• سه‌شنبه / ۹ آبان ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 96080905137
  • منبع : خانه ملت

وزیر علوم عنوان کرد؛

ضعف دانشگاه‌های بزرگ در جذب دانشجوی خارجی/بسیاری عوامل از حیطه اختیارات وزارت علوم خارج است

ضعف دانشگاه‌های بزرگ در جذب دانشجوی خارجی/بسیاری عوامل از حیطه اختیارات وزارت علوم خارج است

وزیر علوم با اشاره به ضعف دانشگاه‌های بزرگ کشور در جذب دانشجوی خارجی،گفت: یک دانشگاه غیردولتی در ترکیه که فقط ۹ سال از تأسیس آن می‌گذرد، بیش از ۴۰ هزار دانشجوی خارجی جذب کرده است.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی با اشاره به آماری از میزان صندلی‌های خالی دانشگاه‌های سراسر کشور، گفت: امسال بیش از 400 هزار صندلی در دانشگاه‌های کشور که از طریق آزمون سراسری ظرفیت خود را تکمیل می‌کنند، خالی ماند و این صندلی‌ها به راحتی نمی‌توان پر کرد.

وزیر علوم، تحفیفات و فناوری تأکید کرد: توان علمی برخی دانشگاه‌های کشور به قدری است که صندلی‌های آنان را می‌توان با دانشجویان خارجی پر کرد و در این زمینه مقام معظم رهبری نیز تأکید به بحث توسعه دیپلماسی علمی داشته‌اند.

وی یادآور شد: در حال حاضر دانشگاه‌های بزرگ کشور در لیست دانشگاه‌های برتر دنیا قرار دارند ولی به این نسبت دانشجوی خارجی جذب دانشگاه‌های کشور نمی‌شوند.

غلامی با اشاره به آمار جذب بالای دانشجو در کشورهای ترکیه، مالزی و جنوب شرق آسیا، اضافه کرد: دلایل بسیاری دارد که چرا این کشورها در این زمینه به این میزان توفیق دارند؛ البته بسیاری از این عوامل از حیطه اختیارات وزارت علوم خارج است ولی می‌توان روی برخی از آنان به صورت جدی کار کرد که این مهم در حال اجراست.

وی اظهار کرد: برای نمونه در سفری که به ترکیه داشتم مشاهده کردم یک دانشگاه غیر دولتی ترک که سابقه چندانی هم نداشت و فقط 9 سال از عمر تأسیسش گذشته بود بیش از  40 هزار دانشجوی خارجی جذب کرده بود که حدود 400 نفر از آنان ایرانی بودند؛ حال جای این پرسش مطرح است که چرا نباید بخشی از این دانشجویان را در داخل جذب کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که با خانه ملت گفت‌وگو میکرد، در پایان با یادآوری پیاده سازی مدل‌های بین‌المللی شدن دانشگاه‌‎های ایران، بر جذب دانشجو با استفاده از این راهکار تأکید و اظهار کرد: بر این اساس با مجوز قطعی حوزه آموزشی وزارت علوم مدل آموزشی کشورهای «دی 8» را در کشور پیاده کرده‌ایم و این مدل می‌تواند برای بین المللی کردن دانشگاه‌ها و پر کردن صندلی‌ دانشگاه‌ها موثر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha