• دوشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97022413165
  • خبرنگار : 30057

فراهم شدن امکان آزمایشات حیوانی از طریق آزمایشگاه پیش‌بالینی محققان دانشگاهی

فراهم شدن امکان آزمایشات حیوانی از طریق آزمایشگاه پیش‌بالینی محققان دانشگاهی

رئیس آزمایشگاه جامع پیش‌بالینی با اشاره به فراهم شدن امکانات آزمایشگاهی برای اجرای مطالعات حیوانی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که به دلیل نبود تجهیزات آزمایشگاهی تحقیقات بر روی موش نسبت به سایر حوزه‌های تحقیقاتی 20 برابر کمتر بوده، در حالی که این تحقیقات ارزش افزوده بالایی را برای کشور به همراه دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد رضا آی در سمپوزیوم کاربردی تصویربرداری از تحقیقات پیش‌بالینی یکی از چالش‌های تولید بایو داروها و بایومارکرها را در اختیار داشتین زیر ساخت‌های آزمایشگاهی عنوان کرد و افزود: بررسی مقالات منتشر شده در 30 سال قبل نشان می‌دهد تحقیقات بر روی "رت" و "مایس" نسبت به سایر حیوانات 20 برابر کمتر بوده که دلیل آن نبود تجهیزات تصویربرداری برای حیوانات است.

آی، با بیا اینکه تصویربرداری از حیوانات آزمایشگاهی از طریق دستگاه‌های تصویربرداری انسانی انجام می‌گرفت، اظهار کرد: یک فرد نرمال با قد 175 سانتی‌متر دارای وزن 75 کیلوگرم است و "رت" 2500 بار کوچکتر از انسان است؛ از این رو تحقیق بر روی این حیوان، مطالعات را به سمت ساخت تجهیزات مورد نیاز با دقت بالا هدایت کرد.

رئیس آزمایشگاه جامع پیش‌بالینی، دقت پایین دستگاه، عدم امکان انتقال حیوان به بیمارستان و استفاده از تجهیزات انسانی در زمان‌های نا مشخص را از جمله چالش‌ محققان برای استفاده از دستگاه‌های تصویربرداری انسانی عنوان کرد و ادامه داد: به دلیل این محدودیت‌ها این نوع تحقیقات نسبت به سایر تحقیقات در کشور کمتر انجام شد، در حالی که اجرای این مطالعات ارزش افزوده بالایی را برای کشور به همراه دارد.

وی خاطر نشان کرد: بر این اساس محققان دانشگاه تهران اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه پیش‌بالینی کردند و تمام تجهیزات آن ساخت ایران و ساخت محققان این دانشگاه است.

این محقق با اشاره به دقت دستگاه‌های تصویربرداری این آزمایشگاه، یادآور شد: دقت تصویربرداری دستگاه اسپکت در نمونه‌های انسانی 15 میلیمتر و در نمونه‌های موش 1.5 میلیمتر و دقت دستگاه سی‌تی‌اسکن انسانی نیم میلیمتر و در نمونه‌های موش یک دهم میلیمتر است.

آی، دستگاه شامل تصویربرداری نوری دو بعدی، تصویربرداری نوری سه بعدی، تصویربرداری سی تی اسکن، گاما کمرا، دستگاه اسپکت و دستگاه تست را از جمله تجهیزات این آزمایشگاه ذکر کرد و گفت: این آزمایشگاه با حمایت 900 هزار دلاری (دلار 3800 تومان) راه‌اندازی شد و خدمات آن شامل همه دانشگاه‌های کشور می‌شود.

رییس آزمایشگاه پیش بالینی، آزمایشگاه‌های "ارسال، ذخیره‌سازی و پردازش تصاویر"، "کشت بافت"، "مولکولی"، "بافت"، " شیمی" و "رادیو شیمی" را از بخش‌های دیگر آزمایشگاه پیش‌بالینی دانست و خاطرنشان کرد: بررسی مراکز ویژه پیش‌بالینی در دنیا نشان داد که آزمایشگاه پیش‌بالینی کشور بر اساس تعداد مدالیته‌های تصویربرداری موجود در مرکز و همچنین آزمایشگاه‌های جانبی در دنیا در جایگاه نهم قرار دارد.

رئیس آزمایشگاه پیش بالینی با بیان اینکه در این آزمایشگاه تاکنون 124 مورد تصویربرداری و آزمایش برای 35 پروژه تحقیقاتی انجام شده است، یادآور شد: ماموریت ما برای دو سال اول فعالیت این مرکز، آموزش، ترویج و سرمایه‌گذاری بوده است؛ از این رو در 6 ماه اول فعالیت، خدمات این آزمایشگاه رایگان بوده است.

آی با اشاره به اهمیت راه‌اندازی آزمایشگاه جامع پیش‌بالینی، توضیح داد: در فرآیند توسعه دارو، مطالعات پیش‌بالینی و مطالعات غیر بالینی، مرحله تحقیقاتی است که قبل از شروع آزمایشات بالینی (آزمایش بر روی انسان) آغاز می‌شود و در مطالعات پیش‌بالینی امکان‌پذیری استفاده از دارو، آزمایش‌ تکراری و داده‌های ایمنی مواد جمع‌آوری می‌شود.

به گفته وی، اهداف اصلی این مطالعات شامل تعیین دوز ایمن برای مطالعه اولیه در انسان و ارزیابی مشخصات ایمنی محصول چون ژن‌درمانی، دستگاه‌های جدید پزشکی داروها، راه حل‌های ژن‌درمانی، سلول درمانی و ابزارهای تشخیصی می‌شود.

وی اضافه کرد: به طور متوسط تنها یک دارو در هر 5 هزار ترکیبات که در مرحله توسعه و کشف دارو قرار دارند، معتبر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha