• چهارشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96022012932
  • خبرنگار : 30057

بازار 170 میلیارد دلاری طب بازساختی تا 2030

بازار 170 میلیارد دلاری طب بازساختی تا 2030

مدیر فناوری و تجاری‌سازی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود این حوزه تا سال 2030 بازار 170 میلیارد دلاری داشته باشد، گفت: با توجه به اینکه ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد، باید بتوانیم یک درصد این بازار را از آن خود کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا شعاع‌حسینی امروز در همایش رویکردهای مهندسی پزشکی در درمان و تشخیص پزشکی ترمیمی و سلول‌های بنیادی که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با تاکید بر اینکه پزشکی بازساختی آینده حوزه پزشکی را رقم خواهد زد، افزود: این حوزه سهم زیادی از درآمد کشورها را تشکیل می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 طب بازساختی بازار 170 میلیارد دلاری داشته باشد.

وی با بیان اینکه ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد، خاطرنشان کرد: بر این اساس باید یک درصد درآمد 170 میلیارد دلاری این حوزه را کسب کنیم.

شعاع‌حسینی با اشاره به وضعیت کشورهای همسایه در زمینه سلول‌های بنیادی یادآور شد: بسیاری از کشورهای اطراف ایران در حوزه طب بازساختی و سلول‌های بنیادی پیشرفت زیادی نداشته‌اند و برای دریافت این خدمات به ایران سفر می‌کنند و باید ظرفیت کشور را در این زمینه توسعه دهیم.

مدیر فناوری و تجاری‌سازی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با بیان اینکه برخی از اندام‌ها قابلیت تکثیر ندارند، اضافه کرد: بر این اساس بسیاری از محققان به سمت سل‌تراپی حرکت کرده‌اند که در این زمینه استفاده از داربست‌ها برای ترمیم و بازیابی اندام بسیار موثر است.

وی با تاکید بر اینکه طب بازساختی نیاز به مشارکت حداکثری مهندسان دارد، اظهار کرد: این علم بستگی زیادی به بایومتریال‌ها و داربست‌ها دارد و اولین مقاله در این حوزه در سال 1997 برای تولید گوش بر روی بدن موش منتشر شد. در این مطالعات تکه‌ای از غضروف گاو در زیر پوست موش گذاشته شد و به تدریج ظاهری شبیه گوش بر روی بدن موش تولید شد.

شعاع‌حسینی با تاکید بر اهمیت این مطالعات گفت: در بیماری میکروتیا (بیماری ژنتیکی بدشکلی گوش) مشکلات زیادی وجود دارد، به‌گونه‌ای که این بیماری از گرید یک تا چهار طبقه‌بندی شده است و در گرید چهار فرد گوشی بر روی صورت ندارد که با استفاده از طب بازساختی می‌توان مشکلات این دسته از بیماران را حل کرد.

مدیر فناوری و تجاری‌سازی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در عین حال با تاکید بر اینکه تاکنون در زمینه تولید اندام در محیط آزمایشگاهی در دنیا موفقیتی حاصل نشده است، یادآور شد: بخش مهمی از دلایل این امر قوی نبودن حوزه مهندسی است، از این رو محققان به دنبال جایگزین‌هایی هستند تا بتوانند اندام‌ها را در بایوراکتورها در محیط آزمایشگاهی تولید کنند.

وی تولید اندام در محیط‌های آزمایشگاهی را زمان‌بر دانست و ابراز امیدواری کرد که محققان بتوانند به موفقیت‌هایی به تولید اندام در محیط‌های آزمایشگاهی دست بیابند.

شعاع‌حسینی با اشاره به برخی از دستاوردهای محققان برای تولید اندام اضافه کرد: تولید بینی و پیوند آن بر روی یک پسر 18 ساله از جمله این دستاوردها است، ضمن آنکه تلاش‌هایی برای تولید نای مصنوعی با استفاده از پلیمرها صورت گرفته که نتایج امیدبخشی از این تحقیقات به دست نیامده است.

مدیر فناوری و تجاری‌سازی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با تاکید بر ادامه مطالعات در این حوزه، از برگزاری جشنواره و کنگره سلول‌های بنیادی در 22 تا 24 تیرماه امسال خبر داد و گفت: در این کنگره آخرین دستاوردهای محققان در این حوزه عرضه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha