• دوشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96022516313
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

تدوین پیش‌نویس راهنمای اخلاق در پژوهش سلول‌های بنیادی

تدوین پیش‌نویس راهنمای اخلاق در پژوهش سلول‌های بنیادی

پیش‌نویس راهنمای اخلاق در پژوهش سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری نوشته و بررسی شد.

به گزارش ایسنا، در جلسه کارگروه فرهنگی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، سید محمود (مسیحا) هاشمی، دبیر کانون اندیشه و نوآوری ستاد، طرح مباحث اخلاقی و فقهی در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی را از  اهداف و اولویت‌های کارگروه فرهنگی دانست و گفت: با توجه به روش‌ها و تکنولوژی‌های جدید سلول درمانی سوالات و ابهامات پیش روی پژوهشگران در زمینه فقهی و حقوقی و اخلاقی باید توسط مطالعات و استفتائات و کدهای اخلاقی و قوانین حقوقی روشن شود.

وی ادامه داد: به همین دلیل پیش‌نویس راهنمای اخلاقی پژوهش در سلول‌های بنیادی با توجه به سند ملی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی مورد توجه بوده و تدوین شده است و هم اکنون در مراحل نهایی بررسی قرار دارد.

وی افزود: مباحث فقهی و حقوقی بسیاری نیز در این حوزه مطرح است که با همکاری اساتید فقه و حقوق در جلسات آینده کارگروه به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

در بخش دیگر جلسه، نماینده مجری این طرح به ارائه گزارشی در زمینه تدوین پیش‌نویس راهنمای اخلاق در پژوهش بر سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی پرداخت و توضیح داد: این پیش‌نویس 12 فصل دارد و هر فصل دارای چندین کد بوده که با پیگیری‌ها و جلسات متعددی که در این خصوص برگزار شده است، این طرح با همکاری جهاد دانشگاهی و کمیته کشوری اخلاق وزارت بهداشت و ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی تهیه شده و پیش‌نویس این طرح نیز در جلسات مختلف و در چندین مرحله مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته است.

 آیت الله سید مصطفی محقق داماد، رییس انجمن بین‌المللی اخلاق زیستی اسلامی، پس از ارائه گزارش مجریان طرح سؤالات و پیشنهاداتی را جهت اصلاح و تکمیل پیش‌نویس راهنمای اخلاقی پژوهش در سلول های بنیادی مطرح کرد.

امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی نیز با اشاره به مراحل تدوین و بررسی پیش‌نویس راهنمای اخلاقی توسط متخصصین رشته‌های مختلف بر اهمیت مباحث اخلاقی در سند ملی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی تاکید کرد.

 درادامه جلسه علی وطنی، معاون توسعه فناوری معاونت علمی با اشاره به پیشرفت‌های حاصل شده در ستاد با همکاری اعضای کارگروه در جهت پیشبرد اهداف و علوم سلول‌های بنیادی و پزشکی باز ساختی بر لزوم توجه بیشتر به مباحث فقه، حقوق و اخلاق در  زمینه درمان انواع بیماری‌ها با استفاده از علم سلول درمانی تأکید کرد و افزود: می‌توان با استفاده از اسناد بالادستی موجود در این زمینه و با درایت و توجه موشکافانه علمی به تدوین پیش‌نویس مذکور اقدام کرد تا در آینده دستورالعملی برای متخصصین این حوزه باشد.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، در این جلسه گزارشی از اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی  معاونت علمی در سال ۹۵ ارائه شد و در ادامه علیرضا شعاع حسنی، مدیر توسعه فناوری و بازار ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره  سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی به معرفی بخش‌های مختلف و اهداف این جشنواره که توسط ستاد توسعه‌ علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می‌شود، پرداخت.

هشتمین نشست کارگروه فرهنگی با حضور علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی، آیت الله سید مصطف ی محقق داماد رییس انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی، امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی  معاونت علمی و جمعی از اعضای این کارگروه به سرپرستی دکتر سید محمود مسیحا هاشمی در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha