• یکشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97021608622
  • خبرنگار : 71567

معاون فرهنگی دانشگاه تهران:

دانشگاه‌ها به موضوع فرهنگ جدی ورود کنند

دانشگاه‌ها به موضوع فرهنگ جدی ورود کنند

معاون فرهنگی دانشگاه تهران فرهنگ را از موضوعات با اهمیت در دانشگاه‌ها دانست و گفت:باید شرایطی در دانشگاه‌ها فراهم شود که بر اساس آن دانشجویان مسئولیت‌پذیری اجتماعی را فرا گیرند و بدانند بعد از فارغ التحصیلی و خروج از دانشگاه چه نقشی در جامعه ایفا ‌کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر مجید سرسنگی در اختتامیه دومین جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان به اهمیت مفهوم فرهنگ در جامعه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات برخی عبارات به قدری تکرار می‌شوند که مفهوم آن از یادها می‌رود. فرهنگ نیز از همین کلمات است. کمتر رسانه‌ای در روز پیدا می‌شود که به نوعی از فرهنگ سخن نگوید، به دلیل همین زیاد حرف زدن از فرهنگ است که یادمان می‌رود فرهنگ چقدر اهمیت دارد.

وی در ادامه افزود: در جامعه از فرهنگ بیشتر به عنوان زینت سخنان استفاده می‌کنیم تا تدبیر و راه‌کار مشکلات جامعه، هر چقدر دلار و طلا گران شود و یا اصلا دلار بشود هزار تومان، بازهم مشکل از اقتصاد نیست بلکه مشکل فرهنگی است. اگر مشکل فرهنگ حل شود تمام مشکلات کشور اعم از اقتصادی نیز حل خواهد شد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران تصریح کرد: اعتقاد دارم مسئله فرهنگ باید در دانشگاه جدی گرفته شود، نه به خاطر اینکه بگوییم در کنار مدیریت‌های دیگر، مدیریت فرهنگی هم داریم بلکه به این دلیل که جای فرهنگ در دانشگاه است و دانشگاه بستر فرهنگ‌سازی است.

وی ادامه داد: کار دانشگاه فقط تولید علم نیست چرا که علم در آزمایشگاه و موسسات و... نیز تولید می‌شود اما دانشگاه محل تولید انسان است؛ اگر انسان خوبی تولید شود قطعا آن انسان علم خوب تولید می‌کند.

دکتر سرسنگی با بیان اینکه باید نگاه به دانشگاه در جامعه بسیط و جامع شود، گفت: این نگاه به دانشگاه به عنوان دستگاه تولید مدرک باید تغییر کند، در غرب که مهد دانشگاه است نیز دیگر این نگاه وجود ندارد.

وی در ادامه تاکید کرد: لازم است دانشجویان  به تمام‌ ابعاد تربیتی خود در دانشگاه‌ها توجه کنند و مسئولیت‌پذیری اجتماعی را فرا گیرند تا بدانند بعد از فارغ التحصیلی و خروج از دانشگاه چه نقشی در جامعه ایفا ‌کنند.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران، افزود: دانشگاه محل تولید انسان‌هایی است که در جامعه تاثیرگذارند، تاثیرگذاری علمی تنها یک بعد از نقش دانشجو است. تولید، ترجمه، تالیف، کتاب و کتابخوانی از کوتاه‌ترین مسیرها برای رسیدن به فرهنگ ناب هستند.

وی درباره هدف برگزاریدومین جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان دانشگاه تهران نیز گفت: خلایی در حوزه کتاب‌های فرهنگی دانشگاه وجود داشت؛ جهاد دانشگاهی جایزه کتاب سال برگزار می‌کند که مربوط به کتاب‌های علمی می‌شود، ما سعی کردیم به ابعاد فرهنگی کتب توجه کنیم و کسانی که در کنار علم به ابعاد فرهنگی توجه می‌کنند را ترغیب کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره کتاب سال فرهنگی گفت: امسال ۱۸۴ اثر از ۲۲۷ دانشجوی مشارکت‌کننده از 42 دانشگاه کشور دریافت کردیم. این جشنواره در سه بخش طراحی شده است که در بخش کتاب‌های هنری ادبی ۸۷ اثر، بخش کتاب‌های اجتماعی و سیاسی ۶۴ اثر، بخش کتاب‌های دینی اخلاقی و تربیتی ۳۳ اثر ارسال شده است که از این تعداد ۴۴ اثر تالیف و ۴۰ اثر ترجمه است.

وی ادامه داد: از نظر تحصیلات نیز حدود ۹۹ دانشجوی دکتری، ۶۹ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۶ نفر دانشجوی کارشناسی آثار خود رابه این جشنواره ارسال کرده‌اند.

دکتر سرسنگی با مقایسه آثار ارسالی امسال با سال گذشته، عنوان کرد: سال گذشته ۴۸ اثر به دبیرخانه رسید که امسال نسبت به سال گذشته ۳۸۰درصد رشد داشته‌ایم و این نشان دهنده این است که این جشنواره جای خود را بین دانشجویان باز کرده است. امسال دانشگاه تهران بیشترین مشارکت را داشته است که امیدواریم در سال‌های بعد دانشگاه‌های دیگر نیز فعال‌تر شوند.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، در دومین جشنواره ملی کتاب سال فرهنگی دانشجویان از نفرات برگزیده بخش‌های مختلف این جشنواره تقدیر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha