به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان "دانشگاه آکسفورد" در مطالعه اخیرشان از یک درمان مبتنی بر واقعیت مجازی برای کمک به افرادی که ترس از ارتفاع دارند، استفاده کردهاند.
درمان واقعیت مجازی یک درمان کاملا خودکار است که توسط یک درمانگر مجازی رایانهای که به صدای بیمار پاسخ می دهد، هدایت میشود.
واقعیت مجازی مدرن بیش از یک محیط ساده برای سرگرمی، به طور جدی به عنوان یک مدل درمان برای انواع ترسها و اختلالات روانی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
به عنوان مثال از واقعیت مجازی برای درمان "عنکبوت هراسی"(Arachnophobia) تا راهی برای کنترل اضطراب در محافل عمومی نیز میتوان کمک گرفت. واقعیت مجازی درمانهای هیجان انگیزی را برای بهبود سلامت روان ارائه میدهد.
در این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه آکسفورد انجام گرفته است آنها از یک مدل کاملا مستقل درمانگر رایانهای برای درمان افراد استفاده میکنند.
به همین منظور افراد می بایست به طور آزمایشی در یک دوره 6 جلسهای که مدت آن 30 دقیقه است و دو هفته به طول میانجامد، شرکت میکردند. این جلسات توسط یک مربی مجازی به نام "نیک" هدایت میشد. نیک از طریق یک سری فعالیتهای طراحی شده، برای هدایت افراد استفاده میکرد.
"دنیل فریمن"(Daniel Freeman)، یکی از محققان این پروژه گفت: این درمان طراحی شده بسیار سرگرم کننده و آسان است و در این مطالعه افراد باید کارهایی نظیر عبور از یک پل معلق، نجات یک گربه از درخت، نقاشی یک تصویر و نواختن یک زیلوفون(نوعی ساز کوبه ای) در لبه بالکن و در نهایت سوار شدن در یک بالن مجازی در اطراف ایتریوم انجام میدادند. ایتریوم به فضای بزرگ و باز میان ساختمانها گفته میشود.
پس از انجام این کارها محققان دریافتند افرادی که تحت درمان واقعیت مجازی قرار گرفته بودند ترس از ارتفاع آنها به میزان 68 درصد کاهش یافته است.
فریمن در ادامه افزود: نتایج فوق العاده خوب است. ما اطمینان داشتیم که درمان موثر خواهد بود، اما نتایج از انتظارات ما نیز فراتر بود، بیش از سه چهارم شرکت کنندگان که تحت درمانهای واقعیت مجازی قرار گرفته بودند حداقل نیمی از ترس خود را نسبت به ارتفاع از دست دادند. مطالعه ما نشان میدهد که واقعیت مجازی میتواند یک ابزار بسیار قدرتمند در درمان بیماریهای روانشناسی مانند افسردگی و روان پریشی نیز باشد.
این مطالعه در مجله " The Lancet Psycharity " منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات