ث ژ پس از کشف برای اولین بار در سال ۱۹۲۱ مورد استفاده پزشکی قرار گرفت. این واکسن در فهرست داروهای ضروری سازمان جهانی بهداشت قرار دارد که شامل مهم‌ترین داروهای مورد نیاز در یک نظام سلامت پایه به شما می رود.

این واکسن که نام آن به لاتین از حروف اول اسامی کالمت و همکار وی گِرِن گرفته شده، به صورت تزریقی بوده و برای پیش‏گیری از ابتلا به بیماری سل مؤثر است. شارل آلبرت کالمت بعد از 70 سال زندگی که حدود نیم قرن آن به تلاش در راه علم و خدمت به جامعه بشری گذشت، سرانجام در 29 اکتبر 1933 درگذشت.

میزان حفاظت در برابر عفونت سل به طور گسترده‌ای متفاوت است و حفاظت واکسن بین 10 تا بیست سال طول می‌کشد. در میان کودکان، این واکسن مانع از عفونت حدود ۲۰۰ درصد از آنان می‌شود و در میان کسانی که به این باکتری آلوده شده‌اند نیز این واکسن به نیمی از آنان کمک می‌کند تا بیماری در آنان ایجاد نشود.

این واکسن با تزریق به پوست تجویز می‌شود و کارایی دوزهای اضافی توسط شواهد علمی حمایت نمی‌شود.

عوارض جانبی جدی بسیار نادر است. اغلب وجود قرمزی و تورم و درد خفیفی در محل تزریق گزارش می‌شود. یک زخم نیز ممکن است شکل گرفته که در برخی از موارد جای زخمی را پس از بهبود به جای می‌گذارد. عوارض جانبی در افرادی که به ضعف عملکرد سیستم ایمنی بدن مبتلا هستند شایع تر و شدیدتر است. این واکسن برای استفاده در طول بارداری ایمن نیست. واکسن ب ث ژ در اصل از مایکوباکتریوم بوویز بدست می‌آید که معمولاً در گاو یافت می‌شود. در حالی که این واکسن تضعیف شده است، اما باکتری آن هنوز زنده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha