• جمعه / ۱۵ دی ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96101507583
  • خبرنگار : 71569

مدیر باشگاه نوآوری پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف:

پژوهش‌های دانشگاهی با نیازهای صنعت و کشور مرتبط نیستند

پژوهش‌های دانشگاهی با نیازهای صنعت و کشور مرتبط نیستند

مدیر باشگاه نوآوری و فناوری پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف مهمترین چالش پژوهش در دانشگاه‌های کشور را عدم ارتباط موضوعات پژوهش‌ها با نیازهای کشور عنوان کرد و گفت: چالش‌های پژوهش را در زوایای مختلفی می‌توان بررسی کرد، یکی از مشکلاتی که ما داریم، این است که در دانشگاه‌ها پژوهش‌های ما با صنعت و نیازهای کشور مرتبط نیستند.

محمد سعید سرافراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره باشگاه نوآوری و فناوری پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف، اظهار کرد: باشگاه نوآوری و فناوری از تابستان 96 شروع به کار کرده و هدفش این است که بتواند با جمع کردن هسته‌های دانشجویی دانشگاه شریف که ظرفیت‌های بسیار زیادی دارند، به تولید فناوری فکر کند.

وی تصریح کرد: باشگاه نوآوری و فناوری در واقع مجموعه‌ها و هسته‌های نوپایی را که می‌خواهند تولید فناوری کرده و به مسائل راهبردی کشور توجه کنند، هدف گرفته است. در اینجا سعی می‌کنیم هسته‌های پژوهشی در حوزه‌های هدف موضوعات را انتخاب کرده، مسائل را شناسایی کرده، به تولید فناوری فکر کنند و بعدا از دل تولید آن فناوری تولید محصولات و تجاری‌سازی آن‌ها را هدف قرار دهند.

مدیر باشگاه نوآوری و فناوری پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف در خصوص موضوعاتی که باشگاه درباره آن‌ها فعالیت می‌کند، گفت: باشگاه در چهار حوزه اصلی فعالیت می‌کند که شامل حوزه‌های فناوری هوافضا، فناوری مواد و ساخت پیشرفته، فناوری‌های شناختی و زیست فناوری می‌شود.

سرافراز با اشاره به نوپا بودن این باشگاه اظهار کرد: با وجود آنکه این مجموعه به تازگی مشغول به کار کرده و مدت طولانی‌ای نیست که از تاسیس آن به صورت رسمی می‌گذرد، درحال حاضر بیش از 10 هسته در این مجموعه مستقر هستند که بعضی از آن‌ها در حال طی مرحله امکان‌سنجی هستند و برخی دیگر مرحله امکان‌سنجی را طی و محصول را انتخاب کرده و به تولید رسیده‌اند.

وی ادامه داد: ایده باشگاه فناوری و نوآوری، ظرفیتی را فراهم می‌کند تا دانشجویان چالش‌های اساسی کشور را شناسایی کرده، اقدام به امکان‌سنجی کنند تا ببینند کجاها نقاط خلاء است و بتوانند در آن‌ حوزه‌ها ارتباط بگیرند و بعد سراغ حل آن مساله بروند.

مدیر باشگاه نوآوری و فناوری پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف در پایان درباره چالش‌های پژوهش در دانشگاه‌ها، اضافه کرد: مسئله دیگر آن است که فعالیت‌هایی در دانشگاه انجام می‌شود که ممکن است فعالیت‌های خیلی خوبی باشند، تجاری و سودآور باشند؛ اما نیاز اساسی کشور را مرتفع نکنند و شاید در بسیاری از موارد نیازی نباشد که دانشجویان ما که این‌همه کشور برای آن‌ها هزینه کرده، اقدام به رفع آن نیازهای غیرضروری کنند. بلکه پژوهش‌ها باید نیازهای مهم‌تری را رفع کنند، اما بعضا دیده می‌شود که دانشگاه اقدام به مرتفع کردن نیازهایی می‌کنند که ساده‌تر هستند و نیازهای ضروری‌تر را اولویت خود قرار نمی‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha