• چهارشنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۷ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97042011031
  • خبرنگار : 71603

با همکاری "سرن" و یک شرکت نیوزلندی تولید شد؛

دستگاه رادیولوژی که تصاویر رنگی و سه‌بعدی از بدن می‌گیرد

دستگاه رادیولوژی که تصاویر رنگی و سه‌بعدی از بدن می‌گیرد

یک شرکت نیوزلندی یک دستگاه تصویربرداری زیستی تولید کرده است که می‌تواند تصاویر کاملا رنگی و سه بعدی از استخوان‌ها،چربی‌ها و بافت‌های نرم بگیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اسکنرهای اشعه ایکس در پزشکی مدت‌ها است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

در این راستا یک شرکت نیوزلندی "Mars Bioimaging"یک اسکنر زیستی تولید کرده است که می‌تواند تصاویر کاملا رنگی و سه بعدی از استخوان‌ها،چربی‌ها و بافت‌های نرم بگیرد.

این اسکنر توسط یک تراشه حسگر کار می‌کند که توسط "سرن" یا "سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای" ساخته شده است.

در روش‌های سنتی، "سی‌تی اسکن"( CT scans) و "اشعه ایکس" از بافت‌ها عبور می‌کنند و شدت آن‌ها از طرف دیگر بافت انداره گیری می‌شود.

از آنجایی که اندازه گیری میزان انرژی داده شده "اشعه ایکس" در استخوان‌های نرم بیشتر از یک بافت نرم قابل اندازه‌ گیری است، تصویر گرفته شده از آن‌ واضح‌تر و تک رنگ است.

این اسکنر جدید که شرکت تولید کننده، آن را "برش نگاری رایانه‌ای طیفی"(Spectral CT) نامیده است، حسگری دارد که می‌تواند تضعیف یک طول موج خاص اشعه ایکس را اندازه گیری کند.

در این اسکنر، پس از اینکه داده‌های طیف سنجی با الگوریتم‌های خاصی تطبیق داده شدند، یک تصویر سه بعدی رنگی تولید می‌شود که ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، آب، چربی، نشانگرهای بیماری و حتی ساعت دست بیمار را به وضوح نشان می‌دهد.

در قلب این اسکنر از تراشه "Medipix۳" استفاده شده است که می‌تواند ذره‌هایی که حسگر با یکدیگر برخورد می‌کنند را شناسایی کند.

این تراشه نیز توسط "سرن" تولید شد تا مسیر ذرات در "برخورد دهنده هادرونی بزرگ" (LHC) را تشخیص دهد.

" برخورد دهنده هادرونی بزرگ"(LHC ) یک شتاب‌دهنده ذره‌ای و برخورد دهنده مستقر در سازمان تحقیقاتی سرن در نزدیکی ژنو سوئیس است.

یک نسخه کوچک از این دستگاه آزمایش شد تا سازندگان آن ببینند که این دستگاه چگونه می‌تواند سلامت استخوان‌ها و مفاصل و سرطان‌ها را تشخیص دهد.

همچنین شاخصی اولیه برای تشخیص بیماری‌های عروقی باشد.

این تیم تحقیقاتی اظهار کردند که نتایج این تحقیق تاکنون امیدوار کننده بوده است.

آزمایشات بالینی این دستگاه در ماه‌های آتی در نیوزلند آغاز خواهد شد و روی بیماران "ارتوپدی" و "روماتولوژی" آزمایش خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha